corve Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Dovolte abych vám představil novou variaci na téma Prim Sport. Na trh ji uvádí "ten druhý" majitel značky Prim. Pouzdro i pásek nerez, dýnko plné (vodotěsnost 10 atm). Strojek Miyota, automat (snad 8015, to teprve musím vyzkoumat). Průměr 41mm bez korunky. Existují i varianty s quartzem, s bílým ciferníkem, s kaučukovým páskem. Podle tvrzení hodináře se jedná o první kus prodaný v ČR, zachytil jsem jej při pokusu o umístění do výlohy Cena ... 2300Kč v obchodě. Porovnejte s Prim Sport Snob Edition z NM... Ten kovový tah bych si vyměnil, líbily by se mi na černém nylonu. Velikost stěžejek je 18 nebo 20 mm?
cali Odesláno 20. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 Naozaj zaujimave... ...tesim sa na fotky strojku ... ak je tam naozaj miyota alebo aspon ta kvazi miyota a-la china (pouzivana napr v Trias-kach....co by aj viac sedelo lebo mi. urcite nema 17J) tak ta cena nie je uplne od veci. Tah je jasny plechac, puzdro pravdepodobne tiez ziaden zazrak ale za tie peniaze asi ujdu.... na pravy Prim to vsak kazdopadne nema, ani z daleka ani keby to bolo za darmo.
Mech Odesláno 20. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 No, když to slevní ještě tak o 50% tak budou dobré.
dubraro Odesláno 20. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 (upraveno) Ten kovový tah bych si vyměnil, líbily by se mi na černém nylonu. Velikost stěžejek je 18 nebo 20 mm? Však já ho taky vyměním... Na fotkách jsem chtěl ukázat, jak vypadají z prodejny. Ten pásek k nim opravdu moc nesedí. Rozteč nožek je 20mm. ...tak dobře, ukecals mě. Tady je fotka na černém NATO. Upraveno 20. prosince 2007 uživatelem dubraro
dubraro Odesláno 20. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 No, když to slevní ještě tak o 50% tak budou dobré. Když je seženeš přímo od výrobce, budou nepochybně (nejméně) o polovinu levnější.
dubraro Odesláno 20. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 Naozaj zaujimave... ...tesim sa na fotky strojku ... ak je tam naozaj miyota alebo aspon ta kvazi miyota a-la china (pouzivana napr v Trias-kach....co by aj viac sedelo lebo mi. urcite nema 17J) tak ta cena nie je uplne od veci. Tah je jasny plechac, puzdro pravdepodobne tiez ziaden zazrak ale za tie peniaze asi ujdu.... na pravy Prim to vsak kazdopadne nema, ani z daleka ani keby to bolo za darmo. Tah je kombinovaný. Široké články jsou z masivu, úzké (spojovací) jsou z plechu.
dubraro Odesláno 20. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 myslím že design je vcelku povedený, akorát mi neladí barva výplně ruček s barvou indexů, jsou ty indexy luminiscenční ? Indexy jsou ve skutečnosti světle žluté a jsou luminiscenční. Pozoruhodné je, že ručky luminiscenční nejsou... K čemu je takové uspořádání dobré, nechápu.
corve Odesláno 20. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 Však já ho taky vyměním... Na fotkách jsem chtěl ukázat, jak vypadají z prodejny. Ten pásek k nim opravdu moc nesedí. Rozteč nožek je 20mm. ...tak dobře, ukecals mě. Tady je fotka na černém NATO. Díky, tak takhle bych si to představoval i já..
dubraro Odesláno 27. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2007 Tady je slíbená povánoční fotka strojku. Na focení jsem sundal rotor samonátahu. Definitivně je to čína. Zpracování je slušné, čisté, nikoliv však zdobené či luxusní. Rotor na kuličkovém ložisku, váha rotoru necelé 4g. Strojek má hacking, samonátah je obousměrný. Váha celých hodinek bez pásku 68g.
