Přejít na obsah

TRIAS

hruskovica

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Jak jsem předeslal v předchozím příspěvku, vydražil jsem na ebay za 60E automatické hodinky Trias osazené strojkem ETA 2892-2 /25 kamenů, 28 800 půlkmitů/. Právě dorazily. Průměr pouzdra z kartáčované oceli je 48 mm, vypouklé minerální sklo /saphir coated/, dýnko hodinek šroubovací s průhledem na zlacený hodinový strojek. Korunka není šroubovací, udávaná vodotěsvost 5ATM. Strojek se dá korunkou natahovat, po vytáhnutí korunky do první polohy se seřizuje datum, ve druhé poloze se centrální vteřinovka zastaví a hodinky se seřizují. Ciferník klasický "pilotní", nad 12 trojúhelník, na pozici "3" datumovka. Po vnějším obvodu minutové indexy po 5ti minutách červeně vyznačeny 5, 10 .. Hodiny 1 - 12 provedeny světlezelenou luminiscenční barvou, černě orámovány a vyznačeny kulatými indexy. Uvnitř černý kruhový index 13-24 na úrovni hodinové ručičky. Hodinové ručičky z bílého kovu, špičaté, vyplněné světlou luminiscenční barvou. Centrální vteřinovka červená. Ciferník má žlutou barvu. Řemen 24 mm. Hodinky jsou nové, dřevěná leštěná krabice. Vím, že tato značka nemá dobrou pověst, ale lákala mne ta ETA uvnitř a nekupte to za 60 E /podle pravdy to bylo jen takové přihození, kam až to půjde/. Doufám, že za přiznanou koupi TRIASu nebudu rituálně ukamenován. Stačí reakce doma. Foto dodám později.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gandalf:

já si myslím, že Tě nemá kdo co kamenovat, vždyť je to jen Tvoje věc, co si dáš na ruku. Pokud se Ti hodinky líbí a dělají Ti radost, tak Ti můžeme jen popřát ´pěkné ponošení´.

Jinak spousty lidí tady třeba nosí nebo obdivují modely, které já třeba nemusím, takže v tomto směru je na místě především tolerance a vzájemný respekt :).

P.S. s Etou je to dobrá cena, takové Altanusy či jiné podobné značky (bohužel i takový Zeno Watch Basel se k nim přiřadil) nabízejí v zásadě to samé za ceny od 100 Eur výše.

Odkaz ke komentáři

Díky, dám to přečíst i manželce :-)). Chudinka, dostala z toho angínu, když viděla, jakej kus "železa" mi přišel poštou :-)).

Zvlášť když neví, kam to povede - Aviatior 40 mm, Robert 42 mm a teď tohle. Řekla "ty příští si potom dám na zeď". Nemám to lehký.

Odkaz ke komentáři

Osobne se taky nebranim levnym haodinkam, pokud maji ETA strojek a sam mam na nektere zalusk, ovsem v mem pripade se spis jedna o koupi za ucelem pripadne kanibalizace ;) Nasinec se nedostane tak snadno k cenove rozumnemu SS pouzdru. Urcit ne, pokud chces jeden kus, ktere by se eventuelne dal pouzit na nejaky vlastni projekt ;)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

to hruskovica: Mám troje Triasov a práve s nejakým čínskym strojčekom. Dvoje majú rovnaký 21 kameňový strojček s dátumom a tretie sú aj s dňovým okienkom. Všetky majú skrutkovacie korunky a sú samozrejme automaty. No a teraz prečo ich mám? Bol to môj prvý nákup na www.ikup.cz a nikdy som nič nedražil. Takže prvé pokusy mi vyšli a to ešte cenovo veľmi výhodne. (800,- Cz, 900,- Cz a 900,- Cz). No nekup to :D . Ešte môžem dodať aj foto. Mimochodom, čo sa týka presnosti, sú fajn, i keď som dokorigovával, ale samozrejme, že sa našli aj nedostatky, tak ich pri tých fotkách popíšem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...