shewcza Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Ahoj/ Dobrý den, Chtěl bych poradit ohledně výběru mých prvních automatických hodinek. Měly by být bezúdržbové a blbuvzdorné, chtěl bych antireflex a nějakou pro mě známější značku (nejlépe švýcarskou), kulatý ciferník, vodotěsnost aspoň 100m, luminescenci, sportovní vzhled, ale nevím jestli je to reálné s mým rozpočtem 20tis. Nemám takový rozhled v této oblasti proto se zeptám zkušenějších. Celekem se mi líbí Certiny. Předem děkuji
bigwolf Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Mozna by to chtelo jeste vice specifikovat, jake hodinky by to meli byt, mysleno vzhledove. Nejake sportovnejsi? Ci oblekovky? Tooly...Proste zkus nahodit par hodinek, co se ti libi, at vime, co hledat. Jinak myslim, ze i v budgetu do 20tis. se da sehnat spousty krasnych hodinek. Certina je jedna znacka, ovsem najdou se i jine. Pokud by se odhledlo od svycaru, tak Seiko (Japonsko) dela spoustu modelu, Steinhart (Nemecko) take...
raskiscz Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Pokud tedy slovo automaty nepletete se slovem hodinky s mechanickým strojkem, rozhodně bych ruční nátah nediskriminoval. Má také své výhody :-)
raskiscz Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Oblekovky pro holku? :-D Mozna by to chtelo jeste vice specifikovat, jake hodinky by to meli byt, mysleno vzhledove. Nejake sportovnejsi? Ci oblekovky? Tooly...Proste zkus nahodit par hodinek, co se ti libi, at vime, co hledat. Jinak myslim, ze i v budgetu do 20tis. se da sehnat spousty krasnych hodinek. Certina je jedna znacka, ovsem najdou se i jine. Pokud by se odhledlo od svycaru, tak Seiko (Japonsko) dela spoustu modelu, Steinhart (Nemecko) take...
Ruiz.aw Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 (upraveno) Automatické hodinky bohužel nejsou bezúdržbové, ani blbuvzdorné ..... nějakou invenci při jejich používání budeš muset použít. Třeba nastavit a natáhnout, když se ti při nenošení zastaví . Za dvacku toho můžeš mít už docela dost, ale chtělo by to dát velikost .... jaký máš průměr zápěstí?Edit: píšu pomalu a jsem předběhnut .... Upraveno 6. března 2017 uživatelem Ruiz.aw
Jirka19 Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 (upraveno) Za tyto peníze švýcarské ještě možná Tissot, pokud mají být nové. Mě se vždy líbily Seastary (akorát tam asi není antireflex, to by se s ním pochlubili): http://www.tissot-hodinky.cz/eshop-tissot-seastar-1000-automatic-25721.html nebo třeba PRCky s chronem za lidský peníz (člověk dostane i nějakou slevu, takže kolem tý dvacky to nakonec bude): http://www.tissot-hodinky.cz/eshop-tissot-41787.html Jinak bezúdržbové to úplně nikdy asi nebude, jednou za pár let to chce čistit a mazat, ale to neni zas takové drámo. Edit: plus seřizovat, případně natahovat, jak píší ostatní:-) Upraveno 6. března 2017 uživatelem Jirka19
bigwolf Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Oblekovky pro holku? :-DHolku, jakou holku? Sem neco prehlidl? Me to teda zni, ze se pta ON, ne ONA...
shewcza Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Ano, jsem muž nikoliv dívka, pokud se něco od toho příspěvku nezměnilo Netrvám na tom, že hodinky musí být nové, ale zase nechci nějaké dobouchané otloukánky, vím, že s tímto budgetem si nemohu moc vyskakovat. Chtěl bych spíše nějaké sportovnější (DS action), můj sen jsou Omega Seamaster, ale to si budu muset ještě chvilku počkat. Doufal jsem, že když budu automatické hodinky nosit stále na ruce, že jsou prakticky bezúdržbové, ale asi jsem se zmýlil. Každopádně děkuji za tak rychlou a početnou odezvu.
shewcza Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Koukal jsem na ně a moc se mi nelíbí a tu značku vidím prvně, ale to u mě nebude nic neobvyklého. Ještě dodám, že zápěstí mám 20cm.
Ruiz.aw Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Pokud by si nebazíroval na švajcu, tak nejlepší co lze za tyto peníze koupit je Seiko sumo ( SBDC ), na tvojí ruku akorát.Jiný nástřel: Rewue Thommen 17030.2137
shewcza Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2017 (upraveno) Jo tak ty se mi líbí a moc. Jak jsou na tom se spolehlivostí a přesností? Je to srovnatelné s tou opěvovanou švýcarskou kvalitou? Ještě jsem při procházení fóra narazil na tyto seika, ale to bude jiná cenová relace Edit: ty druhé jsou taky super! Díky za Tip. Bohužel je nemohu najít nikde na prodej :-/ Edit2: tak už jsem je našel (špatně napsán název) https://hodinky.heureka.cz/revue-thommen-17571_2137/#ng:44f7301c953fb3f6f61943908aad3f96 i ta cena je bomba. Líbí se mi víc než ty SUMA. Ty jsou takové buclaté s menším ciferníkem na pohled. Upraveno 6. března 2017 uživatelem shewcza
Ruiz.aw Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 (upraveno) Na ty Rewue Thommen se podívej na Chrono24.czSpolehlivost a přesnost seiko sumo vs. švýcar? Na to tu jsou větší machři a nerad bych zakládal flame, ale strojek v seiko sumo je základ od seika a je asi srovnatelný se základem od Ety ( švýcarské strojky ). Edit: ten odkaz co si postnul, je na kopie subů od Rolexu ..... Upraveno 6. března 2017 uživatelem Ruiz.aw
shewcza Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Máš pravdu, je to úplně něco jiného, ale líbí se mi možná víc, než ty první. To ničemu nevadí, že se opičí po designu Rolexu nebo? Jo Rolexy by se mi líbily, ale to je mimo moji realitu
Ruiz.aw Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Pokud ti nevadí inspirace (mě osobně nevadí a je tu mnoho vláken, které to řeší ), tak se podívej na chronoshop.cz, na značku Steinhart.
shewcza Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Super, díky moc za typ. Našel jsem tam to co jsem hledal, sice tu značku neznám ale takhle by nějak měly vypadat moje budoucí hodinky https://www.chronoshop.cz/steinhart-premium-line/steinhart-ocean-one-premium-blue
Ruiz.aw Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Steinhart tu má samostatnou sekci v německých hodinkách, tam si můžeš počíst první i poslední o této značce.
OndraPod Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 Co tyhle Squale? https://www.chronoshop.cz/squale-professional-1521/squale-50-atmos-blue Jsou to svycary se zajimavou historii a neni to vylozena kopirka
shewcza Odesláno 6. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2017 To bohužel též není šálek mého čaje, ale děkuji za příspěvek. Snažil jsem se tu na fóru najít, jestli tu někde nejsou sepsány hlavní výhody a nevýhody automatického mechanického strojku oproti quartz, ale bohužel jsem nic nenašel. Je to vůbec někde něco podobného ke studování?
Frostie Odesláno 6. března 2017 Nahlásit Odesláno 6. března 2017 To bohužel též není šálek mého čaje, ale děkuji za příspěvek. Snažil jsem se tu na fóru najít, jestli tu někde nejsou sepsány hlavní výhody a nevýhody automatického mechanického strojku oproti quartz, ale bohužel jsem nic nenašel. Je to vůbec někde něco podobného ke studování?pouze jsi špatně koukal a studoval
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se