ensi Odesláno 5. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2016 V 4. 11. 2016 v 18:28, kvartus napsal: Snad nevadí, že sem dám pár fotek z toho, co mě tam dnes oslovilo: Vzít do ruky kosmonauty - přímo kus. co byl v roce 1994 v kosmu, oči můžu nechat na vteřinovce od spring drivů, čtvercové kolečko...Ty kosmonauty mě taky zaujaly, ale zpětně přemýšlím, že tohle nemůžou byt ty co letěly do vesmíru v roce 1994, v letech 1990-200x se dělaly s Lemanií 5100 a tyhle vypadají na verzi s 7750, tzn. vznik až po roce 200x. Škoda, že mě to nenapadlo ještě tam.
Josef01 Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 Ještě se mi líbila přednáška výrobce ARTYA, zajímavé hodinky, tedy spíše umění, některé se dají pořídit i za rozumné peníze. Na plátně jsou hodinky s cifrem z motýlých křídel.
Návštěvník Mitak Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 Když pominu Tudor Pelagos Blue a Zenith Pilot, které mám v hledáčku už dlouho, tak se mi nejvíc líbily podpultovky Laco Erbstück a naprosté překvapení od Schaumburgu. Samozřejmě bráno v potaz jen to, co bych si reálně koupil. Nejhezčí hodinky byly Zenith s turbem za šest mega :-)
Lukyn77 Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 Také přihodím pár fotek ze sobotního programu. Dopředu se omlouvám za kvalitu mobilovek. První přednášku, kterou jsem stihl, byla pana ing.Hovorky na téma "Historie náramkových hodinek s mechanickým budíčkem". Na závěr bylo možné si pár kousků z jeho sbírky osahat. Zajímavým modelem byly Omega Seamaster Memomatic (s nastavením budíčku s přesností na minutu s vizualizací na dvou vnitřních mezikruží) a dále hodinky pro nevidomé.Hodinky s budíčkem pro hluché sme neměli možnost vidět, ovšem vůbec existence takového modelu je zajímavá (pozn. fungovalo to tak, že na pozici "9" byla velká korunka, která se v nastavený čas začala točit a dotyčného jedince "šimrat" na ruce). Tedy hluchého jedince pak bylo možno identifikovat podle depilace na zápěstí :-) Následovala prezentace značky H.Moser & Cie, v rámci které jsme mohli nejen nakouknout pod pokličku výroby setrvačky, resp. vlásku (pozn. z 1g materiálu vyrobí cca 2000 ks). Přednáška byla vedena ve veselém duchu a byla radost jí sledovat až do konce. Přednáška na téma hodinky značky Sinn pod vedením pana Bohma z Chronoshopu byla příjemným po-poledním posezením, na závěr kterého nutně potřebujete mít doma jedny z potápek U1 z ponorkové oceli či "baterkové" UX s podstatě nekonečnou hloubkou ponoru (12 km) ... (pozn. bez fota). Dále navazovala přednáška nádherných kousků Artya, jak již výše uvedl Josef a také zveřejnil hezčí fotku. Super, co dokáže na pouzdře dobře "mířený" elektrický výboj či jak vypadá ciferník z rozstříhané euro bankovky, motýlích křídel apod. Jo, je to dobrej týpek a přednáška měla své kouzlo. Prezentace značky Prokop & Brož ... jak to správně vystihnout ... vědomí vlastní geniality především co se obchodní stránky týká jaksi vyzařovalo takové množství energie, že někteří museli ze sálu prchnout (bohužel sem byl zašprcnutý uprostřed a taky jsem děsně zvědavej, proto jsem zůstal až do konce). Mě se to prostě nelíbilo, dozvěděli sme se v podstatě prd a slibovaný obrázek záhadně ohnutýho "péra" držícího tak lehce vyměnitelnou lunetu sme se nedočkali .... poté jsem ani neměl náladu na stánek zajít. Je to samozřejmě pouze můj názor, nejsem cílovým zákazníkem značky a etdy to chválabohu nebude mít negativní vliv na její roční obrat. Pro mě závěrečnou a velice příjemnou byla prezentace firmy Zenith. V hlavní roli byl zde prezentován vrcholný model Academy Christophe Colomb Hurricane Grand Voyage (doufám že sem se nepřepsal) ke 150-tému výročí značky. Na závěr sme si tento kousek za cca 6 mil Kč mohli prohlédnout z blízka. Za mě tedy podařená akce, nelituju na otočku cesty z Práglu, na závěr posezení u pivka s místními členy ...