New X-Bob Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2007 Co jinak chod hodinek, udržují si přesnost a pod...?
babaq Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2007 Tak přesně takhle bych si představoval nástupce starých PRIMek - slušný (a návazný) design a přiměřená cena za přiměřenou kvalitu. Což by samozřejmě nevylučovalo výrobu solitérů... Jo, tak pod to bych se i podepsal.
cali Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2007 Myslim ze je to moj oblubeny cinan z triasiek .... cena je teda teraz v mojich ociach naprosto primerana.... S miyotou by to bol celkom dobry kauf ale takto niet nad cim jasat.
dubraro Odesláno 27. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2007 Myslim ze je to moj oblubeny cinan z triasiek .... cena je teda teraz v mojich ociach naprosto primerana.... S miyotou by to bol celkom dobry kauf ale takto niet nad cim jasat. Myslím, že ten strojek je tak plus mínus na úrovni nejlevnějších automatů Miyota. Uvidíme, jak se bude časem chovat. Zázraky nečekám
dubraro Odesláno 9. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 Ještě jedno upřesnění - je to strojek Seagull ST-16. Používaný masově v levných i méně levných čínských hodinkách. Konstrukce čínská, údajně inspirovaná Miyotou (nikoliv kopie).
mechano Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 Myslím, že ten strojek je tak plus mínus na úrovni nejlevnějších automatů Miyota. Uvidíme, jak se bude časem chovat. Zázraky nečekám Kdyby tu byla tipovací soutěž , tipnul bych si , že nejdříve upadne rotor..................
dubraro Odesláno 10. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 Kdyby tu byla tipovací soutěž , tipnul bych si , že nejdříve upadne rotor.................. Možná... Ale možná to nebude tak horké. Normálně je v hodinkách ještě vložka mezi strojkem a poudrem - takový prstýnek. Na focení jsem ho vyndal. Pravděpodobně by se při silném otřesu rotor opřel o tu vložku. Navíc je rotor docela lehký, natahování je "inspirované" od Seika, je obousměrné a jde docela lehce. Strojek ST16 není žádná novinka, dělá od začátku 90. let a vznikl vývojem z dřívějších modelů (tuším ST5). Kdyby jim hromadně upadávaly rotory, věřím, že i čínský výrobce by s tím něco dělal. Pro zajímavost - zde http://jitteryjim.com/?p=414 článek o tom, jak tento strojek objevili v ne zrovna levných hodinkách Zodiac Oceanaire...
mechano Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 Možná... Ale možná to nebude tak horké. Normálně je v hodinkách ještě vložka mezi strojkem a poudrem - takový prstýnek. Na focení jsem ho vyndal. Pravděpodobně by se při silném otřesu rotor opřel o tu vložku. Navíc je rotor docela lehký, natahování je "inspirované" od Seika, je obousměrné a jde docela lehce. Strojek ST16 není žádná novinka, dělá od začátku 90. let a vznikl vývojem z dřívějších modelů (tuším ST5). Kdyby jim hromadně upadávaly rotory, věřím, že i čínský výrobce by s tím něco dělal. Pro zajímavost - zde http://jitteryjim.com/?p=414 článek o tom, jak tento strojek objevili v ne zrovna levných hodinkách Zodiac Oceanaire... No , já to napsal proto , že mi někdo předevčírem dal hodinky Secco se stejným strojem a rozpadlým rotorem. Zaujalo mě na nich ještě to , že mají na číselníku "automatic" a na zadním víčku "kvarc".
dubraro Odesláno 11. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 No , já to napsal proto , že mi někdo předevčírem dal hodinky Secco se stejným strojem a rozpadlým rotorem. Zaujalo mě na nich ještě to , že mají na číselníku "automatic" a na zadním víčku "kvarc". To je matení nepřítele Ten nápis je asi stejného druhu, jako "17 jewels" na těch "Primkách". ST-16 má 21 kamenů. Ten nápis se tam asi dostal tupým okopírováním nápisů z původních Prim Sport.
New X-Bob Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 To je matení nepřítele ..."17 jewels" na těch "Primkách"... nápis se tam asi dostal tupým okopírováním nápisů z původních Prim Sport. někde jsem četl, že Číňané při tvorbě nějakého motocyklu či auta na to dali i pneumatiky, které ač byly nové, měly odrbané okraje, protože takhle to okopírovali na původním autu/motorce, které bylo normálně v provozu....
Návštěvník tolja Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 někde jsem četl, že Číňané při tvorbě nějakého motocyklu či auta na to dali i pneumatiky, které ač byly nové, měly odrbané okraje, protože takhle to okopírovali na původním autu/motorce, které bylo normálně v provozu.... minibike Blata, jestli se nepletu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se