tomsoyer Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2009 Od zdejšího člena jsem koupil nové G-Shock G-9200R-4DR Jedná se o limitovanou edici "Riseman - man in orange rescue" neboli "Rescue-G" Varianta G nemá Multi band 6 - příjem rádiového signálu pro seřízení přesného času, jinak ostatní funkce jsou totožné s japonským modelem GW-9200RJ-4JF neboli "Miro" Poslední rozdíl je v dýnku - G má na dýnku draka a GW má na dýnku poletuchu. Jsou to moje první G-shocky a musím přiznat, že jsem z nich nadšený. Než sem si jich všiml zde na foru a přečetl si o co se jedná musím přiznat, že jsem měl Casio hodinky za něco "méně" Přesně to tu nikdo vystihl, že G-shocky jsou v ČR takovou popelkou. Hned jak mi přišli a já je rozbalil byla to láska na první pohled, na živo totiž vypadají výrazně lépe než na jakýchkoliv fotografiích. Hodinky působí velice kvalitním a bytelným dojmem, vše pasuje jak má, plasty a všechny nápisy jsou přesné a čisté. Bytelnému vzhledu napomáhá minerální sklo a kovové detaily - sensor, tlačítko osvětlení a hlavičky křížových šroubů držících pásek a ochranu dýnka. Další nadšení zavládlo po nasazení na ruku, jednak velikost mi parádně sedla, ale hlavně materiál Resin, ze kterého jsou vyrobeny včetně pásku, je velice příjemný na dotek a pohodlný. Po chvíli nošení jsem úplně zapomínal že je mám na ruce a tak nějak mi přišlo jako bych je nosil už jak dlouho a byl na ně dokonale zvyklý. Dobře promyšlené je tvarování pásku, které umožňuje cirkulaci vzduchu a díky tomu se pod hodinkami nepaří ruka ani při sportovních aktivitách - to je pro mě také velice důležité a napomáhá to dobrému pocitu z nošení hodinek. Dále jsem nastudoval návod a prošel si všechny funkce hodinek, jejich seřízení není složité a přišlo mi celkem intuitivní až na zapnutí a vypnutí alarmu, které se dělá tlačítkem výškoměru - musel jsem se podívat do návodu, i když sem si myslel že na alarm ho potřebovat nebudu :-) Nechci zde rozepisovat všechny funkce, které jsou podobné jako u ostatních G-Shocků vypíchnu jen ty zvláštní a méně obvyklé: Na levém boku je umístěn triple twin sensor - barometr, teploměr a výškoměr, v reálu je to spíš double senzor, protože nadmořská výška se zobrazuje na základě barometrického tlaku. Moje dojmy kolem sensoru: Teploměr - funguje překvapivě dobře a přesně - pro přesné měření je potřeba mít hodinky mimo ruku jinak je sensor ovlivňován teplem ruky a zvedá teplotu o několik stupňů, dále je třeba říci, že sensor není nějak rychlý a ustálení na nové teplotě chvíli - několik desítek minut trvá: nyní je mám na ruce v místnosti a na notebooku, který "topí" akorát do oblasti zápěstí, kde jsou hodinky teploměr ukazuje 29,7 stupňů. Sundal jsem je a položil na stůl, po 50 minutách se hodinky ustalují na teplotě 24,5 stupňů, která odpovídá teplotě v místnosti (ověřeno na klasickém teploměru) Samozřejmě velké rozdíly jdou rychleji a malé pomaleji, pokud je rozdíl teplot velký ten hlavní skok je celkem rychlý, pokud se jedná o malý rozdíl teploty ustálení na opravdové hodnotě trvá dle mě tak dlouho dokud tuto teplotu nepřevezme to kovové čidlo. Teploměr je potřeba zkalibrovat - já jsem nechal hodinky na místě s konstantní teplotou v bytě a vedle nich teploměr ráno jsem nastavil aktuální teplotu na hodinkách podle klasického teploměru - tím došlo ke zkalibrování. Od té doby změřená teplota odpovídá realitě. Barometr - měří atmosférický tlak a zobrazuje jej jak hodnotou na displayi tak ve formě grafu v kulatém display - kde se zobrazí údaje za posledních 24 hodin - to jest 12 dílků po 2 hodinách tyto se rozsvěcují podle aktuálního tlaku a tvoří tak graf tlaku. Zde lze sledovat jestli je vývoj tlaku konstantní, nebo zdali klesá či stoupá. Barometr bylo potřeba také nakalibrovat, udělal jsem to u veřejné hydrometeorologické stanice, kde jsem si nastavil hodnotu tlaku podle aktuální situace. pokud se podívám na internet na dnešní vývoj tlaku v ČB a porovnám ho se záznamem v hodinkách celkem to odpovídá. Barometr opravdu dobře "předpovídá" počasí zejména před současnými bouřkami výrazně poklesá tlak a i když ještě není vidět mraky, barometr již začíná signalizovat pokles - do pár hodin bouřka přišla. Toto lze samozřejmě pozorovat ve stejné nadmořské výšce, protože pokud by člověk, udělal rychlý přesun do vyšší nadmořské výšky neznamenal by pokles