Radimk Odesláno 10. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 (upraveno) Tak sem zkusil pár pokusů s fotkami. Dosavadní zkušenosti: Hodinky sedí naprosto perfektně na ruce a svou velikostí vzbuzují zájem. Navíc mají naprosto neotřelý design a hodně "krabiciózní" tvar, který ještě zvyšuje pocit velikosti. Po týdnu nošení mám i pár negativ, maličkosti, ale je fér je zmínit: Na jazýčku spony je rýha z výroby, která sice nepůjde zaleš***, ale dám si tu práci a srazím hrany na celém jazýčku, čímž ji zlikviduji a ještě ochráním pásek Pouzdro je masivní kus nerezu, kdy luneta má ještě větší průměr než samotné pouzdro - sedí to k sobě náramně. Kliky lunety jsou přesné a ostré ( byly snad nějaké stížnosti na straší modely, čili přepracováno a naprosto v pořádku) Imbusové šrouby na stěžejkách pásku jen dokreslují masivnost Trochu je odfláknuto čištění po vybarvování indexů na lunetě. Díky broušenému povrchu se barva při otírání trochu rozpije do okolí a zanechá mapy. Ovšem okraje číslic jsou ostré a čisté, takže pouze vizuální nedokonalost, co nejde ani nafotit. Slabé místo je chránič korunky- ze spodní strany pouzdra zůstane na jedné straně dost ostrý břit, na který ovšem narazíte pouze při štelování času. Z druhé strany je napojen na packu pásku, změní se přechodový úhel na tupý a je po problému. Taktéž i dno lůžka korunky je docela hrubě obrobeno. ( lůžkem korunky myslím tu část pouzdra, kde dosedne korunka při zašrubování a vznikne profrézováním výstupku na pouzdru, čímž vznikne chránič korunky) Korunka samotná je masivní a dobře padnoucí. Na ciferníku, který má cca 31mm, jsem našel dvě chybky: Dvojtečka označující dvanáctou hodinu je lehce nakřivo ( levá tečka je o 00nic výš než pravá. Kroužek ohraničující datum na šesté hodině není dokonalý, je na něm vidět jako by dotah štětce při nanášení barvy. Celkově je to za cenu u Kuby vynikající kup, už sem mu psal, aby se mi poohlédnul po origo ocelovém tahu. Váha bude sice abnormální, ( zlaté Seiko Samurai ), ale za mě dostanou punc dokonalosti. Závěrem- nejsou to hodinky pro šampónky, ale pro pořádné chlapy, kterým nevadí kus železa na ruce Přibližné rozměry: Avizovaný průměr 45mm, já naměřil 46,mm a přez korunku dokonce 49,5mm. Délka rozteče přez stěžejky cca 48.mm a celková délka 55mm Váha... doplním Fotky- vlastní, pouze poslední origo Steinhart Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. dubna 2009 uživatelem Radimk
Radimk Odesláno 10. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 Pokus o fotky chrániče korunky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vit Odesláno 10. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 Gratuluju Radime, vypadají hezky a už se těším, až si je na srazu "ošahám". Ty wolframové Lum - Tech budeš kupovat taky nebo jsou tyto místo nich?
Baker Odesláno 10. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 Diky za postřehy. Pekny kus zeleza, na tahu to bude vazit min. ctvrt kila.
New X-Bob Odesláno 10. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 Děkuji za recenzi. Bude i "noční" foto?
Bask Odesláno 10. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 Perfektne napisane. Ocenujem najme vsimanie si detailov a ich podrobny opis. Vecsina ludi ma tendenciu byt nekriticka k vlastnym veciam. Inak krasne hodinky. Doteraz som si myslel, ze sa mi nemozu pacit hodinky s vyraznou lunetou. Tieto maju vsak lunetu natolko vyraznu a cifernik k velkosti puzdra tak maly, ze mi to pride mimoriadne zaujimave.
Radimk Odesláno 10. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 (upraveno) To Vít: Mám je zamluvené a docela se mi líbí. asi do nich půjdu, pokud mi nevyschne pokladnička. Tritony jsou tak trochu mimo plán, něco sem prodal, a pak mi padly do oka. Nelituju, jsou silně nositelné. To Bob:Noční foto zkusím. Prozatímní zkušenost- po přechodu do tmy svítí krásně výrazně a čistě (" nerozmazaně"). Uvidíme jak výdrž. Upraveno 10. dubna 2009 uživatelem Radimk
Chorche Odesláno 10. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2009 Gratulace! A díky za fotky, už o nich přemýšlím dlouho, teď jsem zase o kus blíž.
