Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

takto vyzera nova vypukla luneta. ten lakovany, zaokruhleny povrch jej da iny nadych

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem CsabaC
  • Odpovědi 667
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Doma som porovnal vsetky 3 vlozky lunety. Povodny font ma ta od Doriana s tym, ze na plochej posobia pismena mensie. Ak sa vsak prekryje tou vypuklou, font ma na oko tu istu velkost ako na povodnej. Elton ma na hladkej vacsi font a tym posobi to pismo stihlejsie.

Odesláno (upraveno)

Ta vypouklá je ošoupaná do kulata věkem a rukávem košile.

Přesně tak jsem to myslel.

Neni ta nová kulatá hliník?

Upraveno uživatelem Beet
Odesláno

Můj názor je, že ošoupáním by vložka lunety nedostala takto pravidelný tvar. Nehledě na to, že spíš se ošoupe hrana lunety. Mám doma dvoje origo hodinky, jedny v dezolátním stavu a jedny v ucházejícím a obě lunety vypadají stejně. 

Odesláno

Chlapi, nehnevajte sa. Ale to je blbost, ze suchanim. Mam technicke vzdelanie, tak este dokazem rozlisit co je opotrebovane a co vypukle vdaka vyrobe. A material suchanim nepribudne. Pri tej teorii, by vlozka lunety pri novych prim musela vycnievat o 1-2mm, aby sa po krajoch osuchala do roviny s hranou. A akym sposobom by sa vysuchala na vnutornej hrane potom? Lebo v strede vlozky je najvyssi bod a rovnomerne sa zvazuje k obom krajom.

Odesláno

pozeral som vlakno vyrobni dokumentace, kedze prim bibli nemam. tam su uvedene z knizky kombinacie cifernikov i lunety. neviem ci je uplna, ale napríklad kombinaciu, cierny cifr, niklove rucicky a cierne plexi sa tam ani neuvadza. a pritom je to najbeznejsie prevedenie sportov. som zvedavy, teda co su to za lunety. ze by 40rocne parexo :D

Odesláno (upraveno)

Taky se přikláním k zubu času. Ale taky musím říct že v poslední době jsem dostal do ruky pár součástek na oživení hodinek a řekl bych že co zakázka to něco jiného.

Jinak udělat bombírovanou vložku lunety by nebyl problém. Tiskne se to na tu rovnou plochu a to se zvládne. Je ale jiný problém Z čeho tu vložku udělat? To jsem zatím nedokázal dořešit

Upraveno uživatelem valjoux
Odesláno (upraveno)

Ta vlozka je plexisklo. Len je zaoblene a ako keby lakovane. A presne ako pises, tiskne sa zospodu. A to zaoblenie to pismo zvacsuje. Preto uvazujem, ze tu povodnu poslem na potisk a to bude najjednoduchsia cesta ako sa dopracovat k nej.

Upraveno uživatelem CsabaC
Odesláno

viem, mam od neho jednu vlozku lunety. Prvýkrát ked prisla som sa i prekvapil, ze je tiez plocha a pismo mensie. Teraz uz viem, ze to je ten spravny font, len presne to zaoblenie na povodnej lunete spravy ten efekt, ktory mi na plochej chyba. Sila zvyku. Prilozil som staru, tam kde chyba potlac a krasne doplnala ta od Doriaana chybajuci font. Ta eltonacka ma uz font inaksi trocha.

Odesláno

Taky se přikláním k zubu času. Ale taky musím říct že v poslední době jsem dostal do ruky pár součástek na oživení hodinek a řekl bych že co zakázka to něco jiného.

Jinak udělat bombírovanou vložku lunety by nebyl problém. Tiskne se to na tu rovnou plochu a to se zvládne. Je ale jiný problém Z čeho tu vložku udělat? To jsem zatím nedokázal dořešit

Udělal bych to z plexiglásu. Je to vlastně jen vysoustružený kroužek. Pokud mi pošleš rozměry tak můžu udělat není problém. 

Odesláno

V PRIM bibli vypadají všechny lunety rovné.

Co na to Accutron?

U prvních Elton Sportů se používaly kovové a ty byly kónické. Pokud je vložka z plexi, tak má obdélníkový průřez.

Odesláno

A odkial pochadzaju vypukle teda? Lebo videl som ich i na hodinkach, okrove, modre, cervene i take, kde sa pisalo, ze su nenosene povodne v krabicke s dokladmi. Konkretne na antiku spatne pozerajuc ich bolo tiez par. Nemohli to byt prve pokusy nahrady za duralky?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...