tlaku, měnící se počasí k horšímu, ale právě nižší tlak ve spojitosti s nadmořskou výškou. Výškoměr - dle mě nejméně přesný, protože jak jsem se dočetl na WUS měří nadmořskou výšku na základě atmosférického tlaku, dle průměrného standartu určité hodnoty tlaku v určité nadmořské výšce, ale pokud se výrazně zhorší počasí jako nyní při bouřkách jste rázem o nějakých 20 - 30 metrů výše. Při konstantním tlaku a zkalibrování, kdy se nastaví aktuální nadmořská výška, bude celkem výškoměr také ukazovat a mám vyzkoušeno že ukazuje. Jen v tomto počasí kdy dost kolísá tlak jsou logické výkyvy i na výškoměru. Další funkce: Záznam aktuální dosažené nadmořské výšky - je možné jich uložit 20 do paměti - ukládají se dlouhým podržením tlačítka výškoměru. zajímavější je ovšem funkce záznamu nadmořské výšky na časové ose spuštěním času měření kdy do doby jeho zastavení se zaznamenává nadmořská výška - minimální, maximální, nastoupané metry za tento čas a naklesané metry za tento čas. Tento údaj však nelze uložit a lze prohlížet pouze aktuální, uložen zůstává pouze do doby nového měření - toto mě trochu zmátlo, protože jsem si myslel že i těchto záznamů dokážou hodinky uložit 20 - bohužel pouze umí uložit již zmíněných 20x aktuální výšku s přesným časem a datumem uložení. Dále se do paměti automaticky a vždy zaznamenává rekordní nejnižší a nejvyšší nadmořská výška a stejně tak rekordní nastoupané metry a naklesané metry, ze všech provedených uložení. Paměť lze jednoduše vymazat, ale kompletně není možné odstranit jen některé záznamy. Full auto el light - automatické podsvětlení celého displaye. Má dva režimy buďto manuální rozsvícení hodinek následuje po stisku kovového tlačítka s "G", nebo automatický, který se aktivuje dlouhým podržením tohoto tlačítka. Osvětlení je pak aktivováno naklopením hodinek k sobě pod úhlem 40 stupňů. Toto funguje překvapivě dobře a hodinky se sami nerozsvěcují při chůzi či pohybu. Přesto doporučuji tuto funkci zapínat pouze dle potřeby a jinak auto osvětlení vypnuté. Škoda je že Casio nepoužívá funkci jako Timex, že pokud je aktivováno auto osvětlení, display by se rozsvítil po stisku jakéhokoliv tlačítka. Toto je velice praktické při ovládání hodinek po tmě. A vidím to jako jediný nedostatek tohoto systému podsvícení. Zajímavým detailem je záchanářská "hasičská" sekera na displayi viditelná při zapnutém podsvícení, vůbec nevadí čitelnosti displaye a je zajímavým detailem. Power Saving - šetření energie - pokud je zapnuté (indikováno na displayi) hodinky v době od 22 do 6 hodin pokud jsou v klidu a ve tmě více než 60 až 70 minut přejdou do tohoto spánku a vypne se display a všechny funkce sensoru, stopky a timer. Jejich znovu nastartování dochází po natočení hodinek stejně jako při auto osvětlení. Toto funguje velice dobře a "probuzení hodinek" je okamžité. Pokud power sawing není zapnutý zapne se sám automaticky pokud hodinky leží v klidu ve tmě více něž 6 až 7 dní. Tough Solar - dobíjení solární energii přes fotovoltanické články kolem celého displaye. Casio píše že již není potřeba měnit baterii sám jsem zvědav na její životnost, na WUS jsou rozporuplné příspěvky na toto téma. Stav nabití baterie je zobrazován na displayi. Casio uvádí tyto hodnoty - pro plné nabytí baterie stačí: Venkovní přímé slunce - 5 minut Přímé slunce za oknem - 24 minut Denní světlo za oknem nebo venku za marky - 48 minut Vnitřní umělé osvětlení - 8 hodin Závěrem musím konstatovat, že jsem velice rád za koupení G-shocků, vůbec tohoto modelu v této super barvě. Celkem sem G-čkům propadl, a pročetl si jak G-peopleland tak WUS, zkouknul videa na youtube co všechno snesou a vím že časem si nějaké další určitě pořídím. Určitě to bude některý z modelů Frogmanu. Každopádně diky Vám na tomto fóru za inspiraci a za uvedení G-shocků. Je vás tu několik (vy víte kdo :-) ), kteří jste udělali hodně pro pozvednutí názoru a nahlížení na tyto hodinky a vaše příspěvky mi pomohli s výběrem a nakazili mě "G"čkama a jejich komunitou. Díky za to! Zde je pár fotek mých Risemanů: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 6. