Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes mi přišly tyhle Seika SNA 567 co jsem vydražil na E bay a přemýšlím k čemu je dobrá ta otočná luneta?

Sory za blbej dotaz, ale zajímlo by mne zda to má i nějaký praktický význam, nebo je to jen na ozdobu...

Odesláno

No potapěči mě asi opraví, ale tam to má smysl a tam je taky důvod, proč se luneta otáčí jen jednosměrně.

Nasadíte neoprén a bombu, nastavíte nulu na minutovou ručičku a šup do vody. Minutovka pak ukazuje, jak dlouho tam jste (kvůli kontrole kyslíku). No a ta jednosměrnost je tam proto, aby když člověk zavadí o lunetu a pootočí ji, tak aby nebyl ve vodě déle, tj. čas se zkrátí, nikoli prodlouží.

Ale potapěči - opravte mě.. :)

Odesláno
No potapěči mě asi opraví, ale tam to má smysl a tam je taky důvod, proč se luneta otáčí jen jednosměrně.

Nasadíte neoprén a bombu, nastavíte nulu na minutovou ručičku a šup do vody. Minutovka pak ukazuje, jak dlouho tam jste (kvůli kontrole kyslíku). No a ta jednosměrnost je tam proto, aby když člověk zavadí o lunetu a pootočí ji, tak aby nebyl ve vodě déle, tj. čas se zkrátí, nikoli prodlouží.

no me to teda smysl nedava, jestlize se luneta otaci po smeru hodinovych rucicek jak je obvykle, pak ano, zkrati se cas jak dlouho jste ve vode. takze podle me problem.

No ale ja to treba pouzivam na vareni. lunetou si nasatvim kde ma byt minutovka, abych vytahl spagety z hrnce a tak.

Odesláno

no me to teda smysl nedava, jestlize se luneta otaci po smeru hodinovych rucicek jak je obvykle, pak ano, zkrati se cas jak dlouho jste ve vode. takze podle me problem.

No ale ja to treba pouzivam na vareni. lunetou si nasatvim kde ma byt minutovka, abych vytahl spagety z hrnce a tak.

Když se zkrátí čas ponoru, nic se nestane. Kdyby se naopak prodloužil, mohly by následovat docela vážné zdravotní problémy po vynoření (kesonová nemoc). Jednosměrné otáčení lunety je jednoduché bezpečnostní opatření.

Odesláno

Jeremy ( díky za ty Citizeny... ), ale to potápění, nevím nevím.... Bombu bych možná shodil někam z letadla, ale nosit jí na zádech.. a s tím kyslíkem bych přežil tak max. 10 minut :) Mám ještě jedny staré Promastery, potápěčské a praktický význam otočné lunety je ten, že se to točí a vypadá to zajímavě. Jinak potápět bych se s tím rozhodně nešel ( mám za sebou pár set ponorů ) na to jsou fakt jiný cajky. Nestačí si ji totiž jen jednou nastavit, museli byste ji znovu otáčet pod vodou, a to fakt nevím. Kdo se někdy potápěl, ví jak se pod vodou blbě s něčím manipuluje, zvlášť, když je to tak malinký.

Odesláno
...ale to potápění, nevím nevím.... Bombu bych možná shodil někam z letadla...

.. a hele, zase jeden "krvelačnej" - neboj, taky tě tu čeká "převýchova"

co vy na to "pacifističtí"? ruku k dílu! :lol:

Odesláno
nevravi sa bomba ale flasa a nie kyslik ale stlaceny vzduch:-) (aspon pre rekreacne potapanie)

On to zas tak velký rozdíl není. Na konec přivařit křidélka, naplnit trhavinou, místo ventilu zašroubovat rozbušku a je to :D Technologie výroby je stejná.

Odesláno
a už jseš registrovanej jako někdo kdo používá ty slova a korunoval jsi to tou technologií výroby. Chlapče chlapče........

Nono, bomba je jenom tlaková láhev plněná něčím výživnějším :) A jinak za války ve Vítkovicích vyráběli letecké pumy na stejné lince, jako tlakové láhve.

Odesláno
Ona se někdy i tlaková láhev dokáže jako bomba zachovat. Třeba při "neodborné manipulaci". :D

Mi povídej, stačí natlakovat na nějakých 800 bar nebo pod ní zatopit a to se dějí věci :)

Odesláno

>>> VS

>>> mechano

>>> Roman Sula

... neblbněte, s váma to tu je jak "nápravným zařízení" - místo abyste Geoffreye převychovali, tak ho ještě učíte další kousky, co ještě nezná... :D

Odesláno
>>> VS

>>> mechano

>>> Roman Sula

... neblbněte, s váma to tu je jak "nápravným zařízení" - místo abyste Geoffreye převychovali, tak ho ještě učíte další kousky, co ještě nezná... :D

Nějaký omyl. To není návod pro terroristy, ale zkoušky hotových výrobků pro certifikaci :D

Odesláno

Tak to chlapi rozjedem... Materialy bychom sehnali... Co takhle nejakej mensi utok... Protestovat napriklad proti cenam hodinek u nas...Kolik je nas? Pres 500 to uz je slusna bunka :)

Odesláno
>>> VS

>>> mechano

>>> Roman Sula

Nějaký omyl. To není návod pro terroristy, ale zkoušky hotových výrobků pro certifikaci :D

...jsem si jist, že v Bartolomějské vám dají za pravdu :lol:

Odesláno

tak tak. Musí se tvrdit, že úmyslem nebylo útočit proti životu, zdraví, majetku, případně uspořádání státu ("prvohlavové" trestné činy mají moc velké ocenění v letech), ani se nejednalo o neodbornou manipulaci (tedy nedbalostní trestné činy, zejm. obecné ohrožení), nýbrž se jednalo toliko o tlakovou/dynamickou zkoušku zatím předsériového obalu na výrobky XY (lentilky, Coca-cola v balení pro použití po jaderném útoku a tak...). Tudíž, jsme z toho venku. O nějaké případné "organizované skupině " - to zvyšuje sazby zejména tím, že se kvalifikace činu posouvá často do 3.-4. odstavce a sazba končí:"...nebo vyjimečným trestem" nelze mluvit. Je třeba se dohodnout dopředu, na koho se to všechno svede... :D

Takže "Barťák" bude dobrý na to, aby se tam tudy zkracovala cesta do hospody, nic víc :o

Odesláno

Teď mi to došlo "K čemu slouží otočná luneta?" Slouží k detekci potenciálních pachatelů trestné činnosti. Poznáme je podle toho že používají klíčová slova (vyjmenovaná zločinecká). Vidíme kolik se jich tu nechalo nachytat . A to jsme ještě ještě nepoužili provokačku s radioaktivní barvou. Ale podívejme se na to fatalisticky : nejpozději zítra se stejně téměř všichni staneme svorně pachateli trestných činů, neboť jak jsem si přečetl v dnešních novinách , pálení čarodějnic bez povolení úřadu je porušením zákona a na magistrát Prahy údajně ještě žádná žádost (to se na to vyseru) nepřišla. Nashledanou v lepších časech.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...