Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Lamiczka: to je fakt no..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ďakujem všetkým zúčastneným za ich reakcie, každá jedna mi pomôže určite v dileme.

rád by som však asi mal uviesť na pravú mieru, že nehľadám žiadne kopie Rolexu, ako to tu bolo spomenuté.

Jednoducho sa mi páči takýto design potápiek, gulate indexy, korunka a datum na pozicii 3, atd.

Na Rolex jednoducho nemám uprimne a nehodlam mat nieco co by ho malo pripominat, len zdôraznim ešte raz, páči sa mi tento typ designu na potápkach.

Veď sa nájde aj u iných značiek, napr. statšie quartz modely od Heuer, alebo Omega Seamaster ci Tudor.

Tak som to len chcel upresniť ešte ;)

Upraveno uživatelem potapac
Odkaz ke komentáři

ďakujem všetkým zúčastneným za ich reakcie, každá jedna mi pomôže určite v dileme.

rád by som však asi mal uviesť na pravú mieru, že nehľadám žiadne kopie Rolexu, ako to tu bolo spomenuté.

Jednoducho sa mi páči takýto design potápiek, gulate indexy, korunka a datum na pozicii 3, atd.

Na Rolex jednoducho nemám uprimne a nehodlam mat nieco co by ho malo pripominat, len zdôraznim ešte raz, páči sa mi tento typ designu na potápkach.

Veď sa nájde aj u iných značiek, napr. statšie quartz modely od Heuer, alebo Omega Seamaster ci Tudor.

Tak som to len chcel upresniť ešte ;)

On s tím designem přišel Rolex včetně spousty jednotlivostí, dokonce ho měl/má registrovaný. Tudor je jejich dceřiná společnost (používaly identický pouzdra a u některých modelů i cifry a ručky a bylo to na nich i napsáno, že se jedná o rolex design) a od 70. let je kopírovala snad každá firma (Heuer, Bulova, Swatch.....až po kdejakej čínskej brak), suby jsou prostě ikonický hodinky. Takže to celé znamená, že všechny podobný hodinky jsou tzv hommage a je to parazitování na tom, co vytvořil rolex. Něco jako by dnes někdo obkresloval obrazy od Picassa a říkal, že to je jeho originál tvorba, nebo že je to vlastně v pohodě, protože to dělá každej a aspoň může mít člověk doma pěkej obraz za zlomek ceny originálu (trochu přeháním) :)

Z toho důvodu je ta věta, co jsem zvýraznil, naprosto mylná. Protože steinhart ne jen, že rolex připomíná, ale on modely submariner a GMT master regulerně kopíruje skoro do všech detailů...takže ad absurdum vlastně chceš Rolex ;)

Ber to jen jako odbočku na vysvětlenou a proč to co jsi právě napsal nedává tak úplně smysl (neber to ve zlém) ;)

Spousta lidí to tu považuje za fejk stejně jako třeba Marina Militare a jejich výtvory na téma Panerai, já to respektuju, protože hold každý nemá na to (finance, koule, ...) nosit na ruce hodinky za 100k+

Hodně podobné, ale originální jsou třeba ty Longines Hydroconquest, některé modely Seiko, ... ty Squale už jsou hodně daleko.

Takže pokud do putníku chceš, to co jsi napsal a poslal za obrázky, tak hledej u výrobců hommage jako je právě Steinhart, Davosa, Tisel, Alpha, ....

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

ďakujem veľmi pekne za názor, vážim si ho a samozrejme neberiem nič v zlom :)

škoda toho, že rolex prišiel s tým výzorom ako prvý no ;)

ja by som určite nerád pôsobil na niekoho a ako typek čo ch e mať akožerolexky... den dizajn som si zamiloval a sice v mojom okoli je ludom uplne šuma fuk, čo mám na ruke, tak mne to až tak jedno nie je ;)

Chcel som mat swis strojcek pod kapotou.. Seiko je fajn, uvažoval som aj o sumach ale rad by som asi tu ETU no.

musím teda silno porozmýšlať, čo bude veľmi tažké isto ;)

Odkaz ke komentáři

Steiny su velmi kvalitne hodinky za tu cenu. sam som mal troje a nic im neide vytknut. chybu urcite nespravis.

fake to nie je, to bud kludny, je to hommage a myslim si, ze velmi kvalitne spracovany. ak ich kupujes kvoli dizajnu, tak v pohode. ono aj tak 99% ludi mimo fora to nebude riesit :)

Odkaz ke komentáři

ďakujem veľmi pekne za názor, vážim si ho a samozrejme neberiem nič v zlom :)

škoda toho, že rolex prišiel s tým výzorom ako prvý no ;)

ja by som určite nerád pôsobil na niekoho a ako typek čo ch e mať akožerolexky... den dizajn som si zamiloval a sice v mojom okoli je ludom uplne šuma fuk, čo mám na ruke, tak mne to až tak jedno nie je ;)

Chcel som mat swis strojcek pod kapotou.. Seiko je fajn, uvažoval som aj o sumach ale rad by som asi tu ETU no.

musím teda silno porozmýšlať, čo bude veľmi tažké isto ;)

sice je to hrách na stěnu, ale jsme na hodinkovým fóru, tak o čem jiným tu plácat, jak o hodinkách....argument, že lidi mimo fórum to nebou řešit je alibistická hovadina. Ti si budou klepat na čelo i kvůli štajnům za 12k a řeknou že se jim nelíbí stejně jako rolex (však jsou úplně stejný), to si mohl koupit plastový swatchy za litr a půl.

