orol Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Odesláno 22. března 2017 Zdravím pánové.Primky po otci: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mám v nich jen vyměnit baterku? Nebo je mám i rozebrat, vyčistit, namazat ...Stačí sundat jen ten můstek u baterky?Na co si dát pozor? Děkuji
Jiří9 Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Odesláno 22. března 2017 Hlavně bacha na cívku už při otevírání víčka.. A zbytečně nesahat na elektroniku. Můstek u baterky, určitě nebude stačit sundat protože, se při skládání ,budeš muset k tomu dostat z boku ,(tedy ke kolečkům ) je nutné opatrně sundat blok s cívkou, která by k němu měla být přilepená. A taky často odchází. Je to na Tobě, jestli máš skušenosti, můžeš to skusit . Ale jenom výměna baterie, je přeci jenom jistější.volba Jirka
orol Odesláno 22. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2017 Jirko, díky. Zkušenosti s kvarcem nemám, tak se toho trochu bojím.Hodinky jsou letité a celkem špinavé, tak by se to asi slušelo.
Jiří9 Odesláno 22. března 2017 Nahlásit Odesláno 22. března 2017 Nebo mi je pošli . A já Ti je udělám . Ale jestli je cívka odepsaná, tak tu už neseženu. Uvidíš, až tam dáš baterii, jestli se to alespoň hne. Jirka
orol Odesláno 23. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2017 Hodinky jsou funkční.Zkusím to rozebrat.Když to pokazím, tak tady budu žebrat o pomoc
orol Odesláno 23. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2017 Tak jsem ty hodinky rozebral: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Po rozebrání jsem se rozhodl přebrousit sklo, které bylo zubožené: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Po vyčištění a poskládání hodinky jdou: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Prim quartz kal 210 se sedmi kameny je celkem pěkný a podle mého skromného názorupoctivě udělaný stroj.Škoda, že při otevření hodinek je vidět nevzhledný plošný spoj s integrovaným obvodem.
orol Odesláno 1. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2017 Ještě tu mám foto ze strany ciferníku, kdyby se to někomu hodilo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jano Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Odesláno 13. května 2017 Zdravím, mám cal.210 rozobraný, ale niečo mi tam nesedí. Pri kompletizovaní strojčeka nefunguje prvá aj druhá poloha hriadele, čiže rýchle pretáčanie dátumu a následne v druhej polohe kde mi sa mala vysunúť brzda. Už keď som ich dostal tak to nefungovalo! Neviem či tam niečo chýba, alebo mi niečo ušlo a o tom neviem
Jiří9 Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Odesláno 13. května 2017 (upraveno) Vlož foto Taky Ti může scházet ta páčka ze strany stroje nebo to kolo rychoposunu nebo něco jiného Jirka. Upraveno 13. května 2017 uživatelem Jiří9
orol Odesláno 14. května 2017 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2017 ...a následne v druhej polohe kde mi sa mala vysunúť brzda... Co tím myslíš "brzda"? Tam žádná brzda není. Tam je elektrický kontakt. Už keď som ich dostal tak to nefungovalo! Neviem či tam niečo chýba, alebo mi niečo ušlo a o tom neviem To bude něco v souvislosti se stavěcí pákou. Vyfoť, ukaž, podumáme...
Jano Odesláno 14. května 2017 Nahlásit Odesláno 14. května 2017 Už je to v pohode.Chýbalo kolečko, ale v mojej hlave. Ďakujem. Čo sa týka brzdy, tá zastaví sekundové ozub. kolečko, nie elektrický obvod. Nemám s čím fotiť, môj mobil je s roku keď Kristus chodil po zemi.
Jano Odesláno 14. května 2017 Nahlásit Odesláno 14. května 2017 Prepáčte nie kolečko, ale koliesko. Kolečko = fúrik po Slovensky. Aby som to vysvetlil a to že, mechanicky zastaví ozub. koliesko po vytiahnutím korunky do druhej polohy. Nie je tam žiadny elektrický kontakt. Jano
lamos Odesláno 11. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2020 Pánové měl bych dotaz k přesnosti kalibru 200 (tedy bez datumu). Zprovoznil jsem zakoupené hodinky novou baterkou a hodinky se mi za den zpomalily zhruba o minutu. Nebyly vystaveny žádným extrémním podmínám. Kde může být chyba? Může to být špinavým strojkem nebo třecími se ručičkami? Pokud by to bylo špinavým strojkem, po rozebrání a vyčištění mechanických částí se to něčím maže? Měl bych k dispozici Moebius 9010. Moc děkuji za rady.
ONYX servis hodinek Odesláno 11. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2020 Ahoj, minuta je dost a přesnost bývala i do pár sekund za měsíc, tedy určitě méně jak 1 sekunda. Na regulaci přesnosti je tam trimr na elektrobloku. Tím se, ale dalo regulovat max. o sekundy a určitě ne o minutu..... Závada bude pravděpodobně v PKJ, pokud by jsi mě l jiný blok i se zdravou cívkou, tak doporučuji výměnu celého bloku. Co se týče mazání, hodinky jsou z ranného věku quartzového a v té době si mohli výrobci nechat jenom zdát o speciálním oleji na quartz hodinky. Mazalo se to jen sporadicky a pouze na určitých místech. Pokud použiješ 9010, na mazání rychle se otáčejících kol, tak mi věř, že na takový luxus ty hodinky nikdy ani nepomyslely. Jen pozor na přemazání. Sice cal. 200 byl traktor, který přetlačil cokoli, ale pokud by ti olej nikam vytekl, mohl by to slepit a pak by to začalo dělat problémy. Třecí spojku, nařizovací mech. a čepy střídmého kola a pastorků nařiz. mech. a datumového mech. určitě namaž, ale minimálně. Třecí spojka je zde tvořena čtvrťovou trubkou a falešným minutovým kolem. Je to to co má dvě ramínka a nasazuje se na to minutová ručka. Maže se to ze spodu tam kde se kolo dotýká ocelové trubky, tedy mezi ramínko a trubku, jedna opravdu malá kapka oleje stačí. Teď jsem si uvědomil, že to máš bez datumu, tak ty keci o mazání datumové sekce pusť z hlavy Ruda.
RebelGT Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami Mám v šuplíku tyhle hodinky z roku 1991, asi před 20 lety přestaly jít a hodinář je tehdy nazval neopravitelnými a za výměnu strojku se mě v tu dobu nechtělo platit Dnes už asi originální PRIM QUARTZ Kal. 210 neseženu - dalo by se ale tohle tělo snadno osadit jiným běžným soudobým strojkem?
Bert Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami Seženeš. Aukro, bazoš, antikhovorka .... stačí pohledat. Pořád lepší, než se tam pokoušet naroubovat něco, co tam nepatří. 1
brba Odesláno před 7 hodinami Nahlásit Odesláno před 7 hodinami Ak môžem , pridám aj ja . Samotný strojček nekúpiš . Nikde som to nevidel . Jedine kúpiť nejaký šrot a prehodiť komplet strojček . Tieto kalibre sa dajú pekne servisovať . Len hodinárom sa do quartz nechce , tak radšej povedia že je neopraviteľný . Ale nad zmenou strojčeka na súčasnú produkciu by som ani nerozmýšľal . 1
Harwey Odesláno před 6 hodinami Nahlásit Odesláno před 6 hodinami ci sa ti to oplati, neoplati, otazka priority https://www.antik-hovorka.cz/prim/?search=210 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se