Přejít na obsah

Poškrábané sklo(safír) Tissot Luxury


vareka

Doporučené příspěvky

Po pár týdnech nošení Tissotek se mi objevily na skle škrábance. Byl jsem v Evromu(zde jsem je kupoval) a odpověď, že se jedná o poškrábaný antireflex a pocit být měsíc bez hodinek mě přesvědčila, že je nebudu reklamovat. Pořídil jsem si Omegy seamastery tak 6 let staré, nosím je přes 1/4roku a dávám jim celkem zabrat. Jsou to hodinky do nepohody a tahám je úplně všude. Na tahu už je už je škrábanců(většina od předchozího majitele:-) a odřenin nepočítaně a na skle počet škrábanců nula.

Tyssoty vezmu občas na ruku a přibyl další škrábanec. Tah na Tissotkách je jak nenošený, sklo poškrábané. Je tohle v pořádku?

 

Ty škrábance jsou takové tečky napravo od středu a pak jeden půlcentimetrový škrábanec úplně vpravo.

Z jiného úhlu ale vidět téměř nejsou.

 

Včera jsem je reklamoval a budu informovat, co se dozvím. Nerad bych na Tissot zanevřel, protože některé hodinky se mi vážně líbí. Zvlášť oblekovky.

post-34012-0-87842300-1408681095_thumb.jpg

post-34012-0-64194100-1408681377_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono taky Omegy jsou o trochu dražší hodinky, než Tissot. Záleží na technologii a tloušťce AR vrstvy. Třeba Eterny Aiforce, co jsem měl, prošly několik majitelů a na AR nebyla ani známka, zato na Raymond Weil, nebo Fortis, na ty se stačilo ošklivě podívat a už měly šrám.

Takže buď to neřeš, nebo nech AR sundat. Případně si to můžeš sundat sám. Vezmi nějakou jemnou diamantovou pastu a lešti a lešti dokud to nesleze.

 

Kvalitní AR nesleze ani po několika hodinách v kyselině.

Měl jsem Breitling asi z roku 2001, nebo tak nějak, horní vrstva už byla na vypouklém skle uprostřed ošoupaná nošením, tak jsem to chtěl nechat sundat a chemicky to fakt nešlo a mechanicky se mi nechtělo. To bych mohl třeba taky leštit pastou tejden.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

vyjádření mám dle očekávání. je poškrábaný antireflex. Za diagnostiku účtováno 250,- :-) a odcházel jsem bez jakéhokoli poradenství. Takový antireflex je na zlost a škrábance přibývají, přestože jsem na hodinky opatrný. Nové sklo by přišlo na cca 2500,-. Nechal bych ho vyměnit, ale za1/2 roku by to bylo tady znovu.

Vím, že se jedná o hodinky s jinou cenou než Omegy, ale zase tenhle kus je cenově na špici mezi Tissot hodinkami.

 

Plyne mi z toho závěr, že Evrom a Tissot nyní ztratil zákazníka a mají z toho 250,- Kč. V Evromu jsem v minulosti nakupoval nějaké šperky i hodinky v pěticiferných cenách. Už se to nestane :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se to diagnostikuje? Tohle nic jiného snad ani být nemůže. Odlešti si ho, půjde to dobře a hodinky prokouknou. Kdyby tě absence AR štvala, tak si nech nanést vnitřní, vnější je nesmysl a nechápu proč to některé firmy vůbec používají, pryč od toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z odstranění AR mám oprávněné obavy, že to pak bude vypadat celé ušmudlané. Navíc rozdělat hodinky, oddělit sklo, sešrábnout AR, složit hodinky, udržet vodotěsnost... Mám z toho obavu. možná ještě počkám, až těch škrábanců bude ještě víc a pak se rozhodnu. Nebo minimálně až se za 3měsíce vrátí Omegy ze servisu. V každém případě díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že na to odleštění nebude potřeba demontovat sklo, stačí pouzdro kolem skla pečlivě polepit maskovací páskou nebo pevnější fólií a pak už jen pár hodin šmudlat sklo diamantovou pastou.

Vzhledem k tomu, že je ten AR docela měkký, bych to ani tak dramaticky neviděl. Při úplném odstranění ani nehrozí nějaké skvrny nebo šmouhy.

EDIT: bacha na elektrickou brusku, dokáže sklo zahřát tak, že praskne.

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Díky za rady, ale jednoznačný postup je stále ve hvězdách. Někdo radíte oblepit lunetu, někdo zase sundat sklo. Upřímně si na to netroufám. V takových titěrnostech nejsem moc trpělivý a je pravděpodobnost asi 50%, že to dopadne blbě :-).

Dokážete mi poradit někoho, kdo tohle dělá. Ideálně Praha a okolí...

Kontakt na šikovného hodináře(v Praze) by se mi skutečně hodil, páč do Evromu už nikdy nejdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...