Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Při toulání netem jsem narazil na jedny zajímavé hodinky Martin Braun. Navštívil jsem stránky výrobce a o nadšení jsem hned přišel. Většina produkce je hodně bláznivá http://www.martinbraunusa.com :tomato:

Jo a všem přeji krásné Vánoce :santa:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• po měsících...
Odesláno

Tak Martin Braun má (konečně) nové stránky a novou kolekci. Je rok od roku lepší a lepší. Už jen vlastní kalibry - dva - jeden základní a jedny stopky a 12 modulů na komplikace - východ a západ slunce, časová rovnice, měsíční fáze, retrográdní anualní kalendář (bez přestupného roku), indikátor servisních intervalů, prostě kdy máte jít s hodinkama k hodináři (jako ve VW, je to holt Němec, to mě dostalo ;-), retro centrální datum, a různé kombinace téhož. Ciferníky z meteoritu co spadl v Nanibii nebo onyx a perleť. A možné jsou i tuny briliantů - v jedněch až 21 karátů ;-). Asi to není každého šálek čaje, ale až budu v příštím životě hodinářem, tak to budu dělat asi přesně takhle. Nádherně opulentní!

Tady jen ochutnávka. Více na těch stránkách.

Kephalos-B-RG_jpg.jpg

• po měsících...
Odesláno

Jsem tu asi jediny fanousek Martina Brauna :-), ale prece jen mi neda se s Vami podelit o novinku. Mame prvni turbo! Hyperion, jako ochutnavka z letosnich novinek pripravenych pro Basel.

vice zde na timezone.

Odesláno

To se mejlis, zejsi sam.

Ja M.Brauna zboznuju. Protoze jako jeden z mala se venuje snad vsem "vesmirnym" komplikacim. Bere me casova rovnice, vychod-zapad slunce, nakloneni zemske osy. A bejt u nas more tak snim jeste o ukazateli prilivu-odlivu. A jeho zobrazeni aktualni nocni oblohy nad Parizi me zpomaluje puls. Tyhle hodinky dostat, tak se snad do te Parize odstehuju.

Odesláno

Nebe nad Paříží myslím M.B. nemá, někde jsem to taky viděl, ale nemůžu to teď najít. Příliv, odliv taky MB nedělá. Taky se mi moc líbí, a není údajně nutné to mít jen u moře, existuje solunární teorie, která tvrdí, že solunární perioda má vliv na to jak berou ryby nebo rostou houby. Jediné mechanické solunární chronografy, které znám jsou od Heuera, po jednom pokukuji zde. Jinak naprostá špička v astronomických komplikacích je Ludwig Oechslin a jeho Koperník-Kepler-Galilei triptych pro U.N. A k sežrání je i v.d.Klauuw.

Odesláno
Nebe nad Paříží myslím M.B. nemá ...

V hodinařině půjde spíš o nebe nad Ženevou, a to dělá P.Patek, model Celestial

Jinak Martin Braun je čím dal lepší. Zmíněné "kosmické" lahůdky od UN a v.d.Klauuwa mě stejně jako hvězdné nebe nade mnou nepřestávají udivovat ;) .

Odesláno

A ještě Kephalos, taky letošní novinka.

Kephalos3.jpg

Roční retrográdní kalendář, časová rovnice, poloha země okolo slunce, den/noc, inhouse kalibr.

více zde.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Tak to Martin u Franka Mullera zabalil, nebo byl spíš zabalen. A přišel i o brand. Více zde. Ale už si prý ve Švýcarsku zaregistroval novou firmu MHO AG. Holt nechoď Vašku s pány na led... No aspoň bude zpět jeden nezávislý hodinář.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno
Taky pěkný, až na tu cenu 48 k EUR.

Už několikrát moje myš zamířila na Citizen Astrodea, dostupnější quartz variantu hvězdný oblohy. Zatím jsem odolal, ale myšlenky na ně jsem se úplně nezbavil.

Sakra to jsem zase něco neměl vidět :D

Odesláno (upraveno)

4 dknespl: Prosim te muzes jen strucne nastinit co se stalo? Prekladac mi poentu pochopit nepomohl. THX

Upraveno uživatelem cody
Odesláno (upraveno)
4 dknespl: Prosim te muzes jen strucne nastinit co se stalo? Prekladac mi poentu pochopit nepomohl. THX

Někdy před dvěma lety koupil Frank Muller 51% podíl Martina Brauna. Ten s velkou slávou opustil Německo a odjel do Watchlandu. Začal používat "koncernový" strojek a na něm stavět dvoje komplikace. Postavil tourbillon. No a pak přišla krize, Muller přestal do nových brandů investovat aby měl dost peněz na vlastní značku, a prý někdy v červnu se Martin B. naštval, odešel z firmy, bohužel v ní zanechal značku a asi i patenty no a Muller někdy minulý měsíc tu manufakturu zavřel úplně. MB zůstal ve Švýcarsku a otevírá novou firmu Manufaktur Horlogerie Obwalden (to je ten kanton) na výrobu strojků. No tak ať se mu daří.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Jo, tomu taky preju. Mozna proto ze se zabyva hvezdnymi komplikacemi ktere miluju (a nemam na ne penize) mu strasne fandim. Jak vidim ty zkrizeny rucky vychodu a zapadu slunce tak bych snad i vrazdil.

Odesláno
Jo, tomu taky preju. Mozna proto ze se zabyva hvezdnymi komplikacemi ktere miluju (a nemam na ne penize) mu strasne fandim. Jak vidim ty zkrizeny rucky vychodu a zapadu slunce tak bych snad i vrazdil.

Myslíš tydle?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...