jara.tuma Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 (upraveno) Dobrý den Dostali se ke mne hodinky Minerva, snažil jsem se Googlit, ale moc jsem o nich nenašel....Přečetl jsem si něco o historii firmy Minerva, ale nenašel jsem žádné informace které by mne přivedly na stopu co jsou tyto hodinky zač. V nedávných dnech jsem se rozhodl, že je nechám opravit, tak jsem pohledal tady na fóru a kontaktoval pana Frýdla, bohužel mne odmítl s tím, že opravy hodinek nyní nepřímá.Chtěl jsem tedy navštívit pana Wildta, ale teď mají inventuru, tak jsem se rozhodl zeptat se tady na fóru, jestli by jste mi uměli říci něco bližšího o těchto hodinkách. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. ledna 2017 uživatelem jara.tuma
jara.tuma Odesláno 5. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 úplně mne polil stud... ale nevím, jak příspěvek znovu upravit... nikde nemohu najít nabídku na úpravu..Tak mne prosím omluvte, ale "dostaly" a "nepřijímá"...
nickolas Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 Uprava funguje asi jen pet minut po vlozeni prispevku
JaRooN Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 (upraveno) O tom, co jak se značkou Minerva, sis asi už našel tady: http://www.watch-wiki.net/index.php?title=Minerva Ty tvoje hodinky jsou z přelomu 30 a 40 let minulého století. Konkrétně kolem roku 1940. Našel jsem jedny podobné i s datací: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tvrdí o nich, že byly vyráběny pro piloty Luftwaffe, ale to je oblíbená urban legend o mnoha hodinkách z těch dob. Tyto konkrétně asi vůbec nevyráběla firma Minerva, jen asi nestíhala výrobu, tak nakoupila nějaké NoName hodinky od jiného výrobce a razila na ně svoje logo. Vypovídají o tom dvě skutečnosti: 1. To logo je tam neuvěřitelně našťouchané, na žádném jiném modelu to Minerva neudělala.2. Strojek v náramkových hodinkách značila na můstku svým logem. Poslední neznačené strojky u této značky byly na kapesních hodinkách.To už ale dnes je těžko posuzovat. Veškeré strojírenské kapacity tehdy jely na plný výkon zbrojařskou výrobu a tak možná Minerva vzala nějaké staré strojky - původně určeny do malých kapsáčů a osadila do nějakého pouzdra, co bylo k dispozici... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jakákoliv výroba ve válečných letech je dnes fakticky nedohledatelná, protože prostě chybí spousta záznamů. Takže se budeš muset smířit s tím, že ty tvé hodinky jsou nedokonalé a jejich historie je víceméně neznámá... Upraveno 5. ledna 2017 uživatelem JaRooN
habadej Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 (upraveno) Nicméně jsou pěkný a zasloužily by si, aby jim někdo věnovat trochu péče. Upraveno 5. ledna 2017 uživatelem habadej
Karlos Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 Já bych se s tím nijak nezabýval. Takovéhle hodinky vnímám jen jako hodinkovou zajímavost. Na nošení jsou maličké, tak není důvod do nich investovat. Ležet v šuplíku mohou i takhle.
jara.tuma Odesláno 5. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 Jsem hodinkami nedotknutý amatér až teď se snažím něco vyčíst a zjistit. Podle jednoho člena budou hodinky pravděpodobně přetažené, neboť nefungují a když je chci korunkou natáhnout, tak jí nelze pootočit. Resp.Korunkou nelze otáčet.... korunku otočím o cca 40 stupňů a více nejde, když jí pustím, vrátí se do původní polohy. Ještě by mne zajímal ten názor, že na nošení jsou maličkaté... co to znamená? Od jaké velikosti jsou "běžné hodinky"?
Karlos Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 No, nějaký servis by asi fakt potřebovaly, ale to už musíš rozhodnout sám, podle toho jaké máš s hodikami plány, protože to bude něco stát. Ale i ciferník s ručičkama jsou dost zašlé, to by stálo další peníze a navíc by to nenávratně zničilo originalitu...Na dnešní poměry jsou to hodinky malé, někde jsem četl průměr 33 mm, jestli je to tak. To je třeba pro mě málo. Ale na hodinky zatím ještě žádný zákon není, takže si může nosit kdo chce a co chce, podle vkusu každého soudruha A když o sobě říkáš, že jsi hodinkový amatér, tak bych teď nic neřešil a zase je uložil. Třeba by tě jednou mohlo mrzet, že jsi je v návalu prvotního nadšení nechal nějak předělat... Jestli tě hodinky zajímají a máš nenechavé ruce, tak si na hraní kup něco jiného. Toto jsou hodinky spíš pro někoho, kdo už má svůj vztah k hodinkám vyjasněný a stabilizovaný.
nickolas Odesláno 5. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2017 Tu velikost bych nebral uplne vazne... Nevim kolik maji, ale je jen na tobe, co je pro tebe nositelna velikost. Mas-li k nim vztah, klidne do nich investuj. Jsou a budou tvoje. Cenu budou mit taky asi jen pro tebe. Je to na tvem zvazeni. Zkus vydrzet, treba ti nekdo da nejaky odhad ceny za renovaci. Malo to urcite nebude, ale v tom ja se nevyznam, tak ti bohuzel ani neporadim.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se