Jump to content

Tom4

Member_50
  • Posts

    4,593
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Bydlí
    tam, kde poledne oznamuje kokrháním mosazný kohout
  • Fanoušek značky
    Bovet, Breguet, Doxa, Edox, Omega

Recent Profile Visitors

3,761 profile views

Tom4's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Kolaboranti v rodině? Jako že nějaký fanda ruska? Možná je nejjednodušší prostě se s takovým člověkem přestat stýkat. Taky mám lidi v rodině co jsou zcela mimo můj vesmír, třeba bratranec je fanda Pitomia. 35ti letý vegetarián, běžec a finančně zajištěný otec pětiletého dítěte. Ovšem schopnej vyjít na ulici s praporkem espédé. Nepochopitelné. Tak dělám že neexistuje. Za pár let to skontroluju jestli pořád magor a uvidíme ☺
  2. On asi myslel jako kupovat vše zvlášť. Je potřeba vzít v úvahu že některé hotely prodávají v sezónu pouze cestovkám celou kapacitu patra / hotelu, stejně jako má CK pronajaté celé letadlo. Tedy, ten let není v prodeji pro veřejnost, stejně jako ten hotel či resort. Pokud chceš resort, s all in, charterový let a nevadí ti že od letiště po letiště jsi celou dobu se stále stejnou skupinou lidí z ČR, tak je cestovka nejlepší volba. Jako bonus delegát, vše zajištěno a třeba programy pro děti. Individuální cestování nic z toho neobsahuje, pro někoho výhoda, pro jiného právě naopak.
  3. Máš doma pudinkovej prášek? Máš. Pudink z toho uvařit umíš? Umíš. Je na tom napsaný kolik to váží a na kolik to je mlíka? Je. Čistej škrob. Takže víš postup a víš poměr kolik škrobu udělá z mlíka hutnej pudink. A ty chceš konzistenci řidší, takže jenom snížíš poměr škrobu k tekutině. Pokud ho rozmícháš ve studeným a pak přidáš do teplýho tak hrudky nehrozí. Dej klidně méně, protože operaci zahušťování škrobem můžeš v případě moc tekutého výsledku bez obav zopakovat. Edit. po nalití rozmíchaného škrobu do horkého to zhoustne po dosažení varu, stáhnout, dál nevařit, už to víc nezhoustne než začneš dej do mrazáku malej talířek, pak na něj dej lžíci hotového výrobku, ten vlastně hned zchladne a to je výsledná konzistence, nezapomeň že dohustit to můžeš znova
  4. Tady bych polemizoval, prodejce nemůže tušit jak a kde se bude auto používat. Příklad 1: auto jezdí do podzemní garáže, doma a v práci a zpět, pokaždé automaticky rozsvítí a zhasne, do toho jede po cestě 3x tunelem, o víkendech jezdí často na chatu do Rakouska a při cestě má opět hafo tunelů. Příklad 2: auto stojí venku a svícení používá vlastně jen část roku v zimě kdy je ráno tma, v noci se nejezdí vůbec, jelikož páníček v noci jezdí nerad Životnost bude diametrálně odlišná, tohle přece nelze spočítat. Je pravda že na jednom autě máme furttosvitíhlavníma z výroby a druhý má denní + automaticky rozsvítí hlavní v garáži apod., a životnost xenonů je u prvního cca 90tis km, u druhého nejméně 2x tolik a uvidíme jak dlouho budou ok.
  5. Fokáča bezvadná Dal jsem dva kelímky obyčejného sádla co jsem koupil ale bylo to málo, takže jsem to dolil litrem slunečnice. Ve výsledku kuře chutná jako kuře a vypečená kůže jde cítit a chutná po tom sádle teda dost, to zase jo.
  6. Hehe, taky dneska kuře s bramborem. 6 hodin na 90° konfitovaný čtvrtky kukuřičnýho kuřete, dotažený pak pod grilem na křupavou kůžičku, k tomu brambory, napřed upečený v alobalu v troubě společně s tím konfitem, nakrájený na plátky a zapečený se smetanou a sýrem.
  7. To je sírovec žlutooranžový, moc dobrá houba s úžasným aroma. Doporučuju na nudličky a podusit na cibuli, přidat kari se smetanou. Nebo tenké plátky jako řízky. Konzumovat pokud má konzistenci když jím projede nůž jako máslem, pokud už je starý a připomíná když do něj zajedeš nožem tuhý polystyren tak už ne. Z různých dřevin chutná jinak, z třešně jinak než z vrby atd., roste na listnatém dřevě, je to houba která postupně zahubí celý strom. Ve vyšších polohách na smrku je vzácněji sírovec horský, ten se nekonzumuje, není jedlý a roste jen na jehličnatém dřevě.
  8. Jsme členem NATO, a rozhodně bych nebagatelizoval úroveň a silu armád států EU na "pár hlavic". Nemyslím že by slovutná ruda armáda, (která by podle "tisíců hlavic" a "velkolepých přehlídek" měla obsadit Ukrajinu za tři dny) má na to, aby se mohla měřit s armádami států Evropy. S americkou podporou v zádech. Určitě nemá. Není třeba je podceňovat, nicméně posledních sedm měsíců jasně ukázalo jak jsou rozdány karty co se vojenské síly týká.
  9. Určitě se ale třičtvrtě miliardy obyvatel Evropy (jako po Ural, nebo nechceme-li, tak 450 milionů obyvatel EU) nebude třepat strachem před 140 milionovým ruskem. Oni vědí moc dobře že "nas mnogo".
  10. Hehe, díky za kompliment Strakoš má "šupinkovatý" suchý klobouk, tenhle je hladký, bez šupin, i po přinesení domů viditelně kluzký s nečistotami z lesa, na strakoš se nemají jak přilepit. Nicméně jen podle rourek bych si to netroufal určit jsou si podobné, a ještě nevíme ani čerstvý řez, strakoš se obarví.
  11. Krásný, moc hezky to vypadá Já peču, protože mám rád sladký
  12. Pravda. Pro začátek bych zkusil natřít komplet vnitřek lednice luminiscenční barvou. Nebo tam aspoň nacpat ty svítící houby
×
×
  • Create New...