Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

Chtěl bych si udělat na horách radost a zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenost s nákupem v Duty Free Livignu, konkrétně mi jde o Tag heuer a Rolex.

Díky

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám, přijedeš a nakoupíš duty free :)

Jen bacha aby ti dali správnou krabici a všechno příslušenství, já to zjistil až po pár letech  :death:

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 23. 2. 2017 v 19:00, Fajkus napsal:

V případě prokázání koupě doplatíš daň. Taková nová, prázdná krabice od hodinek, které budeš mít na ruce postačí.

Bezpochyby mas pravdu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Celníci dělají namátkové kontroly, které jsou docela důkladné a nemilosrdné. Pokud bys chtěl mít naprostou jistotu, tak bys musel zahodit doklady, krabici atd a jet pouze s hodinkami na ruce, ale to se ti asi chtít nebude :)

Povolený limit na dovoz je u elektroniky tuším 300 EUR.

A nebo to prostě zkusit, pravděpodobnost, že to vyjde, je poměrně vysoká.

Odesláno
  V 24. 2. 2017 v 16:33, JanNovakJan napsal:

A co vysoustředí, když tam bude mít člověk jenom jedny? Samozřejmě nic.

Tak oni jsou dobře vyškoleni a nové hodinky poznají. Vyvracení je na tobě...
Odesláno

A není náhodou Itálie v EU, tedy jako občan členského státu si mohu v EU koupit hodinky jaké chci a dokud EU neopustím tak mi může každej akorát tak kontrolovat lékárničku?

Nebo jako když si objednám něco z německého Amazonu nebo dovezu auto z IT tak je to něco jiného?

Nechám se poučit, ale EU a Schengen už neplatí?

Odesláno

Ok, to jsem netušil. Pak je asi lepší zajet o kousek vedle do IT k AD, předem mít dohodnuté hodinky? Většina dutyfree co jsem kde ve světě prolezl tak měla ceny, no, nic extra. Snad jen cigára v Dubaji bývaly levný :)

Odesláno

Stejný pocit z Dubaje, na to že nemají DPH, tak ceny hodinek nic moc. V zásadě od doby kde je na chrono24 tzv. Checkout, tak riziko nákupu je minimální a ceny hodinek tam mají podle mě jedny z nejlepších.

Odesláno
  V 24. 2. 2017 v 16:06, hedonista napsal:

Jistota není ani zbavení se krabice. V případě kontroly, se celníci soustředí i na hodinky na ruce...

A prohlížejí i tělesné dutiny ?  :-)

Odesláno
  V 24. 2. 2017 v 17:08, hedonista napsal:

No průběh takové debaty by mě docela zajímal. Jako co ti můžou, když u tebe nenajdou krabici a papíry? Jakože "máte pěkné hodinky a ani nejsou moc dojebané, tak to jste je jistě nedostal doma minulý týden k narozeninám a hybaj platit"... To snad v civilizovaném světě ani nejde...

Odesláno
  V 24. 2. 2017 v 17:08, hedonista napsal:

Poznat můžou cokoliv, nikde není zakázané nosit nové hodinky. U věcí osobní potřeby (tedy nejenom hodinek, ale i např. mobilního telefonu, šperků apod.) by nejspíš bylo důkazní břemeno na nich. Samozřejmě ne, když budu mít patery hodinky na každé ruce a svádět to na různá časová pásma ve světě :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...