P11 Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 (upraveno) Kvarc nie?Napr taká plynulá sekundovka má tiež niečo do seba:Bulova Precisionist 96B158Bulova Accutron II 96B213 Upraveno 16. července 2017 uživatelem P11
JanNovakJan Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 TAG jsem svého času také chtěl (vzhledově se jim nic vytknout nedá), takže jsem tomu věnoval pár hodin hledání na netu a výsledek byl bohužel dost tristní. Výše uvedený model s Calibre 5 je ETA Elaboré (neboli II. stupeň), takže totéž co lze najít v hodinkách ani ne za poloviční cenu. To už i Steinhart Ocean 500 za 16,5t.Kč má aspoň ETA TOP (III. stupeň). Ty TAG ti určitě nebudu vymlouvat, jsou to tvoje peníze, ale osobně bych ještě pořádně hledal a četl recenze co se dá, abys nebyl zklamaný. A každopádně podívat se na nabídku zde, třeba tě osloví i něco dalšího https://www.chronoshop.cz/
baza Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Všechno, co píše JanNovakJan je pravda, ale "člověk hodinkami nepolíbený" nebude zkoumat, jaký stupeň strojku ETA má v hodinkách. Hodinky se mu musí v první řadě líbit a má to být podle zadání značka "aby udělala tak trochu i dojem".Tohle TAG splňuje perfektně, zpracování včetně tahu se nedá nic vytknout a značka má i mezi laiky vysoké renomé, i když vyhoněné reklamou, jak píše lucid. Mám vlastní zkušenost, prošly mi rukama jiné modely Carrera této aktuální řady:
burnfly Odesláno 16. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Chronoshop mám prolezlý skrz naskrz, bohužel nic relevantního tam nebylo. Pro mě asi nejvíce zajímavé Sinn začínají tak s pořádnými hodinkami na 50-60k, a to už jsou zcela jiné vody a nějak si to nedokážu ospravedlnit vs Omega/Tudor/Breitling. Kdyby to byly hodinky pro mě, určitě bych ten strojek řešil mnohem víc, ovšem tady jde o situaci jako když kupuješ auto - otec neřeší jestli je v tom BMW 4válec nebo 3válec, ale že je to BMW a jede to.
burnfly Odesláno 16. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Baza pěkné srovnání, děkuju. Jinak určitě souhlas - když nad tím tak přemýšlím, kolik lidí asi tak zabředne do konverzace s cizincem o Certinách a kolik o TH. Mně se to naposled stalo nedávno s Longines Master Chronograph - a ne, koza krev nedojila. )
prischera Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 TAG jsem svého času také chtěl (vzhledově se jim nic vytknout nedá), takže jsem tomu věnoval pár hodin hledání na netu a výsledek byl bohužel dost tristní...Když ty máš k hodinkám strašně technickej přístup. Jak k nákupu počítače nebo telefonu. Koukám na parametry, odškrtávám a porovnávám. Nic proti. Jenže hodinky jsou pro leckoho víc než seznam parametrů. Jsou o pocitu, o designu, o historii, o detailech, o příběhu. To do kolonek nikdy nenacpeš. Mám a měl jsem hodinky ve velmi širokém cenovém spektru. Bráno čistě podle parametrů plnily i levné Archimede úplně stejné funkce jako Omegy. Safír, stroje, přesnost, vodotěsnost. Ale emoce jsou pro mě úplně jinde a proto jsou Archimede pryč a bondovky mám na pořád. Na druhou stranu levná SKX to mají v sobě taky (pro mě) pro to zůstávají. Prostě to není o tabulkách.
Xenomorfus Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Když ty máš k hodinkám strašně technickej přístup.......................Prostě to není o tabulkách.On totiz JanNovakJan je jen CeritnaBot....
Xenomorfus Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 (upraveno) Co to je CeritnaBot?Pardon, samozrejme CertinaBot.... Edit: A CitizenBot(modří uz vědí)... Upraveno 16. července 2017 uživatelem Xenomorfus
Xenomorfus Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Citizen to jo, ale tady v diskusi má pravdu.Precti si cely komentar, na ktery sem reagoval... (je to reakce na "prischeru")Nikdy sem nepsal,ze nema pravdu.Az se budu chtit zeptat robota, co je technicky nejlepsi za konkretni cenu s konkretnimi parametry, je to jasna volba...
