Jump to content

Racing Mechanical Stopwatch

Bezous

Recommended Posts

Ahoj kolegové!

Tak se mi díky nevyzpytatelným cestám osudu (a nějakým tím časem stráveným v inzercích) sešly doma celkem troje "rattrapante" Heuer stopky- dvoje setinové, jedny sekundové. Až se divím, kolik se jich v tuzemsku dá najít. Reference je, hádám, 512.401 a jedná se o ten větší model s průměrem 58.5 mm.  No a na palubce jim to sluší, tak mám radost!

heuer512401_new.thumb.jpg.87ea4954b7bfbac13949238e9e28f378.jpgHeuer_stopky_katalog.jpg.2bcf9056043387cee556eaaf07cc039f.jpg

• 2 months later...
  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Přidám ještě zajímavou aktuální zkušenost. Třetí ze stopek jsem kupoval nekompletní - s chybějící korunkou a osičkou nátahu.

Při snaze dát stopky dohromady jsem si prošlapal pár slepých uliček. Kontaktoval jsem různé kapacity, ale řešení nebylo nebo stálo víc než stejné stopky v NOS stavu. Asi dva roky zpět jsem ještě nechával poptávku na díly na fb fóru "heuer stopwatch" a postupně problém uložil k ledu. Pár týdnů zpět jsem dostal zprávu, kterou jsem nejdřív považoval za jasný phishing. Píše mi pán z Thajska, že má známého, který měl strýce a ten strýc byl kdysi první Heuer dealer pro Thajsko a zbyla po něm garáž plná dílů. Dostal jsem kontakt a začal s někým, kdo neovládal hodinařinu a ani angličtinu v 8555 km vzdálené garáži hledat patřičné díly k něčemu, k čemu jsem sám neměl skoro žádnou dokumentaci. Přidaly se samozřejmě obligátní problémy z thajskou bankou a českou celnicí...

Nemůžu proto doteď uvěřit, že mi přišly správné NOS díly, které bez problému zapadly do 50 let starých stopek a vdechly jim nový život. Takže pokud byste někdo sháněli díly k Heuer stopkám, dejte vědět.

aůldskf.jpg

asfddsaf.jpg

asfdlkjsadf.jpg

Edited by Ian

V 7. 9. 2022 v 17:59, Dzos napsal:

Pekne trio. Gratuluji, trpelivost se vyplaci. 

Bylo by i foto vozu?

Díky! Zázraky se dějí. Stopky se otřásají na palubce 924 z roku 1978.

Speedates_924_square.png