Pepino65 Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 (upraveno) S Fedexem mám stejnou zkušenost z nákupu hodinek. Afrikab mi gratuloval, že dražba byla super, z ceníkových 21.000 Kč (v té době) bylo ukrojeno celých 13.000 Kč. Takže za 8.000 jsem dobře koupil. FeDex se toho statečně ujal a a se clem, DPH, denním světlem a ramínkami jsem jim zaplatil ještě další 4 tisícovky. Sice to bylo ještě pořád za půlku, ale ...... Upraveno 28. ledna 2008 uživatelem Pepino65
rorda Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Já mam naopak s FedExem dobrou zkušenost, nemůžu si na nic stěžovat, snad jen rychlost dodání, která by mohla bejt o den, dva kratší, aspoň dle sledování zásilky přes jejich stránky ...
Dlabka Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Kupoval jsem přes bhphotovideo.com a na účtu nebyla napsaná doprava, tak aspoň něco
Pepino65 Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 S Fedexem mám stejnou zkušenost z nákupu hodinek. Afrikab mi gratuloval, že dražba byla super, z ceníkových 21.000 Kč (v té době) bylo ukrojeno celých 13.000 Kč. Takže za 8.000 jsem dobře koupil. FeDex se toho statečně ujal a a se clem, DPH, denním světlem a ramínkami jsem jim zaplatil ještě další 4 tisícovky. Sice to bylo ještě pořád za půlku, ale ...... Doplňuji: přepravné FeDexu činilo myslím 110 USD.
Honza49 Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 [Ovšem, když tam napíšu DDU a zárověň budu chtít, ať si odběratel zaplatí přepravu sám, tak je to daňový únik. Ps. živím se logistikou už 12 let. No však jo, to právě nikdo nechce. Já jsem odběratel v Čechách, dodavatel z USA mě posílá zásilku na paritě DDU Hradec Králové, on za dopravu zaplatil v USA kurýrovi Fedexu a mě posílá zásilku za 100 USD, tak už si tam nemá co připočítávat dopravné a celníkovi v Čechách je po dopravém houby, rpotože je zásilka vyplacená. Obráceně, když já budu posílat zásilku do USA na paritě DDU Miami Beach, tak za dopravu zaplatím třeba 1000,- Kč s DPH a vystavím proforma-fakturu na zboží v hodnotě 100,- USD, tak můj zákazník zaplatí v USA jen clo a DPH ze 100 USD a Fedex už mu tam nemá co přepočítávat dopravné, protože to jsem zaplatil já. Na tom se snad shodnem, už tu Logistiku taky chvilku dělám. Jestli je tam DDU, na faktuře není doprava, tak samozřejmě už nesmí připočítávat žádné dopravné. Pak je to blbě udělané JSD a celní deklarant, který to psal + celník, který to kontroloval by měli na měsíc vyfasovat krumpáč a lopatu, když se neumí živit počítačem!
Godin Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 (upraveno) Jestli je tam DDU, na faktuře není doprava, tak samozřejmě už nesmí připočítávat žádné dopravné. Pak je to blbě udělané JSD a celní deklarant, který to psal + celník, který to kontroloval by měli na měsíc vyfasovat krumpáč a lopatu, když se neumí živit počítačem! Jenže bohužel ta faktura, to bude asi nejspíš ten kámen úrazu. Záleží na tom, co dodavatel na fakturu uvede. Ale podle mě, oprav mě jestli to tak není, nemám patent na rozum, když na ebay vyhraji aukci hodinek v ceně 100 USD, a prodávající mě sdělí, že poptal fedex a ten mu sdělil že doprava na moji adresu bude stát 30 USD, tak podle mě se jedná o DDU protože, dopravu objednává on a platí ji i s USA "DPH". Upraveno 29. ledna 2008 uživatelem Godin
JJ Odesláno 29. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 Po mírném dusnu přišlo z Fedexu tohle: Dobrý den Zatial vam neposlem prilohy.Skusila som dat Vasu zlozku na ustny navrh,co znamena ze by ste nemusela hradit clo a dph.Takze do stvrtku by mohla byt zasielka vyclena a do piatku dorucena. S pozdravom To už nechápu vůbec. To prostě zkusí napálit clo a dph a když člověk protestuje, tak se na to vykašlou? :-O
Honza49 Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Jenže bohužel ta faktura, to bude asi nejspíš ten kámen úrazu. Záleží na tom, co dodavatel na fakturu uvede. Ale podle mě, oprav mě jestli to tak není, nemám patent na rozum, když na ebay vyhraji aukci hodinek v ceně 100 USD, a prodávající mě sdělí, že poptal fedex a ten mu sdělil že doprava na moji adresu bude stát 30 USD, tak podle mě se jedná o DDU protože, dopravu objednává on a platí ji i s USA "DPH". Naprosto s Tebou souhlasím. Jestliže neplatím dopravu přepravci, ale platí ji odesílatel, je to čisté DDU. V tom případě mi nesmí dopravu připočítat na celní deklaraci a tudíž neplatím z dopravy ani clo, ani DPH. Jak jsem napsal výše, deklarant i celník udělalli chybu a asi by ses měl ozvat. Každopádně bych měl žádat po dodavateli, ať mi na tu fakturu to DDU napíše, možná by stačilo čestné prohlášení, ale to by musel být hodně hodný celník. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Honza49
Godin Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Naprosto s Tebou souhlasím. Jestliže neplatím dopravu přepravci, ale platí ji odesílatel, je to čisté DDU. V tom případě mi nesmí dopravu připočítat na celní deklaraci a tudíž neplatím z dopravy ani clo, ani DPH. Jak jsem napsal výše, deklarant i celník udělalli chybu a asi by ses měl ozvat. Každopádně bych měl žádat po dodavateli, ať mi na tu fakturu to DDU napíše, možná by stačilo čestné prohlášení, ale to by musel být hodně hodný celník. Výborně, takže jsme se dohodli. Takže poučení pro ostatní, požádat odesilatele, aby na přikládanou proforma fakturu neuváděl dopravné v případě, že za dopravu, platí on přímo dopravci (což podle v 99% tak je). Pokud používá proformu přímo ze systému FEdexu, neměl by to být problém, používám jak software Fedexu, tak např. DHL a pokud vyplním dodací podmínku DDU tak se dopravné nikdy nevygeneruje na samotný doklad. Navíc podle mě je to odesílateli úplně šumák, jestli ji tam uvede nebo ne, protože on prostě stejně fedexu zaplatí dohodnutou částku a my jsme mu peníze už poukázali předem (Paypal, převod na účet atd.). Takže veškeré problémy s vyclením i dopravného při nákupech přes ebay jsou podle mě způsobeny jen neúmyslnými chybami odesílatelů.
