Přejít na obsah

Bells

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 853
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak lumi už mám za sebou a teď ještě chod jako takový, jumping hour ty Alpiny mají, tak se to i hodilo. Vyšší level by byl rozpohybovat ještě další ručky, ale v gifu budou trhané, takže by to nebylo ono, na to už je prostě klasické video.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Já se přiznám, že u Alpiny ty vintage nádechy moc nemusím, respektive mě ještě nic z toho moc neoslovilo, ale jak koukám, tak jsi Alpinou taky slušně postižen že? :)

Jj trochu me to chytilo :-) verze s cernym cifernikem za me jasny favorit ale tenhle model (Startimer) mi hodne sedi velikosti a i jednoduchosti ciferniku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Škoda, že to nedotáhli k dokonalosti, kdyby bylo i datum stejnou barvou, jako zbytek tisku. Asi chápu, že se jim nechce dělat několik verzí datových věnců, ale vypadalo by to líp, takže v tomto případě je to fakt škoda.

Jinak jsem rád, že tě Alpiny takle chytly, věřím, že budeš spokojený i nadále, mě už to takle drží ve výsledku x let, kdy v nich jedu. Sem tem bylo i nějaké to odbočení, ale stejně jsem se k nějakým vždy vrátil a teď už je to bez přehánění jasná stálice.

Odkaz ke komentáři

:) No nějaké vlásenky už samozřejmě mám, ale s tím jsem tak nějak počítal a taky musím říct, že jsem na to teď nějaký hnidopich. Yachty jsem na tahu měl taky a tam jsem nic extra neřešil. Jediné co, tak pokud ho koupíš, tak si při nasazení zkontroluj vůli, jakou mají pak koncovky k pouzdu, ono totiž jak Yachty a další hodinky s tímto pouzdrem nemají tu styčnou plochu tolik zaoblenou, tak se koncovky neopírají tolik, jako u jiných hodinek a pokud tam budeš mít vůli, tak se ti klidně může stát, že se koncovka při nošení dost hýbe a ohýbá stěžejku, až se to třeba ohne natolik, že ti tah spadne, nebo se koncovka jakoby protočí směrem dolů. Druhý případ se mi stal, takže vím, o čem mluvím, vyřešil jsem to tlustšími stěžejkami, pak to sedělo perfektně. Není to tedy žádný neřešitelný problém, jen je potřeba si na to dát pozor, takže to píšu rovnou.

Ještě se vrátím k tomu tahu jako takovému a škrábancím, leštěný střed sice chytá vlásečnice, ale na druhou stranu právě ta leštěná část se snadno dá do pucu, stačí trošku přejet capecodem a tah bude jako nový, což beru jako výhodu. Brus je na toto horší, protože je potřeba dodržet stejný směr atd, u lesku je to pohoda. Sám mám v plánu to takto udržovat, až toho bude víc. Každou vlásenku samozřejmě řešit nebudu, to bych se zbláznil :) Ono časem i povolím celkově a přestanu řešit, že tam vůbec něco je, teď je mé vnímání asi ovlivněné tou novotou.

Odkaz ke komentáři

Nemáš vůbec za co, já být tebou, tak jestli to s hodinkama myslíš vážně a na delší dobu, tak bych tah koupil, vypadají na něm skvěle a zase tak hrozné to s tím opotřebením není. Prostě taková klasika, na leštěných částech je vždy všechno vidět dřív, ale jak jsem psal, taky se to lépe dává do původního stavu.

Odkaz ke komentáři

Teoreticky se to stát může, protože tím, jak je tam vůle a ta se nošením zvětšuje, tak se ohýbá stěžejka a když se ohne až moc, tak je hotovo. Mě se toto nestalo, pouze se mi koncovka odchlípla, ohnula stěžejku a pak se mi protočila, jak už nedoléhala, což je ten druhý případ. V té době jsem si to i vyfotil, ale už to asi nedohledám, což je škoda, na fotce by bylo totiž přesně vidět, co se stalo. Hned následně jsem to řešil, vyměnil jsem stěžejky za tlustší a tah pak krásně doléhal a zároveň se tím tak eliminoval i ten problém. Taky je možné, že tam už původně mohly být špatné stěžejky (užší, než jaké by měly být) a proto se to stalo, to už nezjistím. Psal jsem ti to jen pro info, abys věděl a dal si na to pozor hned od začátku, kdyby náhodou. Přece jen je lepší na to přijít co nejdřív a zamezit tak případnému poškození a to nejen pádem, ale i tím, že koncovky s vůlí mohou odrbat pouzdro.

Asi jsem tě vystrašil až moc, ale to jsem určitě neměl v úmyslu, psal jsem to hlavně pro info, na co si dát případně pozor.

Odkaz ke komentáři

Nejsou tam potřeba nějaké extra tlusté a je fakt možné, že já tam měl naopak nějaké slabší, než by měli být. Hlavně když to víš takle od začátku, tak víš na co si dát pozor, toho jevu si všimneš ihned a pak skutečně stačí nahodit tlustší stěžejky a je po problému, takže bez obav. Asi jsem to neměl psát až tak na tvrdo, abych tě tolik nevystrašil, chtěl jsem jen předat zkušenost dál.

Zkusím to zmírnit alespoň tím, že toto se mi stalo hned na začátku, co jsem je měl, po výměně stěžejek jsem je měl ještě nějakou dobu a nosil jsem je určitě minimálně ob den a žádný problém už pak nenastal.

Neboj se toho, ode mě víš, na co si dát pozor a je dost dobře možné, že u tebe se ten můj problém vůbec ani neprojeví. No a na tahu samozřejmě ty hodinky vypadají skvěle!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...