Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Krásná vzácnost.

Momentka ze zdobení perníčků

Uz zas oboje funguji, jak maji?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Bohužel ne. Komunikuji s prodávajícím. Až to nějak dopadne, napíšu sem celý příběh.

Ty vroubkované jsem dnes rozsvítil a byl tam úplně špatný čas, ale den a datum správný. Jakoby se zpozdily cca o 6 hodin.

Prostě jsou to hodinky, které mají duši :)

Odesláno

Me cas rozhazoval spatnej kontakt pouzdra a toho ´zemniciho´ plechu ze strany modulu.... Oprava velice jednoducha.

Odesláno

Tak jsem se podíval do své sbírky a našel jsem tam tyto hodinky, které jsem nikde nenašel. Ani p.Frolov je nemá a nikde jsem je nenašel vyfocené třeba na prodej.....

Btw, kde jsi k nim přišel? Určitě ňákej zajímavej příběh. Sem s ním!

A jsou v chodu?

Odesláno

Velice děkuji za odkaz na to fórum. Ještě jednou díky.

Bylo mě divné, že jsem na internetu nenašel ani náznak toho že tyto hodinky existuji a co jsou zač.

Bohužel kde jsem k nim přišel nevím. Jen jsem zatím našel, že jsem je sehnal mezi roky 2008 a 2009. Vzhledem k velikosti mé sbírky to je problém si pamatovat ke každému kusu jeho původ. Nějaký zajímavý příběh bych si musel asi vymyslet.

Jinak bohužel hodinky nefungují, nespínají dva jazýčkové kontakty a nesvítí čísla na displeji. Ale uplně mrtvé nejsou protože když měřím proud které berou tak při zmáčknutí krajního tlačítka se proud zvětší. Možná by to mohl být krystal, ale při této konstrukci hodinek se toho moc nedá opravovat.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tezko poradit, co s tim. Ja jsem strojar a pramalo elektronik, takze ja hlavne vzdycky koukam na to, aby to bylo mechanicky spravne - aby bylo vsechno spravne propojene, neprerusene a ocistene, aby to vedlo ty elektrooony tam, kam ma. S tema integracema stejne clovek asi nic moc nenadela.

Mam jeden modul b6-202, ktery na disleji ukazuje cas, ale cas nejde. Taky jsem si rekl, ze to bude krystalem. Tak jsem ho vymenil a.....nic....porad stejny.

• po měsících...
Odesláno

Nevydržel jsem a využil příležitosti pořídit tyto báječné stroje na Aukru - prodáváno jako "funkčnost neznámá" což znamená na 90% nefungují, ale pouzdro v pěkném stavu jako případný základ pro další úpravy. V hodinkách byly vloženy baterky stejným pólem dolů, takže logicky nefungovaly. Po správném  osazení problikly některé segmenty LEDek a nic....při "šoupání" spojovacím plíškem na bateriích občas problikávaly další segmenty, občas se podařilo probliknout celý displej, vždy ale pouze chvilkový problik a konec, i když dávám plech do různých poloh nevydrží víc než zlomek sekundy. Očistil jsem tedy kontakty, zkusil je i vypodložit, aby byl kontakt s baterií lepší atd.... ale zatím je maximum toho čeho jsem schopný dosáhnout náhodné probliknutí displeje při vrtění s bateriemi / plíškem.

Nemáte radu, případně podobnou zkušenost - to problikávání mně udržuje v naději ,nakonec i 202ky se po mnoha pokusech podařilo rozhýbat.

post-60559-0-60423100-1531573438_thumb.jpg

Odesláno

Do strev modulu 03jek jsem se nevrtal, ty jsem oboje koupil fungujici... Nekde nahore ve vlakne jsou linky na web, kde je modul nafoceny rozebrany.

Odesláno

popravdě když by to nebyly vintage hodinky ale něco "bezceného" tak bych znovu propájel všechny dostupné spoje ... ale tohle bych už nedělal u něčeho co má i určitou jinou hodnotu, podle popisu mi to přijde jako typickej studeňák

samozřejmě že to nesmíš propájet dohromady tam kde to nemá být a ani to nesmíš prohříát více než je zdrávo ...

Odesláno

I já se přikláním ke studenému spoji... Kontakty nejdříve jemně očistit lihem a pak opatrně přepájet.. jak píše kolega Milan..

• Po roku...
Odesláno

Trocha to tu ozivim. Moje E1 mali rovnake symptomy a bol to oscilator. Po vymene som ich este chvilu nahadzoval plieskom na baterkach, ale po chvilke nabehli a uz sa drzia.Len som sa natrapil s nastavenim datumu. Chvilu trvalo, nez mi doslo, ze prva cislica je den v mesiaci a druha den v tyzdni.

73A628A8-2B51-498A-8420-489CD34DD5DC.jpeg

97E2F742-7F13-4C47-A2B0-D840A8798910.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...