Honza49 Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Výborně, takže jsme se dohodli. Takže poučení pro ostatní, požádat odesilatele, aby na přikládanou proforma fakturu neuváděl dopravné v případě, že za dopravu, platí on přímo dopravci (což podle v 99% tak je). Pokud používá proformu přímo ze systému FEdexu, neměl by to být problém, používám jak software Fedexu, tak např. DHL a pokud vyplním dodací podmínku DDU tak se dopravné nikdy nevygeneruje na samotný doklad. Navíc podle mě je to odesílateli úplně šumák, jestli ji tam uvede nebo ne, protože on prostě stejně fedexu zaplatí dohodnutou částku a my jsme mu peníze už poukázali předem (Paypal, převod na účet atd.). Takže veškeré problémy s vyclením i dopravného při nákupech přes ebay jsou podle mě způsobeny jen neúmyslnými chybami odesílatelů. Souhlas
boo-beek Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 Tak dneska mi napsal Fedex, ze u nich mam hodinky a predbena kalkulace clo + DPH je krasnych 32% z ceny zbozi i s dopravou, ktera navic neni fakturovana. Pri 900 USD je kurva hodne... Tak jsem si tohle vlakno procetl 3x tam i zpatky a zacal delat dusno Tak mi drzte palce...
boo-beek Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 (upraveno) Hm, tak faktura je FOB ale neni na ni uvedeno dopravne. A navic predpokladam, ze Fedex pro dopravu do jednoho tydne asi nepouziva lod, k cemuz by FOB melo byt... A ted babo rad... Pokud by se to proclivalo jinde, nez ve Fedexu, tak by prece nemeli sanci zjistit, kolik za dopravu bylo... Ja tomu nerozumim. Mate nekdo nejakej napad, co delat? Tedy krome toho, ze jim to vsechno zaplatim a budu mit pokoj... Upraveno 12. února 2008 uživatelem boo-beek
JJ Odesláno 12. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. února 2008 Mate nekdo nejakej napad, co delat? Tedy krome toho, ze jim to vsechno zaplatim a budu mit pokoj... Nápad by byl, ale naplňuje skutkovou podstatu hned několika trestných činů :-( Alternativně se zkus modlit - to trestné není. Vše ostatní je, obávám se, házení hrachu na stěnu. Fakt je to neskutečná pakárna a obávám se, že u hodinek za 900 USD ten mírný nátlak nebude mít takový úspěch jako u plakátů za pár dolarů.
boo-beek Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 Nápad by byl, ale naplňuje skutkovou podstatu hned několika trestných činů :-( Alternativně se zkus modlit - to trestné není. Vše ostatní je, obávám se, házení hrachu na stěnu. Fakt je to neskutečná pakárna a obávám se, že u hodinek za 900 USD ten mírný nátlak nebude mít takový úspěch jako u plakátů za pár dolarů. Njn, k trestne cinnosti se radeji uchylovat nebudu Modlitby zkusim, ale placeni se asi nevyhnu. Nicmene doufam, ze min - ta zenska mi tvrdila, ze pro predbeznou kalkulaci pocitaji maximalni mozne clo - cca 13%, tak snad to bude tech max. 0.8 ojro, jak psal Kubson nekde jinde...
kubson Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 jako co jsou ty hodinky deklarovane? poslali ti avízo?
vanil Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 Dnes mi přišel balík z USA od USPS a nic po mě nechtěli a je na něm razítko BEZ CLA. Před 3 týdny obdoba, ale to jsem solil love. Jo a ještě EMS Thajsko a taky nic.
boo-beek Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 jako co jsou ty hodinky deklarovane? poslali ti avízo? Nic mi neposilali, volal jsem tam, na trackingu byly uz asi dva nebo tri dny pripraveny na "clearance". Na fakture je normalne S/S watch. Ta byrokracie me pekne sere
kubson Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 jestli voláš na nějakou obecnou linku nech se přepojit na deklaranty
boo-beek Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 jestli voláš na nějakou obecnou linku nech se přepojit na deklaranty Pisu si primo s deklarantkou
kubson Odesláno 12. února 2008 Nahlásit Odesláno 12. února 2008 toš jestli seš schopný si to na celnici vyřídit sám, tak jim to řekni a dál se s nima nebav, ať ti nato vystaví tdd a dík
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se