Přejít na obsah

Omega - prosba s identifikaci a renovaci

uff

Doporučené příspěvky

Taky bych do přestavby nešel . A kdyby, to někdo po mě chtěl ,odmítnul bych to, Protože už by to nebyl stroj, v autentické podobě.

Jak už pasal myslím Karlos, to by bylo lepší, koupit jenom strojek na laborování  Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten stojánek sis vyráběl sám? Nebo se dá někde koupit? dík

Přestavbu na náramkové neééé.

To je potřeba potřeba pořídit stojánek a dědovy Omegy Ti budou dělat společnost,

jako třeba mně:

;)

Odkaz ke komentáři

Panove, ignorujic Vase rady jsem smeroval k prestavbe, ale dnes jsem byl u hodinare a sundal sklicko. Uplne me to dostalo, cifernik nadhernej, ty hodinky proste musim zachovat!
Nicmene maji dle vyjadreni odbornika nekolik vad na krase:

- Praskle perko (odhadem 2500 kc)
- Zoxidovane rucicky tak, ze se obava, ze se rucky pri demontazi v prach obrati. Coz me specialne u te Omega rucicky fakt strasne stve.
- Korunka je osoupana, ale udajne bude podle vyfrezovani originalni
- Nove sklicko a pouzdro neresim, to je az to posledni a nejmene problematicke

Nicmene perko holt opravim a sklicko i pouzdro poresim. Ale co ty rucicky? Pan hodinar zadne rucky nema a doporucuje shanet na internetu a idealne i s korunkou.
Jenze jak zajistim, ze rucky budou odpovidat rozmerove a pujdou nasadit? Ocenim jakykoliv tip.

Z hodinek mam ted obrovskou radost a uplne nejhorsi scenar je, ze necham dat nove sklicko a holt budou zatim nefuncni nez sezenu nejaky vrak s ruckama.

Predem diky za rady a pomoc.

post-24698-0-58343100-1473336610_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vždyť jsem psal, že je žluté jen sklo. Co je to za rejpanec u devítky?

No ale 2500 za pero??? Za tu cenu koupíš celé hodinky. To je nějak divně moc a já bych do toho teda nešel, to bych fakt radši koupil druhé hodinky, seskládal a zbytek pak zase prodal. Ještě se zeptej jinde, hledej spíš starší hodináře, kde je větší šance na zásoby starých dílů v šuplíku.

Odkaz ke komentáři

Jojo, to si dobre pamatuji, ale necekal jsem, ze ten cifr bude tak peknej. :)

Rejpanec udelal, kdyz tam strkal nuz, ale pry je vylesti bez problemu do stribra.

Taky mi to prijde dost, co jsem se koukal na netu. Zkusim zajet k panu Frydlovi na Florenc, peji se na nej zde jen chvalozpevy

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Dal jsem si trosku nacas, ale musim se pochlubit s renovaci a OBROVSKOU radosti z Omega po dedovi. Nejenom, ze krasne vypadaji, dokonce jsou jiz plne funkcni a jako bonus krasne tikaji. 

Posudte sami aktualni foto vs puvodni foto na zacatku vlakna.

To vse diky mistnimu borci: http://forum.chronomag.cz/index.php?/user/5568-jiri9/ kteremu patri me verejne podekovani. 

Ted uz jen sehnat stojanek, coz je pohoda. :)

post-24698-0-77658700-1511641801_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...