Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Před hodinou, Harwey napsal:

Ivane, tolko ludi a este mazlicek, ci by nebol lepsi pre vas vodny bicykel:)

"Tolko ludí"? To snad není tak moc, vždyť prodejci velké modely prezentují jako "rodinné" nebo "týmové".

Mně spíš zajímá, jak se velký, přes 4 metry dlouhý paddleboard chová, když se budu chtít projet sám, jestli to není ukrutná dřina.

Odesláno

Mně se teda zdá, že ten supkajak, ač to vypadá skvěle, bude strašně kompromisní. (což je problém vždy, když se chce z více specializovaných věcí udělat univerzální) Na kajakování bude extra nepohodlné sezení, pádla ve vodě daleko od těla, na SUP zase vysoké, nedejbože aby foukl vítr, to pak bude nemožné upádlovat v jednom.

O ovladatelnosti velkéhu, byť specializovanho SUPu, co je určen pro vícero pasažérů si myslím totéž - v jednom dřina, a citlivost na vítr velká (tím, že v jednom nebude mít ponor).

Odesláno

Levý se dá použít na kajak. Je to v podstatě postroj/sedačka co se tam připne. Na krátký tratě ok, po hodině by mě to dost iritovalo. Jako paddle pro 2 lidi a dítě teoreticky ok, ale nevidím důvod proč. Jeden dospělý s dítětem na pohodu. Samotný stabilní jak necky, kde bych se toho nebál ani na moři.

Pravý sportovní pouze pro jednoho z důvodu stability. I při malých vlnkách musí člověk hodně vyvažovat a v podstatě celou dobu jedeš ve sportovním postoji. Žádná kochačka. Řezničina od začátku do konce.

Námaha pádlování? Prostá fyzika. U obou naprosto stejná. Jen levý pojede max 4kmh, pravý na pohodu 6, a kdyz se do toho pustíš na 100 a budeš mít dobrý vítr, tak můžeš atakovat 8kmh.

P.S. malá poznámka - viděl jsem stovky lidí na paddleboardu, ale míň než 5 co na tom uměli pádlovat. Což není nic proti ničemu. Otázka je jen, zda to chceš mít na zevling/pohodičku nebo jako sport. Podle toho vybereš board 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 2
  • Díky 1
Odesláno

Tak jsme v Chorvatsku. Paddleboard si pujcujeme od kamose, co se pro to pred par lety nadchl a pak ho to rychle preslo. Takze to ruzne pujcuje a podle toho to vypada. Pred odjezdem jsem to zbezne zkoukl, zda je baleni komplet, ale nejak jsem prehlidl absenci ploutvicky. Jsme dost bokem, takze dokoupit se v okoli neda. Nu coz, svet se nezbori, ale asi po navratu kouknu po necem, co si sam koupim a taky ohlidam. Nejakymi tipy na prilezitostny turisticky jezdeni bez vetsich ambici (1 dospely, ev. 1 plus kluk) urcite nepohrdnu. 

Odesláno
před 33 minutami, Prochy68 napsal:

Sakra a mám komplex méněcennosti 😀

Hele ono je to prekvapive snadny. Samozrejme pokud to umis udelat na suchu. Jen je treba se rovnat tahem a ne svihem, to te celkem spolehlive sunda. 

Odesláno
před 1 minutou, warann napsal:

Hele ono je to prekvapive snadny. Samozrejme pokud to umis udelat na suchu. Jen je treba se rovnat tahem a ne svihem, to te celkem spolehlive sunda. 

Nekaz mi radost, už si vybírám hodinky na opětovné nabytí sebedůvěry 😀

• Haha 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...