Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přikládám snímek baterkáčů (nouzové řešení) KingQuartz 2-LD0646-5, WR 30. Stainless steel back a jak se po několik měsících ukázalo, jen symbolicky pochromovaný "copper front". Předpokládám, že je to okopírovaý design modelu zvučnější značky, ale nedaří se mi najít jakého a jaké. Hledám stejné, nebo alespoň co nejpodobnější: pouzdro 40 mm, výška max. 8 mm, černý (tmavý) ciferník, centrální vteřinovka, minerální sklo. Přednost samozřejmě dávám ručnímu nátahu, popř. automatu. Datumovka (ale není nutná) na pozici 3 nebo 6 nevadí, na 4:30 je pro mě nepřijatelná. Sudé číslice připomínají Nomos, ale tam jsem žádný model s centrální vteřinovkou nenašel. Díky za každý tip.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nomos sice nemá centrální vteřinovku, ale třeba toto s průměrem 38, ručním nátahem a výškou 6,75 mm by rozhodně nemělo uniknout tvé pozornosti. 

http://www.nomos-store.com/Uhren/Modellreihen/Tangente/Uhren-mit-Handaufzug/Tangente-38-Datum-Saphirglasboden.html

Také řada Club s požadovanými rozměry pouzdra by tě mohla oslovit:

http://www.nomos-store.com/Uhren/Modellreihen/Club/Uhren-mit-Automatikaufzug/Club-Automat-Datum-Stahlboden.html

Odesláno

Jo, tam jsem hledal. Co uvádíš, ale nevyhovuje barvou nebo provedením. Nejpodobnější jsou asi Tangomat Ruthenium, ale centrální vteřinovku bych opravdu rád. I tak díky, ještě Nomos znovu procházím.

Odesláno

čo tak DAVOSA, to tu teraz letí :

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Dugena vypadají dobře, ale tenhle typ ruček mi nesedí a jsou to baterkáče.

Na unizeit Göthe BM001 mi trochu vadí zlaté ručky k nerezovému pouzdru, i když to možná naživo nevypadá jako zle jako na fotce.

Dost zajímavé jsou ty třetí DAVOSA nebo a.b.art OA110, (to osazení na korunce už je ale trochu přes).

Nejčistší se mi nakonec zdají Laco Classic Jena 40, nebo inverzní Laco Classic Brandenburg (nebo Plauen, Berlin) 40 s modřenýma ručkama. A nejspíš se unosí oboje.

Díky všem za tipy a čas, Můžeme zavřít.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...