JanNovakJan Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 (upraveno) Když ty máš k hodinkám strašně technickej přístup. Jak k nákupu počítače nebo telefonu. Koukám na parametry, odškrtávám a porovnávám. Nic proti. Jenže hodinky jsou pro leckoho víc než seznam parametrů. Jsou o pocitu, o designu, o historii, o detailech, o příběhu. To do kolonek nikdy nenacpeš. Mám a měl jsem hodinky ve velmi širokém cenovém spektru. Bráno čistě podle parametrů plnily i levné Archimede úplně stejné funkce jako Omegy. Safír, stroje, přesnost, vodotěsnost. Ale emoce jsou pro mě úplně jinde a proto jsou Archimede pryč a bondovky mám na pořád. Na druhou stranu levná SKX to mají v sobě taky (pro mě) pro to zůstávají. Prostě to není o tabulkách.Asi máš pravdu, že to beru moc technicky, ale zrovna v případě tohoto vlákna se to snad ani jinak brát nedá (samozřejmě vzhled taky, to je jasné), protože nějaký příběh, historie apod. u darované věci a ještě úplně nové, asi nebude hrát takovou roli.Tedy mimochodem - hodinky jako dárek já osobně nepovažuji za příliš šťastné řešení, protože každý má jiný vkus a navíc z vlastní zkušenosti vím, že i když se mně nelíbí, tak je celkem problém se pak v rodině vymluvit, proč je nenosím. Naštěstí mně tímto segmentem příbuzenstvo již nezásobuje, ale to jen tak na okraj Upraveno 16. července 2017 uživatelem JanNovakJan
Petr72 Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Samozrejme jannovakjan má pravdu , technokraticky prístup je jedna z možnosti rovnako je ďalšia možnosť prístup prischery v každom prípade má prachy v kapse burnfly a ten pozná otca najlepšie a už asi tuší čo by mu spravilo radosť, hlavne že má z čoho vyberať
burnfly Odesláno 16. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Souhlas, že hodinky a obecně celá řada věcí osobnějšího charakteru jsou špatné dary, kterým je lépe se vyhnout. Já pořád tvrdím "nic mi nekupujte, nic nechci, co chci, to už mám". Otce naštěstí znám, vím jaký má vkus, co a jak vnímá, co je pro něj důležité. Navíc nyní operuje v pozici, kde jeho současné hodinky občas působí nemístně komicky. A upřímně, vyjma dovolené u moře po 5 letech, nevím, co dalšího mu koupit. Chvíli jsem přemýšlel o luxusním šachovém setu, ale to je tak vše.
Diablo1st Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Preto v našej rodine žiadne takéto darčeky neriešime. Už celé roky sa dáva obálka s peniazmi a nech si oslávenec kúpi čo len chce. Najskôr to bolo také divné a troška na to skoršie narodení žvandrali, ale teraz si už všetci zvykli a ešte si aj pochvaľujú. Inak bol by problém otca zobrať do hodinkárstva nech si nejaké aj vyskúša? Predsa len nie je nad fyzické vyskúšanie.
Stelvio Odesláno 16. července 2017 Nahlásit Odesláno 16. července 2017 Podle mě jsou hodinky k výročí někoho z rodiny skvělý dárek. A skvělý je podle mě i přístup zakladatele vlákna. Ono koupit Citizen, protože maj nej poměr cena/výkon a k tomu přidat dvoustránkový elaborát, proč se nevyplatí kupovat Tagy, Breitling nebo Tudor bez inhousu, taky neudělá radost každému... Jinak ač mě osobně se líbí víc potápky (mě tedy s keramickou lunetou), tak bych volil k jubileu jednoznačně univerzální a krásnější Carrery.
martigen Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 (upraveno) https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-longines-conquest-classic/?filtr[kategorie]=panske&gclid=Cj0KEQjwwLHLBRDEq9DQxK2I_p8BEiQA3UDVDoFTLUEbCeuZf6LiH19NXF_q7hmzCbzYf5c2m5UKuUMaAnV48P8HAQ&filtr[cena]=51070,55853 Jsem pro Longines Conquest! Upraveno 17. července 2017 uživatelem martigen
Lukyn77 Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 (upraveno) Sorry, nečetl jsem celé vlákno, ale ... jsi si jistý, že tvůj otec ocení mechaniky, resp. automatický nátah ? Stálo by za to s ním nadhodit hodinkové téma a do těchto vod zabrousit. Dělá to na mě dojem, že to vybíráš spíš podle svých priorit, to je logické, ale ono se to může s představami taťky dost míjet a pak by hodinky za dvacet a více nemusely být tím pravým ořechovým. Mluvím trošku ze své zkušenosti, kdy hodinky s manuálním nátahem otec vůbec nenosí a když přijede na návštěvu, má nějaký baterkový plečky a já moc radosti z toho taky nemám ... Upraveno 17. července 2017 uživatelem Lukyn77
burnfly Odesláno 17. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Moje priority jsou pro tyhle hodinky nastavené dle otce, pro sebe si brouzdám v jiných vodách. Hodinky nosí skoro pořád a automaty nejsou problém. Manuály jsem třeba vyloučil už zezačátku, tam mám dilema i já, jestli bych zvládl tu štelovací rutinu - pravděpodobně ne. Návštěvu hodinářství neplánuju, s českými mám zpravidla otřesné zkušenosti. Chodím se dívat jedině v SRN, a byť to bude znít divně, chci ho prostě překvapit něčím pěkným. A ten výraz mi za ten risk stojí, i kdyby se nakonec nelíbily.
ragu Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Ne že bych jim zrovna fandil a cenově je to přestřel, ale co třeba nový Orlíky? http://www.prim-shop.cz/hodinky-prim/sportovni/prim-orlik-38.htm
JanNovakJan Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Odesláno 17. července 2017 Manuály jsem třeba vyloučil už zezačátku, tam mám dilema i já, jestli bych zvládl tu štelovací rutinu - pravděpodobně ne. Natažení manuálů je otázka cca 15 vteřin denně a tento úkon zvládne i dítko od první třídy ZDŠ, možná i dříve
burnfly Odesláno 17. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2017 No ale myslet na to jestli mám natáhlé hodinky, že je musím zase natáhnout apod. je podle mě ideální způsob si je znechutit nosit. Možná jednou přehodnotím, ale vím jak by to bylo u otce - na to hlavu prostě nemá. Prim ne, máme k tomu stejný vztah asi jako k ČZ. Hezký na omrk, v ČR vyrobený, nějak to funguje, ale nemám o to zájem, protože světová produkce je jinde.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se