Kalifx Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Chtěl bych se pochlubit svým novým přírustkem: http://www.tophodinky.cz/316811743761b42-s...odinky-462.html Zároveň jde o mé první mechanické hodinky. Mám je přibližně 3 hodiny a můžu říct, že jsou nádherné. Kupodivu v reálu ještě mnohem hezčí než na obrázku. Až je budu mít dýl tak poreferuju o denních odchylkách, případných nedostatcích (pevně doufám, že nebudou) a kladech. Zatím jsem v těžkém záběhu:) P.S. Jak tak koukám, tak jsem měl štěstí. Já je kupoval za 11 500 (v kamenném krámu mně je majitel dál za internetovou cenu ač cenovka zněla na 14 500) a vida, už stojí 13 000 v eshopu. No, říkal, že je asi budou zdražovat.
Návštěvník YPO Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 tak ať slouží .... na Chronomag rozjezd to je dobrá volba
New Milis Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Vypadaj moc dobře, ten datum na 12 vypadá neobvykle ale líbí se mi tam. Jsem rád, že ten průhled nemaj pokreslenej nesmyslama, jako třeba Vostoky. Super, vítej mezi magory (ctihodní členové prominou . )
cali Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Vynikajuca volba, gratulujem. Podla mna jeden z najpodarenejsich modelov. Nikde ziadne hviezdicy, lietadielka, ponorcicky, tak to ma byt. Ak by som si mal teraz od poljotu nieco vybrat boli by to prave tieto.
Kalifx Odesláno 15. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Díky, díky:) Popravdě dlouho jsem své první mechaniky vybíral. Upřímně řečeno byl jsem ochoten a schopen investovat i víc peněz. Nejdřív jsem chtěl koupit nějaké chronografy do 30 000. Ovšem Švýcary bych za ty peníze nesehnal (alespoň ne ty podle mých představ:) a u Zeppelinů nebo Junkersů, které by se vlezly mně tak trošku chyběl nějaký charakter. Tím nemyslím opravdu nic špatného. Hodinky jsou jistě kvalitní a německé zpracování bude festovní. Ale rozhodl jsem se začít pomalu a zbytek ušetřených peněz si nechat na později. Na dobu, až k nim přidám nějaké další a koupím si švýcarské chronografy plně podle svých představ. Takže si zatím užívám Šturmanskie a můžu vám říct, že je to opravdu hezký kus hodin:) Průměr 42 mm a hlavně výška 12 mm je fakt znát a osobitosti je v nich také víc než dost. Kvůli jistému charisma jsem odmítl i variantu Aviatoru s Etou. Říkal jsem si když Rus tak úplnej:) Rusové se navíc naučili už i tu "omáčku" kolem, takže jsem je dostal v krásném koženém futrálu jako na kompas a to celé v hezké krabičce. P.S. Datumovka na dvanáctce je opravdu hodně atypická a dokonce jsem si říkal, že vteřinovka chronografu bude dost překážet při čtení. A skutečně malinko překáží, ale ne nijak zásadně.
gandalf Odesláno 15. září 2007 Nahlásit Odesláno 15. září 2007 Taky gratuluji, šturmany jsou dobrá volba. P 31681 je dobrý strojek.
cali Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Díky, díky:) Popravdě dlouho jsem své první mechaniky vybíral. Upřímně řečeno byl jsem ochoten a schopen investovat i víc peněz. Nejdřív jsem chtěl koupit nějaké chronografy do 30 000. Ovšem Švýcary bych za ty peníze nesehnal (alespoň ne ty podle mých představ:) a u Zeppelinů nebo Junkersů, které by se vlezly mně tak trošku chyběl nějaký charakter. Tím nemyslím opravdu nic špatného. Hodinky jsou jistě kvalitní a německé zpracování bude festovní. Ale rozhodl jsem se začít pomalu a zbytek ušetřených peněz si nechat na později. Na dobu, až k nim přidám nějaké další a koupím si švýcarské chronografy plně podle svých představ. Takže si zatím užívám Šturmanskie a můžu vám říct, že je to opravdu hezký kus hodin:) Průměr 42 mm a hlavně výška 12 mm je fakt znát a osobitosti je v nich také víc než dost. Kvůli jistému charisma jsem odmítl i variantu Aviatoru s Etou. Říkal jsem si když Rus tak úplnej:) Rusové se navíc naučili už i tu "omáčku" kolem, takže jsem je dostal v krásném koženém futrálu jako na kompas a to celé v hezké krabičce. P.S. Datumovka na dvanáctce je opravdu hodně atypická a dokonce jsem si říkal, že vteřinovka chronografu bude dost překážet při čtení. A skutečně malinko překáží, ale ne nijak zásadně. Dovolim si poukazat na celkom slusnu znacku ktorej charizma podla mna nechyba. http://www.guinand-watch.com/chronosport.html Az zacne byt poljotom smutno urcite sa tam podivaj ceny od 600 do 1500 EUR za chronograf. Podla mna dobre hodinky, za celkom slusne ceny.
