Xenotaf Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2017 Ahoj, hodinkami jsem posedlý již delší dobu, v poslední době jsem začal skupovat krásné Primky, na které narazím, ale jako relativní začátečník jsem narazil na zásadní problém: jak hodinky skladovat? Je pro strojek lepší je udržovat v chodu, nebo je nechat zastavit? Navíc, pánské šperkovnice nejsou zrovna levná záležitost. Dají se sehnat nějaké slušně vypadající krabice? Konec konců, nemůžu je nosit všechny za ráz...
Karlos Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2017 (upraveno) Staré věci se dochovaly jen díky tomu, že je nikdo před námi nepoužíval. Cokoliv se používá, tak podléhá velmi rychlému opotřebování, které je daleko větší, než degradace stárnutím. Tedy samozřejmě pokud podmínky uložení nejsou nevhodné a nepřiměřené danému předmětu.Po nás toho ale už moc nezůstane. Když někdo náhodou objeví sto let staré, nikdy nenošené hodinky, budou jako nové. Strojek bude stačit vyčistit, namazat a bude jako včera vyrobený. Sto let používané hodinky budou celkově silně opotřebované a pravděpodobně před smrtí. Upraveno 18. dubna 2017 uživatelem Karlos
Liqid Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2017 Tak záleží, kolik jich plánuješ mít. Pokud je to pár kusů, tak hodinkovnice z aliexpressu by mohla stačit. Pokud těch primek máš fakt hodně, tak dobře funguje papírová krabice a bublinkovka. Případně místní borci to dávaj rovnou do kýlbu a na ty to i měřej.
Xenotaf Odesláno 18. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2017 Tak kýbly jich nemám, ale děkuji za tip. Plánuji sbírku rozšířit tak na cca 20 kusů. Aliexpress není špatný nápad.Přemýšlel jsem ještě nad bednou "na hřebíky" z OBI/Hornbachu/*doplň dle libosti*. Tím by se vyřešila ochrana před prachem, v bytě máme relativně konstantní teplotu, takže ok. Jen pořád nevím, jestli je pak lepší strojky natahovat "nárazově" a nebo je udržovat v chodu, s pravidelnými pětiletými revizemi u hodináře.
Karlos Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2017 Já myslím, že tě jejich neustálé natahování a střídání za pár měsíců omrzí a budou už jen tiše ležet v krabici, takže se to tak nějak vyřeší samo
Tom-Fox Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Já teda Primky skladuju zásadně v lednici... připadá mi, že se tam nejmíň kazej a téměř nepodléhaj zkáze... Odesláno z mého SM-A300FU pomocí Tapatalk
Xenotaf Odesláno 19. dubna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Super tip. Určitě si na tebe vzpomenu, až bude čas na svačinu. Mimochodem, slyšel jsem, že zavařovaný vydrží ještě déle.
kuncák7 Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Na nahradni osicky pouzivam drevene krabicky od caju, to by tez mohl byt tip na skladovani primek- vejdou se luxusne.
Randy Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 Na takové ty věci okolo jsou ideální zatahovací sáčky z IKEY .
Jiří_99 Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 V 10. 5. 2017 v 14:22, Randy napsal: Na takové ty věci okolo jsou ideální zatahovací sáčky z IKEY .Sáčky (igelitové) jsou na ho*no. Drží to vlhkost..
orol Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 Tak si tam dáš pár zrnek silikagelu...
Ragoon Odesláno 11. května 2017 Nahlásit Odesláno 11. května 2017 V 11. 5. 2017 v 6:46, Randy napsal: Stačí nasypat tam rejži .to ne-e, nefunguje
odjinud Odesláno 11. května 2017 Nahlásit Odesláno 11. května 2017 Já naplánoval sbírku na 200 ks. Mám 8 plast.krabic z Kika, každá na 25 ks. Nejsou na hodinky, takže se tam musí malýma hranolkama udělat přepážky. Do každé přepážky dám kus mirelonové trubky, na ní pak hodinky. Hodinky bez řemínků mám v krabicích od vajíček :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se