Houhou Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Ahoj, zhruba před půl rokem jsem po mnoha letech svého pestrého života došel k závěru, že bych rád prezentoval svou jedinečnost hodinkami. Prošel jsem trnitou cestou a rád bych dostal konstruktivní kritiku a popřípadě radu, kam dál. Kdo nerad čte kritický realismus, doporučuji zde ukončit, kradl bych Vám čas, což je komodita, na které to tu stojí. Blížil se mi konec studií, kde další vývoj v kariéře ovlivňuje z velké části zevnějšek (práva). Tehdy jsem si chtěl koupit něco složitého, na oko drahého, gigantického a prestižního, to že jsem po jankovitém vývoji koupil toto https://e112.ecdn.cz/img/1024x1024/cqi4n2xl/108289.webp , sem dávám spíš pro dokumentaci vývoje. Hodinky došly chybové, navíc se mi nelíbily, byly ohromné, působily lacině, nepříjemně a tak jsem je vrátil. Na půl roku jsem usnul. Před nedávnem mě to chytlo znovu a tentokrát jsem už šel do hloubky a narazil na místní fórum, došel k názoru, že chci automaty-oblekovky, s koženým páskem. Rozpočet jsem stanovil tak na šest tisíc a hledal. A narazil na Festiny! https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/929/929a998750e071aaa53f8be2aeb449e5.jpg Průhled ke strojku, jednoduchý design, kožený pásek, mechanika. Došel jsem sem, prohlédnul texty o festinách, a pokračoval ve výběru. Líbily se mi, ale ty místní recenze Festiny.... Postupně jsem prošel při procházení sekce "prodám", kterou doteď projíždím, kdyby náhodou, přes Orienty a Seika, plus úlet v podobě těchhle http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/102244-christopher-ward-c9-5-day-small-second/&do=findComment&comment=1832354 , u kterých jsem začal uvažovat o rozbití prasátka, k těmhle https://e112.ecdn.cz/img/1024x1024/1uxnt70x/58428.jpg a ty koupil. Došel jsem k názoru, že prvotně bych měl odzkoušet, jestli jsem vlastně povahou hodinář, jestli se o ně umím starat, jestli mě zaujmou. Nejsou to luxusní hodinky, žádná mechanika, ale 10 atmosfér, ocel, jednoduchost, kůže a neutralita vyhrála s tím, že z první postátnicový mzdy půjdu popřípadě koupit kvalitní automaty s nějakou zkušeností. Zajímá mě, jestli jsem koupil něco, co můžu nosit na chvíli k obleku, dává smysl cena/výkon, a není vyloženě ostuda... Pak mě zajímá, kam dál, co koupit příště, s dodatkem, že bych chtěl něco ze Švýcar, Japonce pocitově nechci, plus mimo sekci mě zajímá, jak sehnat nějaký rozumný hodinky z roku 1962 pro otce, jako dárek k narozeninám. Mám na to půlrok, chtěl bych mechaniku tak do desíti, co by mohl hodit k obleku, s tím že on má rád masivní hodinky, kov, komplikace atd. A v neposlední řadě mě zajímá, kdy a proč bych měl jít do prvních sportů a kovového pásku, když se mi tahle kategorie vůbec nelíbí, respektive kdy (jestli vůbec) a z jakého důvodu se mi má začít líbit. Popřípadě, jestli můžu tuhle kategorii jako golfista nahradit celoživotně oblekovkami, nebo pilotkami, nebo něčím jiným. Kdo dočetl sem, díky, kdo někam výš, taky díky, kdo poradí, zkritizuje atd. superlike a věčnost. Omluva za zdlouhavost, doufám že jsem neporušil nějaké pravidlo fóra. Těším se na jakoukoliv reakci!
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Vlastně je mi tě líto, že jsi sem zabrousil. Tady stejně nakonec necháš většinu svého výdělku, jako mnozí z nás. Čti si recenze a pročítej sekci prodej a najdeš se. Pro mne jsou ty jediné nejrůznější potápky, ale já to tak mám už od dětských let. Určitě si tu svoji hodinkovou cestu najdeš. Vítej! Asi sem patříš.
Kid_A Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Kup moony a pak zruš registraci tady:) Jak říká Marcelus Valas: budeš pak celkem spokojenej parchant.
