N4M Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 (upraveno) Ahojda lidi, většina z vás ráda udává přesnost (odchylku od přesnosti) svých hodinek v sekundách za 24 hodin. Ale to je dle mě u mechanik poněkud zbytečné - honit vteřiny je záležitostí quartzu, ne mechanik. Já sem tedy hodím poněkud jiný údaj. Po cca 35 dnech od posledního seřízení dělají mé Hamilton Khaki X-Wind (7750 Valjoux) cca + 1min a 32sec. Nutno podotknout, že hodinky (ač jsou to mé jediné automaty) nenosím denně, tudíž občas i leží na stolku třeba i dva dny. A jak jsou na tom vaše hodinky po měsíci provozu od posledního seřízení? Nebo je seřizujete pořád? Já si počkám, až budou dělat +2 min Upraveno 10. ledna 2008 uživatelem N4M Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šarik Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Od 26. října do 6.ledna +1m52v. Hodinky seřizuji když dělají tak 2 minuty. Přes léto je to i řada měsíců než se o tolik předběhnou. Od té doby co jsem se dal na pokání a vrátil zpátky k mechanice, tak celkem ani nijak neřeším seřizování. Až je odchylka zjevná v porovnání s domácími nástěnnými kvarckami, tak teprve se začínám zalamovat s tím, jak mi to vlastně jde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bak Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Monstery Orange zakúpené v Chronoshop (Kubson) mi došli 27.11.2007. V ten istý deň zoradené podľa rádiom riadeného budíka, na druhý deň natiahnuté na plno, na noc odkladané korunkou dole a či veríte, alebo nie - dnes kontrola o 17,30 a odchýlka +- 0. Idú presne na sekundu tak ako rádiom riadený budík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filini Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Monstery Orange zakúpené v Chronoshop (Kubson) mi došli 27.11.2007. V ten istý deň zoradené podľa rádiom riadeného budíka, na druhý deň natiahnuté na plno, na noc odkladané korunkou dole a či veríte, alebo nie - dnes kontrola o 17,30 a odchýlka +- 0. Idú presne na sekundu tak ako rádiom riadený budík. Skus ich otvorit, mozno ti tam Kubson dorobil nejaku stenicu -Kubsonovi velka ucta, ziadna urazka- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filini Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 (upraveno) Meriam len dennu odchylku (3x denne), mam peknu automaticku tabulku aj s grafom v Exceli (mozem posluzit) a mam cca +8 denne zalezi od polohy na noc. Cez minutu mam behom tyzdna Uvazujem o hodinarovi nech ich zriadi, ale nemaju ani mesiac, tak este asi pockam. ---Vit ma rovnake pol roka a stale ma konstantne +8--- Upraveno 10. ledna 2008 uživatelem Filini Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 prim sport za 6 dní asi -30 sec. Ale kolísá to hlavně podle teploty,už by asi potřebovaly vyčistit a namazat.Po těch letech už by si to zasloužily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferdo Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2008 Meriam len dennu odchylku (3x denne), mam peknu automaticku tabulku aj s grafom v Exceli (mozem posluzit) a mam cca +8 denne zalezi od polohy na noc. Cez minutu mam behom tyzdna Uvazujem o hodinarovi nech ich zriadi, ale nemaju ani mesiac, tak este asi pockam. ---Vit ma rovnake pol roka a stale ma konstantne +8--- Teda takyto precizak by som chcel byt.Asi ich mas vazne rad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2008 Od pondělí 7.1. do teď odchylka + 1 sekunda. V týdnu většinou - 1s. Vše vůči radiově řízeným stolním digitálkám (s teploměry). Chrochtám blahem . P.S.: Co-axiál 2500 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pekos Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2008 (upraveno) Za měsíc cca + 1 min- Breitling. Upraveno 11. ledna 2008 uživatelem Pekos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmer Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2008 Seiko Spirit, 6R15, po porizeni cca +4 s/den, dnes asi +0,5-1 s/den. Uz to nesleduju a jen obcas seridim:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zungar Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2008 Od předvčerejška mám Archimedy Pilot od kubsona, prvních 24 hodin +6 vteřin, druhých 24 hodin + 5 vteřin, celkem +11 vteřin za 48 hodin, je to v pohodě?, nebo se to zlepší po záběhu, jak dlouho trvá záběh hodinek?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2008 Hoď se do klidu . Je to v pohodě. Trochu si to tady pročti, doporučuji témata COSC a přesnost mechanických hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2008 Já už rozhodně sekundy nehoním, tak jako za mlada. Člověk si najednou připadá svobodnější. Hodinky seřizuju jen když přehazuju datum, když je měsíc 30 dní. Za ty dva měsíce už bývá odchylka v řádu minut (dopředu), ale z toho se nestřílí, maximálně někam příjdu trochu dřív. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trojnik Odesláno 10. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2019 Bacha po pěti letech odchylka změní svůj směr k znaménku -. Kolik už jsem viděl alibistů, že jim jdou +- O. Když ke mně přišli, já vám to říkal. Nakonec skončily v šuplíku. Teď zase nosí quartz. Já si s tím poradím a strojek rozeberu a vyčistím a namažu celkem 16 různými oleji a nemusím většinou sahat na regulaci. Do 30 s. per den vůbec neřešte. Každé otevření je potenciál k tomu, že se vám něco poje...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 10. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2019 16 ruznymi oleji? A neni to malo? ))Jako treba servisni manualy Omega uvadi v mazacim planu ta max 4 typy oleju.Ja si vystacim se trema vetsinou+ vazelina.To by me zajimalo teda vic detailu z tvyho stylu prace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se