Lamiczka Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Vím, že tímto otevřu pandořinu skříňku, ale poslední dobou mě to dost leží v hlavě a věřím, že ta diskuse může být relevantní. Obecně se tu drží kultura neradit veřejně s cenou hodinek a "nepodporovat překupníky", byť mi přijde, že to má přesně opačný efekt. Pořád chceme nějaký slevy a podporu akcí ze strany obchodníků a hodinářů pro nás, ale napadá mě, co za to nabízíme my jako komunita třeba veřejnosti? Když sem přijde někdo nový, tak často dostane na první dotaz dost arogantní odpověď a stejně tak, když se přijde zeptat nováček na cenu, tak ten hejt dostane skoro určitě. Vzhledem k tomu, že dnes skoro každý začne hledat na internetu, jakou mají hodinky cenu a chce je prodat, mohlo by být lepší pro zdejší členy, když ten člověk přijde zrovna sem a hodinky ukáže. Přijde mi to přínosný jak pro prodávajícího (dostane zde férovou cenu) tak pro kupujícího (dostane se za rozumnou cenu k hodinkám, který by skončily často někde u překupníka v bazaru). Pokud by se to oddělilo jako separátní sekce, kde to nebude plevelit ostatní (vintage, prim, ...), může to číst jen kdo bude chtít a nemělo by to nikoho otravovat. Za příklad bych dal 2 vlákna z poslední doby Zde se stabilnímu členovi ochotně poradilo a hodinky se prodaly na fóru, zrovna ty Alpina byly hodně zajímavý a šly za dobrou cenuhttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/109486-jak%C3%A1-cena-star%C3%BDch-prim-alpina-longines/ Tady dostal nováček tradiční odpověď...http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/109602-hodinky-royal-london/
Karlos Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 (upraveno) A budeš se o to starat a ty dotazy tam přesouvat? Podobný nápad měl kdysi Ypo s identifikací. Vznikla samostatná vlákna, po Ypovi už se o to nikdo nestará a nikdo tam ani nechodí. A ty bys chtěl další taková? Upraveno 23. srpna 2017 uživatelem Karlos
ensi Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Myšlenka se mi líbí, ale nevěřím tomu, že by to změnilo přístup místního osazenstva, akorát by se arogance koncentrovala na jednom místě. A jeden smutný příklad pro zamyšlení z poslední doby... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/109393-bentley-a44362/
Lamiczka Odesláno 23. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Pokud je problém jen v tomto, tak klidně. Imho když tu na to bude sekce přímo určená, která bude mít i svoje pravidla (slušně se zeptat, přidat rozumný fotky, ...), tak těch dotazů mimo bude doufejme minimum...
Karlos Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 (upraveno) A odpovědí s cenou nejspíš taky Osobně si myslím, že to dopadne jako s Ypovými vlákny o identifikaci - nikdo tam nechodí. Proč taky.Co jsem tak dlouhodobě vysledoval, tak:1. Pozitivně tohle vidí jen ti, kdo jen něco chtějí, ale sami nikdy nikomu s ničím neporadí (nejvíc mě pobavil příspěvek "Tak už mu to někdo řekněte").2. Že to nikoho nebaví. I ten největší rozdavač informací a lidumil časem na neustále natažené ruce rezignuje, nebo se uchýlí k "aroganci". Upraveno 23. srpna 2017 uživatelem Karlos
petr_cha Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 (upraveno) Na oceneni je Chrono24 nebo ebay... Nebo dalsi prodejní servery... Co muze byt lepsiho... Nakonec vlastne i chronomag ma historii prodejnich vlaken... Upraveno 23. srpna 2017 uživatelem petr_cha
saida Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 ,,dostane se za rozumnou cenu k hodinkám, který by skončily často někde u překupníka v bazaru"-KONTRAPRODUKTIVNÍ pro vlákno co jste ulovil v bazaru.
Frantik Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Ono se da vysledovat, ze kdyz novacek nebo i zkusenejsi clen normalne da dohromady otazku, napise to cesky (slovensky), popise parametry, pekne to nafoti, apod. tak vetsinou dostane normalni a lidskou odpoved. A to i od tech, kteri casto posilaji "do aukra". Kdyz sem prijde kazdej idiot, kterej hodi fotku jako z prdele s dotazem "zdedil sem neznam a chcy prodatkolik cena bude", tak je proste kazda reakce zbytecna a chapu i ty lehce podrazdene :-) Je to jen o pristupu. Jako vsude.
Povidláček Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Tak je fakt, že zrovna tenhle týden se na mě obrátil kámoš s dotazem ohledně nějakých starých Glashutte, které mu donesla známa čistě jen se záměrem je prodat (pozůstalost po dědovi a žádný citový vztah k tomu), prý jestli by tu někdo nevěděl přibližnou cenu. Tak jsem mu dal klasickou radu pro místní naceňovače, ať to dá na aukro od koruny a projde si proběhlé aukce a hledá podobný model a ani jsem se tu nezkoušel ptát, abych nebyl utřen jako každý cenič, byť tu jsem už nějaký rok a pár příspěvků mám... občas jsem už potřeboval znát alespoň přibližnou hodnotu nějakých hodinek (zda jde vůbec o desetikoruny, stovky nebo tisíce) ale vždy jsem se tu bál zeptat ... takže pro mě za mě, klidně.