Není to o tom, že "rolex s tím designem přišel jako první" (to je sám o sobě strašnej žvást), v té době bylo několik firem, které dělaly potapěčské hodinky. Ještě dřív než Rolex s modelem submariner přišel Blancpain s modelem Fifty Fathoms, dnes se s oblibou do tohoto designu předělávají Seiko snzh55 (tzv FFF mod) a taky tu byla Omega Seamaster 300 (ty kopíroval prim s Orlíkama), Panerai a spousta dalších. Všechny hodinky jdou vlastní cestou a dodnes mají svůj originální design, který si drží, byť v obecných věcech se prolínají (otočná luneta, šroubovací korunka, datum na 3, ...). Svět nejvíc začal obkreslovat právě Rolex - měli dobrej marketing a vytvořily svým způsobem kult.

No ale to jsou plky na okraj a vysvětlenou, proč ti třeba Hasňa napsal, to co napsal.

To co píšeš za "parametry" například skvěle splňuje Squale 50 atmos - Eta inside, 42mm, kulatý indexy, safír s oboustranným antireflexem, skvělá vodotěsnost 50AT, datum na trojce, ale zároveň to není sprostá kopírka

Cena nových je mimo uvedený budget, ale za těch 12k šly nedávno zde na fóru...

Odkaz ke komentáři

ja neriesim cenu, ja hovorim o inspiracii .... ze tu nebudu poznat ...

Já taky ne....

Lidi mimo komunitu totiž mají vnímání líbí - nelíbí. Většinou nechápou, proč má někdo mechanický hodinky, když přece ty baterkový jsou lepší. A na většinu hodinek jsou schopný ti říct "jé ty jsou pěkný, podobný měl můj táta" a tím myslí primky i když budeš mít na ruce třeba hommage DJ od Bulovy. Jakákoliv cena za hodinky o kterých se tu bavíme jim stejně přijde irelevantní, když jenom ukazujou čas a datum, to umí jejich Q&Q za pětičento taky. Kdyby aspoň měly nějaký budíčky, kterým nerozumí....třeba jako diesel....

To mě na hodinkovým foru přijde jako alibismus....

Potapac: pokud chceš něco s etou a přesně tento design, tak vem opravdu ty steiny, protože za podobný peníze nic jinýho a rozumějšího asi nekoupíš...

V tisellech je miyota, Davosa není za 500?, ale za 800? a za to jsou lepší ty Longines, jak značkou a aspoň to je vlastní design

ad Davosa si přečti třeba tohle vlákno, ať si trochu rozšíříš obzory a ujasníš jak je to s tím designem a kopírováním ;)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/98241-davosa-ternos-alias-rolex-submariner/

Odkaz ke komentáři

Koukni na Christopher Ward. Jsou sice trochu přes limit, ale libra jde dolů, sem tam mívají hodinky v akci a troufám si tvrdit, že nabízí s přehledem nejlepší zpracování oproti všem výše zmíněným značkám. Má je tady už docela hodně lidí, včetně mě, který případně určitě rádi poradí.

Edit: Pardon, s tím "trochu" jsem to kapku přestřelil. :D No ale třeba do budoucna za úvahu myslím stojí. :D

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři

Mám ty Steiny Ocean One Vintage Military a nemůžu jim vytknout absolutně nic. Provedení perfektní, šroubovací dílky tahu zjednodušují nastavení jeho délky, přesnost bez nějakého odkládání, prostě pořád na ruce, cca +3s za 24 hodin. Kancelář, zahrada, lov, stáj, prostě  všechno s nima na ruce... Jestli se něčemu podobají nevím a upřímně řečeno mě to ani nezajímá - líbily se mi, byly za rozumnou cenu a tak jsem si je koupil. Radil bych to samé. Kup si hodinky, které se ti líbí, udělají ti radost a užívej si je... a budeš spokojenej. Nosit je budeš jen a jen ty... Jak už tu bylo řečeno, za ty prachy fakt dobrá volba.

Odkaz ke komentáři

ďakujem naozaj za všetky reakcie a názory.

takže budú to steinhart ;)

prosím ešte členov ktorý ma neodhovárajú a vedeli by sa ešte vyjadriť alebo pomôcť mi si vybrať medzi dvomi verziami.

som rád, že som to osekal na 2, bola to fuška.

Páčia sa mi veľmi oba a možno vaše názory ma dokopú konečne k finálnemu rozhodnutiu.

Momentalne riesim osobnu dilemu do ktorych ist, ci

OCEAN ONE BLACK alebo GMT verzia?

GMT sice veľmi nevyužijem, ale páči sa mi hlavne na nich pritomnost červenej farby, ktorá trochu viac oživuje cifernik.

ja viem, že je to asi dosť individuálna voľba ale skúste ma prosím focusovať iba na jedny prosím ;)

vopred veľmi pekne ďakujem

Odkaz ke komentáři

OCEAN ONE BLACK, GMT snizuje citelnost

Odkaz ke komentáři

GMT je hezká komplikace, mně osobně se velmi líbí a hodinky z mého pohledu oživuje. Ale snižuje čitelnost při takovém tom mrknutí na hodinky, takže z pragmatických důvodů bych se jí asi vyhnul. Ale je to na tobě. Já jsem si dokonce i zvyknul na to, že na mých oceánech nemám ani datumovku a přijde mi ten číselník takový čistý a absolutně přehledný. Tedy volil bych bez GMT.

Odkaz ke komentáři

Steiny sice vychazi designove z rolexu, ale rozmerove jsou vetsi, coz je docela podstatny rozdil, take provedeni jine ( ehm, dost bidne). Jsou firmy, ktere ty rolady vice kopiruji... Ale tak budiz:) Steiny delaji dobre jen (imho) pilotky, jinak je to slabota a uz bych do nich nesel, i kdyby staly polovinu. Pekny potapky dela Squale, kdybych chtel neco mene exotickeho, sel bych cestou Longines.. ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...