Krteček Odesláno 16. září 2007 Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Kalifx když jsem stejné Poljoty šturmanski kupoval začátkem tohto roku, tak jsem je koupil u p. Šafáře za 7.500,-Kč, jo holt Poljoty cenově vyletěly nahoru, aspoň jsme koupili dobře. Jinak spokojenost s nimi je velká.
Kalifx Odesláno 16. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2007 Kalifx když jsem stejné Poljoty šturmanski kupoval začátkem tohto roku, tak jsem je koupil u p. Šafáře za 7.500,-Kč, jo holt Poljoty cenově vyletěly nahoru, aspoň jsme koupili dobře. Jinak spokojenost s nimi je velká. No panečku, tak to je od začátku roku cca 90% zdražení ... Jinak první zkušenosti po 24 hod provozu: zatím denní odchylka + 2 s. Pokud by to takhle zůstalo i za cca 2 měsíce tak by to bylo krásný
Luky Odesláno 17. září 2007 Nahlásit Odesláno 17. září 2007 Moc pekne gratuluji nejsou ani preplacane malo ktery chronograf je takhle pekny opravdu se jim povedli dobra volba .
Kalifx Odesláno 17. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. září 2007 Takže ještě nějaké další poznatky: Hodinová a minutová ručička na 12 hodinách perfektně lícují. Otáčení lunetou (korunka na levé části pro nastavení druhého časového pásma) funguje bez problémů. Odpor při otáčení je, myslím, tak akorát a doprovází ho sympatické cvakání aretace. Tak uvidíme jak si hodinky sednou po těch cca 2 měsících. Pak dám ještě jedno souhrnné zpravodajství Zatím mám z hodinek stále větší radost a myslím, že je můžu doporučit. Už se těším na osobní srovnání až si časem pořídím Švýcary.
mmako Odesláno 18. září 2007 Nahlásit Odesláno 18. září 2007 Gratuluju, před cca rokem a půl jsem si pořídil tytéž, pouze s bílým ciferníkem - takže super volba :-) Já jsem tehdy neodolal při návštěvě Moskvy - tedy úplně konkrétně firemní prodejny nalepené na fabriku (zastávka Proletarskaja) :-) Za tu dobu dva problémy - výměna sklíčka (třísknul jsem s nimi o stěnu při pobíhání na laser game, sklíčko přišlo z Moskvy a bylo vyměněno za pársetkorunový obolus panem Brožem (tímto ještě jednou děkuji), teď budu řešit druhý problém - je asi vysazené táhlo spouštění stopek, připisuju to sto míčkům na driving range, nějak mi nedošlo, že je mám na pazouře. Jinak žádný jiný problém - ostatně jsem je tady někde už chválil.
Kalifx Odesláno 19. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 19. září 2007 Tak ještě jeden příspěvek k mým Šturmanským a pak už s nimi dám na nějaký čas opravdu pokoj:) Je to spíš dotaz. Spuštěný chronograf je podle pokynů prodejce nutné samozřejmě nejdříve tím samým tlačítkem zastavit a poté spodním vynulovat. Varoval mě, že rozhodně nedoporučuje mačkat při běhu chronografu nulování. Nevíte so by se mohlo stát, kdybych omylem stisknul rovnou nulování? Opět jen pro zajímavost. Jinak, už druhý den mám denní (plných 24 h) odchylku konstantní, a to +3 s. At' už přes den, kdy mám hodinky na ruce nebo je před spaním položím normálně na dýnko na stůl. Pokud to tak zůstane, tak mě rusští hodináři velmi mile překvapí Když jsem se ptal na reálnou denní odchylku prodavače v krámě tak mně říkal, že to hrozně nerad slibuje, ale je přesvědčený že denní odchylka u tohoto typu strojku dle jeho zkušeností nepřesáhne 10 s. Já nijak nehoním přesnost, ale pokud je to v takových tolerancích tak je to další milá vlastnost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se