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2009 další fotky Takhle sedí na ruce: porovnáni s timexem Zde porovnání s letitými Timex Ironman CR-2025 v současnosti vybité jinak stále funkční. Zažili toho se mnou hodně, ale G jsou G :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Diky za popis nekterych mene znamych funkci. Sekerka je ultras, no hlavne at ji nepotrebujes At slouzi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Gratuluju, původně jsem na ně měl také choutky ale jejich původní majitel přišel s prodejem moc brzo. Tobě moc sluší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yvaine Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Souhlas, nelze než gratulovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Paráda. Kdybych neměl šedý mudmany, tak tyhle bych bral zfleku (nejde mi o funkce typu ABC, ale jen o funkci času na pokud možno co nejnápadnějších géčkách, funkčně mi mudmany vyhovují). S tím občas ne-intuitivním ovládáním souhlasím. I na mudmanech je pár věcí, který bych bez návodu neuměl. Gratuluju... A jak tak koukam, tak sem zapadneš, byť máš digitálky, tak nějakou tu mechaniku máš na ruce taky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 super dovolil jsem si přesunout do sekce recenzí....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Super recenze. Nejlepsi ceska, jakou jsem videl a paradni hodinky. Frogmany? Jake? Nove zelene? Ty by k te oranzove pekne padly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 7. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 (upraveno) jj ty nové zelené mě lákají moc, každou chvíli na ně koukám na fotce :-) díky všem za chválu jsem rád že se recenze líbí Upraveno 7. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 teda.....když Frogy,tak BRAZILIAN FROG.......!!!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 7. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 (upraveno) Brazilian není špatný Ale nejsem moc na maskáč, pro mě je number 1 ten nový zelený ICERC: Prostě je bomba Upraveno 7. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pietro103 Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Brazilian není špatný Ale nejsem moc na maskáč, pro mě je number 1 ten nový zelený ICERC: Prostě je bomba Sú cool. Len ta cena ebay Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 (upraveno) Az na to hipisacky heslo dobry! EDIT: Na druhy casti pasku to tipuju na: Jezis te miluje Upraveno 7. července 2009 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac39 Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2009 Perfektní recenze....také jsem se tu nakazil soce jedny Casio triple sensor z roku 1997 mám....ale žádná Géčka až ted v pátek pod tíhou tohoto fora jsem se jen tak šel podívat do obchodu a zakoupil své 1.Géčka 810h solar+radio...ted ještě nějaké Frogy,nebo Mudmany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2009 Pekna recenzia. Trosicku ,ale musim pochvalit ak "kerky" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 14. července 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Díky za pochvalu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrH Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2009 ahoj, diky moc za recenzi. Chci je ted kupovat v US a moc mi pomohla ta tva poznamka o verzi bez rizeni radiem. Kazdopadne za 200 dolaru rozdilu v cene si je budu ridit sam:o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2009 Nebo si koupis cerne s radiem a vyjdou te do dvou stovek i s dopravou nebo taky ne zalezi co preferujes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrH Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 prave ze je chci kvuli barve:-) Ted mam svetle mudmany, ktere jsou sice super, ale dost nenapadne, na sport si prece jen clovek muze dovolit neco kriklavejsiho:-) Koukal sem i na Suunto Core Black Orange, ale to provedeni je jak u deckych hodinek. Mudmany od Casia co mam pusobi skutecne bytelne a veril bych jim ze se jen tak neznici. Ty Suunta bych si urval z ruky i s paskem a uchycenim pri prvni oderce:-(( Je to skoda, protoze za cenu o trochu vyssi maji i kompas a vodomer, ikdyz vodotesnost 30m taky moc duvery nebudi:-) PS. ty zeleny Frogmany jsou super, ale tolik penez za digi je trochu moc:-) Nebo si koupis cerne s radiem a vyjdou te do dvou stovek i s dopravou nebo taky ne zalezi co preferujes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 no,opatrně s tou vodotěsností u Suunto......oni sice udávají 30m,ale to je REÁLNÝCH 30 m........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se