Ahoj, tak mi včera po srpnovém objednání došel mail od Chris Reeve Knives, že moje Sebenza 31 jde do výroby a mám potvrdit můj zájem. Teď nějak začínám přemýšlet, zda-li to za těch skoro 500 dolarů stojí. Zeptám se teda zkušenějších. Je to tak super a mám to potvrdit nebo jak jsem četl výše, tak mě čeká zklamání?
Hele tak sterilizuje se v laboratorních podmínkách prý 20 minut na 120 stupňů, ale prý v domácích podmínkách 120 stupňů uděláš maximálně v tlakovým hrnci. Jde o to, aby to prý bylo hlavně parou. Takže prostě to nechat povařit aspoň 20 minut a mělo by to být v pohodě. Kdyby to člověk chtěl dát třeba do trouby, tak to prý můžeš zničit samotnou roušku, kdybys to "upekl" třeba na 150 stupňů.
Dal jsem to opět posoudit ženě a jako čistě teoreticky by to fungovat mohlo, protože ten virus bez hostitele umírá po x dnech. Problém je ale v tom, že pokud ti při používání ta rouška navlhne. Pak i potom co by jsi ji uskladnil na týden, aby virus nepřežil, tak rouška (respirátor) může být navlhnutím zničená a už nebude mít požadovanej účinek. Ale je to teorie a muselo by se to prý otestovat apod. Složitej proces Prostě jednoduše prý na domácí prostředí je nejlepší prohnat to varem. Nikdo nemá doma speciální UV lampy nebo další blbosti.
Žena je biochemický inženýr a prý části viru (RNA a další) dokážou přežit i po zmražení v tekutém dusíku, který má až -196 stupňů, takže mrazák není vhodná volba. Takže pokud doma nedisponuješ něčím lepším než je tekutý dusík, tak určitě domácí mrazák tomu neublíží.