Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegove z TimeFactors.com se nechali inspirovat pro svou novoz radu hodinek znacky Precista u legendarnich Blancpain Fifty Fathoms. Myslim, ze se jim vysledek podaril:

Precista PRS-50

Prumer: 42mm

Vyska: 15.3mm

Vodotesnost: 200 metru

Vaha: 130 gramu vcetne reminku

Pouzdro: lestena ocel 316L

Kalibr: ETA2824-2

Cena: 315 liber

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

...a tady je par fotek, at vsichni vedi, ze patri do sekce "Vojenske hodinky"

Více informaci zde: http://www.fiftyfathoms.net/FiftyFathoms/FiftyFathoms.html

Odesláno
Kolegove z TimeFactors.com se nechali inspirovat pro svou novoz radu hodinek znacky Precista u legendarnich Blancpain Fifty Fathoms. Myslim, ze se jim vysledek podaril:

Precista PRS-50

Prumer: 42mm

Vyska: 15.3mm

Vodotesnost: 200 metru

Vaha: 130 gramu vcetne reminku

Pouzdro: lestena ocel 316L

Kalibr: ETA2824-2

Cena: 315 liber

Líbí se mi moc, i když Blancpain to není. :thumbsup_anim:

Cenu jsem tam nenašel.

Odesláno
Líbí se mi moc, i když Blancpain to není. :thumbsup_anim:

Cenu jsem tam nenašel.

Predevcirem tam cena jeste byla a myslim, ze to bylo neco kolem 15 TCZK.

Odesláno

V diskusním fóru na TimeFactors je zajímavý srovnání s hodinkama Stingray, což je pocta Fifty Fathoms od Billa Yao, MIIK watches. Vedle sebe vypadají dost odlišně, v tomhle případě si mi asi víc líbí Yao, Precisty se mi zdají moc tlustý a lesklý. Jsou dočasně vyprodaný, cena byla myslím 315 liber.

_DSC2361.jpg

http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?t=38660

Odesláno

Tu sa tiež nechali kolegovia inšpirovať. Tie prvé sú pocta Mercedesu.No ale to sa asi nedá zrovnávať, alebo....?Toto je u mňa len niečo ako kóšer fake.

Nechcem vyvolávať flame, len vyjadriť svoj názor.U mňa nulová hodnota a mierna žalúdočná nevoľnosť.

Odesláno

Já bych přece jen rozlišoval mezi kopírováním současných modelů a remake modelů 40-50 let starých. Pokud by někdo dnes v malých seriích vyráběl např. auto s designem Citroen 2CV nebo Tatry 57, asi by byli fandové nadšeni a taky by se nikdo nepohoršoval.

Odesláno

maxs: Neviděl bych to tak černobíle. Původní modely jsou obtížně sehnatelné. Moderní re-edice původních značek velmi časo předražené (Panerai, Blancpain), navíc existuje legitimní otázka oprávněnosti jejich nároku na dědictví původní značky po všech možných bankrotech a fúzích. Mně osobně je způsob, kterým k původním vojenským hodinkám přistupuje Eddie Platts a Bill Yao docela sympatický. Oba mají rozsáhlé znalosti o historii jednotlivých modelů, jejich hodinky nejsou odfláknutý, drží se často původních armádních specifikací a neporušují ničí práva. Z hlediska puristy to určitě nění stoprocentně čistý, na druhou stranu umožňují spoustě fandů vojenských hodinek pořídit si historizující modely v rozumné kvalitě, za dostupné ceny. Na rozdíl od řady výrobců, kteří dneska mrskají "military design", protože je in, a zítra zas budou dělat něco jinýho v pochybný kvalitě a často za hranicí zákona. To vše řečeno, ani PRS-50 ani Stingray se mi nijak moc nelíbí.

• po měsících...
Odesláno

Nebudu zakládat nové vlákno, protože mIIk od Billa Yao jsou již zmíněny tady. Tahle novinka, MKII LRRP, která by měla být k dostání od 02/2009, vypadá moc hezky. Cena 1000 USD už míň. Zatím jsem nezjistil, co bude tikat uvnitř. Jak se líbí vám?

• po měsících...
Odesláno

Zdá se, že napodruhý to Eddie trefil líp - Precista PRS-50B s vintážním nádechem - tlustý plexisklo, retro ciferník a ručky, navíc je v tom NOS strojek AS2063. Prvních 50 kusů během 3 hodin vyprodáno, ale budou další v půlce července. Cena 395 anglickejch, budu o nich přemýšlet. Jen by se mi víc líbilo matný pouzdro.

TimeFactors Precista

Fotky jednoho ze šťastných majitelů

sPRS-50binCase1.jpg

sPRS-50bonStoneWall1.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno
Zdá se, že napodruhý to Eddie trefil líp -

až na tu tragickou luminiscenci vypadají :blowup:

Odesláno

Na "B" jsem koukal na TZ_UK fóru, vypadají opravdu skvěle... Jen jsem nepochopil, jestli i ta další série bude s A.Schild kalibrem, někde jsem vyčetl, že další budou s 2824...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...