Kupa54 Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Tak jsem se rozhodl, že se s vámi podělím o veselou historku. Na Aukru jsaem získal Automatiky a když dorazily, byly opravdu, ale opravdu špinavé. Docela dost i pod sklíčkem. Inu zamnul jsem si ruce, odvážně je rozebral a dal se do čistění. Jenomže jsem se neporadi a protože jsem neználek, vzal jsem na číselník líh. Přátelé, kdo jste to ještě nezkusili - nedělejte to. Se špínou jsem si umyl i minutové indexy. Nakonec to nějak proběhlo a jsem zase o něco chytřejší a líh příště budu užívat pouze vniřně.
Foundryman Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Být tebou, tak už ty minuty očistím úplně.
yen Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 Foundryman napsal: Být tebou, tak už ty minuty očistím úplně. ...a pak tam domaluju nový :-)
vor Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 No ono ty indexy tam celkově u těch primek moc nedrží, už jsem jich taky pěknou řádku umazal.
koblih69 Odesláno 18. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2008 (upraveno) Kupa54 napsal: Tak jsem se rozhodl, že se s vámi podělím o veselou historku. Na Aukru jsaem získal Automatiky a když dorazily, byly opravdu, ale opravdu špinavé. Docela dost i pod sklíčkem. Inu zamnul jsem si ruce, odvážně je rozebral a dal se do čistění. Jenomže jsem se neporadi a protože jsem neználek, vzal jsem na číselník líh. Přátelé, kdo jste to ještě nezkusili - nedělejte to. Se špínou jsem si umyl i minutové indexy. Nakonec to nějak proběhlo a jsem zase o něco chytřejší a líh příště budu užívat pouze vniřně. Myslím, že jsou 3 možnosti - vyměnit číselník, umazat ty ostatní a nebo poměrně nenáročný způsob opravy - podle tlouštky indexu zvol vhodný papír nebo fólii ( třeba proužek filmu, alobalu ... ) a otiskutím do barvy a pak na ciferník je dodělej. Je to piplačka a napřed si to vyzkoušej na něčem jiném, ale jde to a když vybereš vhodný rozměry a hustotu barvy, bude výsledek k nerozeznání. Není od věci si lehoulince předmalovat úhly třeba tužkou ( ale pozor na rýhy do laku ! ) ... jo a tady máš materiál na příští akce: http://www.aukro.cz/item299828345_prim_aut..._21_jewels.html Upraveno 18. ledna 2008 uživatelem koblih69
vana Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Já už taky pár čárek sundal, ale přišel sem na Sitol. Hodně řídkej roztok Sitolu je na ciferníky perfektní! Vemte jemnej štěteček a jemně to chvíli šmrdlejte a ono to povolí. Ne ovšem pokud je to pod lakem...
Kupa54 Odesláno 19. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Díky za dobré tipy a rady, pokusím se s tím něco smysluplného udělat. Jo a ten řemen je můj milovaný MAVEX.
Jakubisko Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Kupo, muzes mi prosim zmerit prumer ciselniku?
Kupa54 Odesláno 20. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Jakubisko napsal: Kupo, muzes mi prosim zmerit prumer ciselniku? Je to skoro úplně přesně, bezmála 30 mm.
Jakubisko Odesláno 21. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2008 Kupa54 napsal: Je to skoro úplně přesně, bezmála 30 mm. diky!
Kupa54 Odesláno 7. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2008 Takže, vážení je to tady. Sehnal jsem nové pouzdro NOS i s originál NOS sklíčkem, NOS ručky a (bohužel, ne úplně nejlepší číselník. Kalibr byl vyčištěn a seřízen v rámci kompletace u hodináře. Teda, na pohled úplně jiné hodinky, ale mě se moc líbí. :thumbsup_anim:
Kupa54 Odesláno 22. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2008 Ještě přihodím dvě fotky, jedna na černým řemenu a druhá na pseudoještěrce.
Goe1 Odesláno 5. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2008 No, nezdílím tak docela Zodiacovo nadšení, ale není to špatné reco. Trochu mi jen nesedí tem černý obvod číselníku, ale zkus to poslat do Eltonu, třeba nasadí nový kus do kolekce a ještě tě odmění za inovaci.
Kupa54 Odesláno 23. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 23. června 2008 Goe1 napsal: No, nezdílím tak docela Zodiacovo nadšení, ale není to špatné reco. Trochu mi jen nesedí tem černý obvod číselníku, ale zkus to poslat do Eltonu, třeba nasadí nový kus do kolekce a ještě tě odmění za inovaci. Teď jsem si teprve všiml tvoji reakce. Číselník je naprosto originální a nerenovovaný. Jsem fotograf na baterky, protože ve skutečnosti je tmavošedý. Stejné barevné provedení se dělalo i v modelu čtvercového pouzdra (tohle byl obdélník). Když už jsem to vlákno znovu otevřel, mám dotaz - natahuje automat Prim obousměrně ? Pokoušel jsem se to vyhledat ve starších vláknech, ale nenašel jsem.
Gorg Odesláno 23. června 2008 Nahlásit Odesláno 23. června 2008 Kupa54 napsal: .... natahuje automat Prim obousměrně ? Pokud je mi známo, tak nikoliv.
Kupa54 Odesláno 23. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 23. června 2008 Gorg napsal: Pokud je mi známo, tak nikoliv. Tak už jsem zase o kousek dál. Díky za odpověď, právě jsem to našel v rozebíracím vláknu , otázka zůstáva, kterým směrem natahuje Mám totiž jedny Prim automatic na grilu a budu muset experimentovat, kterým směrem.
koblih69 Odesláno 23. června 2008 Nahlásit Odesláno 23. června 2008 Ehm Prim neznám, ale stačí snad zatočit rotorem a v jednom směru asi uslyšíš cvakání západky ...
serfik Odesláno 16. července 2008 Nahlásit Odesláno 16. července 2008 To je právě to, co mě trochu štvě. Někdo se v originálech povrtá, dá jim jiný pouzdro, proběhne prakticky nedokonalá renovace a je na světě nový kousek, který se vlastně spatlaninou dohromady. Hodně lidí takový hodinky i prodává, což je samozřejmě horší, než se s nima těšit jen ve sbírce. Ale nic proti nikomu .-) jen názor
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se