Lamiczka Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Předně vítej na fóru. Na první příspěvek jsis počkal a dobře jsi udělal. Ve výběru máš celkem jasno Lorus je tak na úrovni casia, na zjištění jestli vůbec hodinky chceš nosit imho dobrý, ale z toho co píšeš máš stejně našlápnuto do toho spadnout po hlavě Kam dál? Tissot, Hamilton, Certina, Longiness, ale klidně ten Ch Ward, tam bys podle mě špatně neudělal. Pokud něco z menší manufaktury, tak třeba Frederique Constant. Cest je spousta a každej si najde tu svoji. Klidně to může být i vintage vlna, kde se dá v rozumných cenách pořídit něco od Omegy, Zenith nebo si osobně umí představit starý Datejusty, na ty ale pravděpodobně budeš mít ještě chvíli čas 1962 mě nic nenapadá a už vůbec ne masivního, snad nějaký pilotky nebo divery.... Do sportovních hodinek nebo diverů vůbec nemusíš, je otázka jestli k nim někdy dojdeš. Většinou je to časem, kdy chceš mít od každého něco a budeš chtít třeba něco k bazénu na léto...vkus u hodinek se vyvíjí, pokud si k nim něco přečteš, třeba jejich kouzlo objevíš, třeba ne...
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Opravdu moc děkuji za všechny reakce, osobně mě zajímá, co to znamená utopit většinu příjmů v hodinkách. Vždycky jsem měl pocit, že hodinky za 150 by mělo dojít oblečení za 50+ a člověk by neměl jezdit Trabantem a vylézt z chýše. Plus jsem nabyl dojmu, že taková sorta lidí nechodí na fóra. Jsem úplně fascinován touhle komunitou. Sám bych rád k hodinkám někdy přivezl nejsou starší korvetu z US & A, atd. Při představě, že moje peníze budou končit jen v časech se děsím. Moony jsou boží u přesto, že tahle kategorie mi je trochu cizí, jednou budu muset asi koupit. Co se týče těch značek, tak tam už jsem i hledal, kromě jedné. Frederique Constant. Díky moc za tenhle tip. Přesně můj styl, i když bych ještě moc rád ladil nějaké detaily. A co čert nechtěl, založili to v roce, kdy jsem se narodil! Asi jsem našel svojí značku. Náhoda? Nemyslím si! Trochu škoda, že za ně budu muset nechat rance. Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 V 31. 12. 2016 v 13:37, Houhou napsal: Opravdu moc děkuji za všechny reakce, osobně mě zajímá, co to znamená utopit většinu příjmů v hodinkách. Obávám se, že to časem pochopíš sám i bez nápovědy. Taky mi to zpočátku přišlo jako nesmysl - přeci si vyberu jedny a ty budu nosit, až mne omrzí, tak si koupím další a tyhle zase střelím - nějak se mi to vykloubilo - když ono je na světě a přilehlém okolí tolik krásných hodinek ...
kuncák7 Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 V 31. 12. 2016 v 15:01, Honza.manta napsal: Obávám se, že to časem pochopíš sám i bez nápovědy. Taky mi to zpočátku přišlo jako nesmysl - přeci si vyberu jedny a ty budu nosit, až mne omrzí, tak si koupím další a tyhle zase střelím - nějak se mi to vykloubilo - když ono je na světě a přilehlém okolí tolik krásných hodinek ... +1 a takhle to tu ma dost lidi :-).
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 V 31. 12. 2016 v 15:01, Honza.manta napsal: Obávám se, že to časem pochopíš sám i bez nápovědy. Taky mi to zpočátku přišlo jako nesmysl - přeci si vyberu jedny a ty budu nosit, až mne omrzí, tak si koupím další a tyhle zase střelím - nějak se mi to vykloubilo - když ono je na světě a přilehlém okolí tolik krásných hodinek ... Já nechci prodávat starší kousky, spíš by mě zajímalo, jak rychle se mi to bude dařit doplňovat. Právě naopak, je příjemný si vybrat podle nálady a příležitosti... Naopak by mě zajímalo, proč prodávat, když to člověk finančně nepotřebuje... Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Hmmm ... Tak to jsi ztracen. A prodává se to, co ti prostě nesedne. A tím to právě začíná.
