Přejít na obsah

Letecké hodinky Pacardt

Well

Doporučené příspěvky

Strojek Unitas 6497

Velikost 42mm

Značka Pacardt v současné době patrně zanikla.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedny se vyskytují na ebay a mám nejasný pocit, že jedná v obou případech o produkci ze země kde se bude zanedlouho konat letní olympiada, značka tedy zaniklá není, v minulosti se objevovala americlá firma podobného jména a to Packard, z produkce jsem našel akorát tak ceduli :D , podle mého skromného názoru se jedná o pouze parazitování na příbuznosti jména tak jak mají v této zvláštní zemi ve zvyku, bohužel.

Upraveno uživatelem Nemesis
Odkaz ke komentáři

Nemesis napsal:
Jedny se vyskytují na ebay a mám nejasný pocit, že jedná v obou případech o produkci ze země kde se bude zanedlouho konat letní olympiada, značka tedy zaniklá není, v minulosti se objevovala americlá firma podobného jména a to Packard, z produkce jsem našel akorát tak ceduli :D , podle mého skromného názoru se jedná o pouze parazitování na příbuznosti jména tak jak mají v této zvláštní zemi ve zvyku, bohužel.

No možné to je. Všude na netu se píše, že jde o Němce. Oficiální stránky neexistují. Našel jsem všehovšudy tři modely vesměs leteckých hodinek, všechny s Unitasem a ve stejném designu.

Odkaz ke komentáři

S hodinkama Pacardt je to trochu jinak. Stál za nima jistý Ibrahim Ökten, původem Turek, který vystudoval v Německu školu průmyslovýho designu, navrhoval hodinky pro firmu Maurin, a pak sám stvořil v roce 1996 značku Pacardt a hodinky si nechal vyrábět ve Švýcarsku. Nebyl to podle všeho velký úspěch a značku nechal padnout, místo ní začal vyrábět hodinky pod novou značkou Støvard Jürgenson, s použitím především čínských strojků a pouzder, hodinky jsou údajně kompletovaný v Německu. Støvard Jürgenson by měl být předek Ibrahimovy švédský manželky, kterej byl hodinářem u sultánů osmanský říše, ale tomu se mi nějak nechce moc věřit :lol:. Ty Pacardty, co jsou nahoře, jsem měl, a byly to docela dobrý hodinky s kvalitním ciferníkem. Ale ten nápis UNITAS 6497 mi po čase začal lízt na nervy.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...