kvartus Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 V 6. 11. 2016 v 11:28, Mitak napsal: ... naprosté překvapení od Schaumburgu ... Díky. Můžu poprosit o nějaký podrobnější komentář k Schaumburg - moonům? Pověděli ti k nim něco víc, nebo co tě na nich tolik překvapilo. Dík
foldes Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 To Lukyn: Ta prezentace Prokop & Broz byla vazne tragedie. A Zenithy bozi, super pocit mit je aspon na chvilku i kdyz asistovane na ruce. Ps :koukam ze ti do fotky Zenithu vlezl kus myho nosu:)
Lukyn77 Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 foldes: jojo, život je nespravedlivej ... jeden strká frňák tak blízko, až má šest míčů na ruce a druhej ... ten je má tak akorát na fotce a i s tím frňákem :-) Frau byla každopádně příjemnou průvodkyní :-)
foldes Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 Frau byla super. Velmi prijemna a mila.
Návštěvník Mitak Odesláno 6. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2016 (upraveno) V 6. 11. 2016 v 19:09, kvartus napsal: Díky. Můžu poprosit o nějaký podrobnější komentář k Schaumburg - moonům? Pověděli ti k nim něco víc, nebo co tě na nich tolik překvapilo. Dík Když tento model vyšel a viděl jsem fotku jeho varianty Urbanic Moon II - tedy s černým cifrem a jen jedním měsícem, tak jsem psal, že pouzdro je krásné, sportovní a tak trochu urbanic :-) ale že to neladí vůbec s tou měsíční fází, která se hodí spíš na oblekovky. Předchozí modely Moon od Schaumburgu se mi líbily, ale i když měly decentní pouzdro, tak by se jako oblekovky stejně nehodily, protože pouzdro je příliš velké a vysoké. No a pak jsem na SEW potkal tyto a fakt to byla láska na první pohled, i když nebojím se říct, že jde o značně kolotočářské hodinky - no posuď: Velké (45 mm) v podstatě sportovní pouzdro, k tomu okázalá komplikace měsíční fáze, ještě navíc velká jak prase, ještě navíc jsou pro jistotu dvě, aby to nikdo nepřehlídl (pro pohled ze severní a jižní polokoule), ještě navíc mají tyto měsíce silnou luminiscenci!, řekl bych že při silném nasvícení bude ta zelená lumi viditelná i za běžného denního světla a ještě navíc ten šíleně modrý ciferník :-) No prostě barev a vjemů, až oči přecházejí, podle racionálního uvažování je to přeplácané, ale na mě to prostě funguje a nemůžu na ně přestat myslet :-) Upraveno 6. listopadu 2016 uživatelem Mitak
ensi Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Na mě udělalo dojem toto, perpetual calendar za cenu keramických subů.
Josef01 Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Mě před pár lety u Schaumburg oslovily pouze hodinky Moon s meteoritem a měsíční fází, což se dá použít jako oblekovky v pohodě, pouzdro 43mm není zase tak moc vysoké. Řekl bych, že to je velmi originální a pěkný nápad s tou měsíční fází a čekal jsem, že to i dále rozvedou verzí, kde měsíc bude skutečně kulička, bohužel nestalo se.
bohus76 Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 Líbily se mi u Fortisu ty "měsíční" titanové chrona.Ani ne tak chrona,jako velikost .Pro nás co máme ty ručičky jak špilečky :-) A prý jsme nebyli sami kdo se ptal na menší verzi.Prý už se zase uvažuje o menším rozměru,tak snad se to podaří.
kvartus Odesláno 7. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2016 V 6. 11. 2016 v 23:38, Mitak napsal: Když tento model vyšel a... šíleně modrý ciferník :-) No prostě barev a vjemů, až oči přecházejí, podle racionálního uvažování je to přeplácané, ale na mě to prostě funguje a nemůžu na ně přestat myslet :-)Díky za příběh. Jakoby se mi taky najednou začínaly líbit, škoda, že jsem si jich na místě nevšiml líp
Lamiczka Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 Ty přednášky jsem nestihl a dost mě to štve. Nemáte představu, jestli se to natáčelo a bude to někde k dispozici?
Mirek Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 V 6. 11. 2016 v 21:10, foldes napsal: Frau byla super. Velmi prijemna a mila.Má pěkný zoubky, ideálka na stahování předkožky.
foldes Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 V 11. 11. 2016 v 7:36, Mirek napsal: Má pěkný zoubky, ideálka na stahování předkožky.Vole to je pani od Zenithu, takze vyssi trida, tam si muzes i vybrat jestli se zoubkama nebo bez.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se