Přejít na obsah

Natahovač hodinek a jejich poškození?

Doporučené příspěvky

S tím máš nějakou zkušenost?

:)

Nemám to z vlastní hlavy je  na to reklama.  Kde?  Hledej.

Jinak i mě to překvapilo že takhle málo stačí k natažení.

K ostatním  rádoby vtipným reakcím se nebudu vyjadřovat.

Snad jen,  že nejhorší je smrt ze strachu.

Mám automaty a chovám se k nim korektně.  A pokud se něco poo, tak to budu brát jako běžné opotřebení. 

A pořizovat k relativně levným hodinkám,  velmi nelevný vrtič mi přijde přinejmenší neekonomické viz.  bod o smrti ze strachu.

Ale každej soudruh to má jinak.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že není blbost udržovat hodinky v chodu. Nevím jestli to dělají hodinky jenom mě, ale když je nechám týden ležet nenatažené a potom je rozběhnu, tak mi den-dva dělají odchylku -30-40 vteřin/den. Za dva dny se uklidní a stabilizují na +- 3 vteřinách. Proto je natahuji, i když třeba nepřijdou týden nebo dva na ruku.

Prostě když hodinky tikají, tak jsou spokojené :-)

Tohle mi dělaly jen starý hujdy (seika, primky), který byly zralý na servis. Tipl bych, že v těch hodinkách zatuhne starý mazivo a chvíli trvá, než se to celý "rozběhá", proto ty 2 dny větší zpoždění. Hodinky mají bejt namazaný a čistý, jinak bych měl o to větší strach o jejich životnost (rychlejší opotřebení). Měl jsem pár horších (špinavějších) kousků, kde byla osička setrvačky úplně zbroušená (diagnostikováno Valisem). Osobně bych něco takovýho raději řešil...

Jinak k tématu, mám doma winder na 3 hodinky a nastavení otáček a směru je společné na jednom místě pro všechny (má to imho jeden motor a řemínkovej rozvod), takže když v tom točím různý hodinky, tak nemůžu řešit směry. Zatím to žádným nic neudělalo, tak nevím...

Odkaz ke komentáři

Skúšal som už aj winder aj bez windra. Osobne ma unavovalo neustále nastavovať hodinky a ako bolo spomínané, obával som sa možného poškodenia korunky. Otáčanie do smerov som neriešil, odchýlky to robilo rovnaké aj na jednosmernom otáčaní aj na striedaní. 
Určite ale doporučujem ísť aspoň do strednej triedy naťahovačov. 2x som už kúpil také lacnejšie, že veď stačí, ale pri prvej poruche mi ich nikto nevedel opraviť (samozrejme objednávka zo zahraničia a to sa zase nechcelo riešiť mne O:) ) Teraz mám už rok a pol wolf design (na ebay som kúpil na 3 hodinky za nejakých 250 libier) a teda úplná paráda aj čo sa dizajnu týka a zatiaľ aj spokojnosti.:)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...