Churchill Odesláno 11. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2009 Tak to je líbeznej kus železa, neotřelý vzhled, žádné tuctovky. Gratulace
Radimk Odesláno 15. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2009 (upraveno) Tak mi to před nedávnem nedalo a k vůli výše uvedeným vizuálním nedostatkům a hlavně k vůli malé rezervě chodu jsem poslal hodinky na ozdravnou kůru ke Kubovi. Dnes se mi je podařilo vyšťourat ve skladu PPL, ještě před ofiko rozvozy a konečně je mám opět na ruce. Veškeré a všechny drobnosti jsou odstraněny a konečně si užívám pořádného kusu železa na ruce. Bohužel, začínám mít problémy s ostatními hodinkami... i Suma se mi zdají najednou nějaké malé... o Monstrech ani nemluvím... Upraveno 15. června 2009 uživatelem Radimk
Dantechno Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Odesláno 15. června 2009 Tak mi to před nedávnem nedalo a k vůli výše uvedeným vizuálním nedostatkům a hlavně k vůli malé rezervě chodu jsem poslal hodinky na ozdravnou kůru ke Kubovi. Dnes se mi je podařilo vyšťourat ve skladu PPL, ještě před ofiko rozvozy a konečně je mám opět na ruce. Veškeré a všechny drobnosti jsou odstraněny a konečně si užívám pořádného kusu železa na ruce. Bohužel, začínám mít problémy s ostatními hodinkami... i Suma se mi zdají najednou nějaké malé... o Monstrech ani nemluvím... Ahoj, můžeš jen tak pro zajímavost vyfotit tebou jmenovanou trojici vedle sebe. Docela by mne to zajímalo. Monstra mám za opravdu masivní hodinky.
New X-Bob Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Odesláno 15. června 2009 Radimk: jaké nedostatky jsi dolaďoval? Dvojtečka, okénko datumu nebo co se ladilo??? Rezerva chodu se zlepšila? A co originální tah, bude? promiň tolik dotazů najednou.
Radimk Odesláno 15. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2009 jo, zkusím to naskládat a blejsknout. Přidám tam i nějaké pilotky ("47)...
ricous Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Odesláno 15. června 2009 Já čekám na své Tritony s tahem až dojdou z Německa, mám už zaplaceno. Chtěl jsem se optat oné špatné rezervy chodu - jak špatný to bylo?
romulada Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Odesláno 15. června 2009 Říkal jsem si, co mi ta ručička připomíná? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Radimk Odesláno 16. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2009 To Bob: Je opravený ciferník- dvojtečka na dvanástce i kroužek kolem datumovky. Kuba poslal i novou sponu, takže "drcnutou" nechávám jako rezervu. Rezerva chodu je u 2824-ky cca 40 hodin, já ji měl tak poloviční, měřeno subjektivně. Zároveň mi kuba poslal i kaučukový pásek, takže mám balení kompletní. tah je snad objednaný, na něm dostane tato soupravička nádech monstrozity. Pár neumělých fotek k porovnání velikostí s rodinkou Seiko ( Sumo/ monster) Vážně uvažuju, že Monstra půjdou do světa... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dantechno Odesláno 16. června 2009 Nahlásit Odesláno 16. června 2009 To Bob: Je opravený ciferník- dvojtečka na dvanástce i kroužek kolem datumovky. Kuba poslal i novou sponu, takže "drcnutou" nechávám jako rezervu. Rezerva chodu je u 2824-ky cca 40 hodin, já ji měl tak poloviční, měřeno subjektivně. Zároveň mi kuba poslal i kaučukový pásek, takže mám balení kompletní. tah je snad objednaný, na něm dostane tato soupravička nádech monstrozity. Pár neumělých fotek k porovnání velikostí s rodinkou Seiko ( Sumo/ monster) Vážně uvažuju, že Monstra půjdou do světa... Super, diky moc.
Radimk Odesláno 19. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2009 Tak pár postřehů z intenzivního nošení: Přesnost se ustálila na pár plusových sekund na den. Nijak přesně neměřeno, jen zběžná kontrola při každodenním nošení na stránky presnycas.cz. Hodinky, i když jsou s broušeným povrchem hážou díky silné lunetě docela silné odlesky, při plném slunci jsou téměř nekoukatelné. Já jsem navíc ještě provedl očistu Kubovými zázračnými ubrousky, takže se mi lesknou a blejskaj jak psí ko**e, při slunci je musím zaclonit.. Kožený origo tah je příjemný, podstatně měkčí, než tahy co Steinharti dodávají k B-uhr, ale přez to dostatečně masivní a silný. Zatím sem tedy nenašel detail, který by mě přinutil se nad nima negativně zamýšlet...
radek_0303 Odesláno 19. června 2009 Nahlásit Odesláno 19. června 2009 (upraveno) Tak pár postřehů z intenzivního nošení: Přesnost se ustálila na pár plusových sekund na den. Nijak přesně neměřeno, jen zběžná kontrola při každodenním nošení na stránky presnycas.cz. Hodinky, i když jsou s broušeným povrchem hážou díky silné lunetě docela silné odlesky, při plném slunci jsou téměř nekoukatelné. Já jsem navíc ještě provedl očistu Kubovými zázračnými ubrousky, takže se mi lesknou a blejskaj jak psí ko**e, při slunci je musím zaclonit.. Kožený origo tah je příjemný, podstatně měkčí, než tahy co Steinharti dodávají k B-uhr, ale přez to dostatečně masivní a silný. Zatím sem tedy nenašel detail, který by mě přinutil se nad nima negativně zamýšlet... No já bych na ty broušené matné části ty ubrousky nepoužíval, mají (doporučeno) se používat jen na leštěné povrchy. Bodejť by se pak hodinky neleskly jak psí koule. Upraveno 19. června 2009 uživatelem radek_0303
Radimk Odesláno 22. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2009 Já nepoužil ty "mokré" ubrousky, jen utěrku. I tak je to jak zrcadlo. Sice s brusem, ale blyštivě lesklé, a stále parádní.. Jo, prosím o opětovný kontakt do schránky s PM ohledně tahu, svou šikovností sem si smazal i nepřečtené... dík
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se