Well Odesláno 23. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2007 Strojek Unitas 6497 Velikost 42mm Značka Pacardt v současné době patrně zanikla. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nemesis Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 (upraveno) Jedny se vyskytují na ebay a mám nejasný pocit, že jedná v obou případech o produkci ze země kde se bude zanedlouho konat letní olympiada, značka tedy zaniklá není, v minulosti se objevovala americlá firma podobného jména a to Packard, z produkce jsem našel akorát tak ceduli , podle mého skromného názoru se jedná o pouze parazitování na příbuznosti jména tak jak mají v této zvláštní zemi ve zvyku, bohužel. Upraveno 24. prosince 2007 uživatelem Nemesis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 Zajimavy design. Jen nechapu ten napis Unitas 6497. To je to tak uzasny kalibr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 kapku velký font na ciferníku hm.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 24. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 Nemesis napsal: Jedny se vyskytují na ebay a mám nejasný pocit, že jedná v obou případech o produkci ze země kde se bude zanedlouho konat letní olympiada, značka tedy zaniklá není, v minulosti se objevovala americlá firma podobného jména a to Packard, z produkce jsem našel akorát tak ceduli , podle mého skromného názoru se jedná o pouze parazitování na příbuznosti jména tak jak mají v této zvláštní zemi ve zvyku, bohužel. No možné to je. Všude na netu se píše, že jde o Němce. Oficiální stránky neexistují. Našel jsem všehovšudy tři modely vesměs leteckých hodinek, všechny s Unitasem a ve stejném designu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 Zajímavé je, že na obrázku číslo 6 svítí vteřinovka i index na pozici 9 a na následujícím už ne :-) , každopádně Německem se dnes ohání spousta Čínských firem ( Trias, Aeromatic, MZI .... ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 Nápis Unitas je na číselníku minimálně zbytečný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Podla mna napis unitas je standardny priklad stavu ked sa cinan ci niekto iny chce pochlapit tym, ze je tak trochu po transplantacii a ze v nom bije swiss srdce .... klasicke su napriklad napisy swiss movt. a podobne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 S hodinkama Pacardt je to trochu jinak. Stál za nima jistý Ibrahim Ökten, původem Turek, který vystudoval v Německu školu průmyslovýho designu, navrhoval hodinky pro firmu Maurin, a pak sám stvořil v roce 1996 značku Pacardt a hodinky si nechal vyrábět ve Švýcarsku. Nebyl to podle všeho velký úspěch a značku nechal padnout, místo ní začal vyrábět hodinky pod novou značkou Støvard Jürgenson, s použitím především čínských strojků a pouzder, hodinky jsou údajně kompletovaný v Německu. Støvard Jürgenson by měl být předek Ibrahimovy švédský manželky, kterej byl hodinářem u sultánů osmanský říše, ale tomu se mi nějak nechce moc věřit . Ty Pacardty, co jsou nahoře, jsem měl, a byly to docela dobrý hodinky s kvalitním ciferníkem. Ale ten nápis UNITAS 6497 mi po čase začal lízt na nervy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se