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 V 31. 12. 2016 v 15:21, Honza.manta napsal: Hmmm ... Tak to jsi ztracen. A prodává se to, co ti prostě nesedne. A tím to právě začíná.To jsem nechtěl slyšet, ale ok. Teď už jen dostat ten tip na další model... Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk
Arthur N. Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Houhou mohl mít celkem pohodový život, ale zapletl se s bandou chronomagorů (rozuměj gentlemanůHodinky mne také bavily od dětství, když jsem je tátovi neodborně zkoumal a cca před 8lety jsem sem nakoukl abych mu vybral nějaký automaty,nakonec jsem vybral TAKÉ jemu, ale sobě VÍC!
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 V 31. 12. 2016 v 15:27, Arthur N. napsal: Houhou mohl mít celkem pohodový život, ale zapletl se s bandou chronomagorů (rozuměj gentlemanůHodinky mne také bavily od dětství, když jsem je tátovi neodborně zkoumal a cca před 8lety jsem sem nakoukl abych mu vybral nějaký automaty,nakonec jsem vybral TAKÉ jemu, ale sobě VÍC!Naštěstí mám morální závazky k okolí, co mi pomohlo v rámci studia atd. Takže do určité doby, doufám, půjde cash i jinam . Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk
MíraMíra Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 (upraveno) Jo tu závislost neradno podcenit.Taky jsem tady hledal jediné hodinky na stálo a za ten rok a něco, už jsem se dostal na patnáct kousků a 2.1. si jedu pro další a zatím nejdražší.A to jsem si myslel, že mě se to netýká. A toho času tady.No bacha na věc. Upraveno 31. prosince 2016 uživatelem MíraMíra
kuncák7 Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Ja se prave vratil z poslednim letosnim kouskem od kupce. A lamu dalsiho majitele neceho, co proste chci, tak asi tak.
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 (upraveno) V 31. 12. 2016 v 15:51, MíraMíra napsal: Jo tu závislost neradno podcenit.Taky jsem tady hledal jediné hodinky na stálo a za ten rok a něco, už jsem se dostal na patnáct kousků a 2.1. si jedu pro další a zatím nejdražší.A to jsem si myslel, že mě se to netýká. A toho času tady.No bacha na věc. Na tenhle level se nemám šanci bez Zaplo.cz dostat . Ale pomalu jsem začal uvažovat o učení dánštiny... Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk Upraveno 31. prosince 2016 uživatelem Houhou
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 (upraveno) V 31. 12. 2016 v 15:54, kuncák7 napsal: Ja se prave vratil z poslednim letosnim kouskem od kupce. A lamu dalsiho majitele neceho, co proste chci, tak asi tak.Hoši, co vy jste zač? Nějaký klan zednářů? Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk Upraveno 31. prosince 2016 uživatelem Houhou
kuncák7 Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Na tenhle level se naopak dostanes velice lehce.Kdyz jsem tady zacal brouzdat ja ( kvuli remenu ), tak jsem se v duchu smal, jak jsem v pohode. A ted " pracuju " i na silvestra.
Petr72 Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 Daj si načas hladaj pribeh udalosť ktorá ta spojí s konkretnym modelom značkou, nekupuj len na oko, čo je zrovna v kurze je to málo trvalé rozhodnutie a vedie k trvalej nespokojnosti
Houhou Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 (upraveno) V 31. 12. 2016 v 16:12, Petr72 napsal: Daj si načas hladaj pribeh udalosť ktorá ta spojí s konkretnym modelom značkou, nekupuj len na oko, čo je zrovna v kurze je to málo trvalé rozhodnutie a vedie k trvalej nespokojnostiMyslíš, že ten FC je nedostatečný příběh? Celou dobu si říkám, že bych chtěl něco z menší série a první takový tip vede na značku, která pochází z roku mého narození a navíc se mi překvapivě dost líbí jejich modely? Jsou výrazně poutavější příběhy? Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk Upraveno 31. prosince 2016 uživatelem Houhou
JaRooN Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2016 V 31. 12. 2016 v 16:15, Houhou napsal: Jsou výrazně poutavější příběhy?Tady je příběhů...Tady třeba ten můj (jeden z mnoha ): http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/74863-31-červenec-1971-dva-příběhy/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se