Přejít na obsah

PRIM - tak trochu flame vlakno

Doporučené příspěvky

abych neplevelil prodejní vlákno tak se zeptám tady

právě prodávané diplomaty jsou 34mm ???

nápis určující zemi původu pochází z jakého období ???

Ano, rozmer techto puvodnich je 34 mm. A pokud mas na mysli napis Czechoslovakia, tak ten byl take na puvodnim modelu. Objevuje se i na soucasnem remaku ve zlate a ve velikosti 34 mm. U verze Diplomat 40 mm je uz napis Czech Made.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO
Ano, rozmer techto puvodnich je 34 mm. A pokud mas na mysli napis Czechoslovakia, tak ten byl take na puvodnim modelu. Objevuje se i na soucasnem remaku ve zlate a ve velikosti 34 mm. U verze Diplomat 40 mm je uz napis Czech Made.

dík - myslel jsem, že se užívalo i ČSSR

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Já vím, že podle mých příspěvků je zřejmé, že hodinkám vůbec nerozumím... Ale když kouknu na stránky ELTON, tak se o mě pokouší infarkt... Beru to tak, že dřív byly hodinky PRIM za cca 300-1000 Kč ( samozřejmě i byly modely dražší ) Ovšem tenkrát byla výplata u běžně pracujícího lidu kolem 1300-2000,-Kčs čistého, což za hodinky PRIM představovalo max. 50% výplaty ( u běžnějších modelů a tehdejší průměrné výplatě bych řekl kolem 25%- 30%) NO a když kouknu na ELTON dnes, tak ceny začínají někde na 28.000,-Kč, ale průměr je spíš někde kolem 60.000,-Kč... Beru dnešní ( publikovaný) průměr 21.000,-Kč, což je tedy asi 130% - 290% výplaty.... Prostě se mi to zdá moc...

byl jsem upozorněn, že do MPM to nepatří.... takže tady...

proč to píši: samozřejmě, že mám spoustu známých, kamarádů či přátel. Neznám tedy nikoho, kdo hodinky sbírá. No a z těch několika desítek známých, přátel, atd. je ( odhadem ) 90% těch, kteří mají hodinky ( při dnešních cenách) v hodnotě do 1000,-Kč, 5% z nich má hodinky v hodnotě do 2000,-Kč a zbytek by dal rozvrhnout do hodnoty max. 5000,-Kč. Osobně neznám nikoho, kdo by měl hodinky v hodnotě vyšší než 5000,-Kč ( u jednoho vím, že kupoval Seiko za 4900,-Kč ) Já mám, jak jsem psal jinde, titanové Secco za 3490,- kupované v roce 2000.

Upraveno uživatelem cooper2005
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Ono je to asi pro někoho těžko představitelné, ale jsou lidi, co mají hodinky za 100K, klidně i za víc (a já to rozhodně nejsem :) ). Ale na druhou stranu, člověk může mít stejnou radost z Primek za 500 jako ze švýcarů za 50K :D

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...