Karlos Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 A co je špatného na tom podívat se za kolik se něco, co mě zajímá, prodává na aukru a projet si google? Já to takhle dělám pořád, je to téměř okamžité, jednoduché a vždy aktuální. Nenosím ceny v hlavě, není to potřeba, stejně se to furt mění, na internetu mám stále vše u nosu a nejsem líný si to najít. Naopak bych se cítil divně, když sedím u internetu, abych se na cenu něčeho relativně běžného někoho ptal (natož když v něčem nejsem nováček). Než bych dotaz napsal, tak už cenu znám.
Hardslimer Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Cenu urcuje aktualni poptavka / nabidka.Pokud tedy vznikne v ocenovacim vlakne nejaka databaze cen k hodinkam, tak nemuze byt nikdy aktualni.Tzn, ze ten, kdo hleda aktualni cenu hodinek, bude zklaman z rok stare informace o cene.Napr. Primky.Pred par lety cena uboha - ted minimalne 50% narust ceny.Nevim, nevim. Ale toto se mi zda jako spatny krok k podavani informaci o cene.
Lamiczka Odesláno 23. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 (upraveno) No mě spíš šlo o to, že když se někdo přijde s určením hodinek - co to je zač + orientační cena, tak mu tu je schopen někdo poradit a třeba zrovna nabídne odkup (viz první odkazovaný případ). S tím googlením je na štíru i většina lidí tady, co si budeme vykládat. Neřkuli, že většinu hodinek ani nemusí člověk najít, viz ty Alpiny. Navíc se to tu stejně děje jen je to rozprsknutý přes všechny možný i nemožný témata, a pak hodně záleží, kdo na to narazí. Takhle by to bylo na jednom místě a kdo by nechtěl, nemusel by tam chodit a aspoň by to neplevelilo jiný sekce. Mě přijde celkem logický poradit, chodí tak za mnou sposta známých pro radu, stejně jako já chodím za jinýma ve věcech, ve kterých se neorientuju. Já asi jen najivně doufal, že podobný forum je určený pro sdílení znalostí a to jak interně mezi sebou, tak i náhodně příchozím...ne jen na focení chlupatejch ruk... Nejde o to, aby sem každej nosil ošoupaný primky, ale by se klidně podělil s nezvyklýma hodinkama, kterých zrovna není plný aukro - a opět se tím budu vracet třeba k těm alpinám... Upraveno 23. srpna 2017 uživatelem Lamiczka
Karlos Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 (upraveno) Můžeš využít to Ypovo vlákno, když už tam něco je, tak ať to nebylo zbytečné, přejmenuj ho na Identifikace a ocenění hodinek, přesuň ho někam mezi Poraďte s koupí/výběrem a Fotogalerii, aby to pro kolemjdoucí bylo na očích, a můžeš tam našoupat podobné dotazy z jiných vláken. A je to. A s tím odkupem, pokud je tu takový zájem a očekávání množství výhodných nákupů, tak potom není důvod mít tu inzertní omezení pro nováčky. A levné hodinky se jistě jen pohrnou Upraveno 23. srpna 2017 uživatelem Karlos
Lamiczka Odesláno 23. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Tak téma omezení prodeje pro nováčky bych tímto nerad nabourával....
Hardslimer Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Já bych byl spíše pro vytvoření rad (FAQ), jak si vyhledat a ocenit hodnotu hodinek sám.Vytvořit vlákno, kde se popíšou weby, které se kupčením zabývají.Jak si sám posoudit stav atd. atd. .Pokud se tedy nějaký tazatel objeví, stačí ho odkázat na toto vlákno.Pokud si i tak nebude vědět rady, tak mu určitě někdo tady poradí.Co myslíte?
Karlos Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 Jo, to by asi bylo užitečné. Vést zájemce k samostatnosti mi přijde mnohem lepší. Jen ubydou příležtosti na výhodný odkup, Eterny za trojku už nebudou
Frostie Odesláno 23. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2017 V 23. 8. 2017 v 17:37, Lamiczka napsal: Tak téma omezení prodeje pro nováčky bych tímto nerad nabourával....Což se ale právě snažíš prosadit...
Lamiczka Odesláno 24. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 V 23. 8. 2017 v 17:55, Frostie napsal: Což se ale právě snažíš prosadit... To je poněkud demagogie, nebo snad máš pocit, že všechny hodinky se tu vždy prodaly jen přes prodejní sekci? Když sem někdo přijde s Autaviema, tak asi dostane do SZ hned několik nabídek a to mi přijde v pořádku. Když někdo přijde s bezcenýma quartzkama, nikoho to zajímat nebude a může dostat relevantní odpověď. Nikdo tu nic prodávat nebude, jen se o případným zajímavým kousku komunita dozví... U některých hodinek můžou být zajímavý jen detaily, většina běžné populace imho nepozná rozdíl mezi Prim sportama pro armádu a běžnou produkcí, objevují se tu JDM modely seiko Nicméně chápu, je to asi utopistická idea, jen mě napadlo, že by tu mohla být ve všeobecné diskusi podsekce "Identifikace a ocenění hodinek" kam by se mohl kdokoliv obrátit. Pro mě jsou podobný vlákna zdrojem hodně zajímavých informací i s ohledem na to, jak poznat fejk nebo aftermarket. Bohužel to dost často je rozstřelený po všech čertech a zapadá v propadlišti dějin. Těch pozitiv tam osobně vidím několik, je to ale čistě subjektivní, proto jsem to napsal s dotazem sem...
Návštěvník Zmizík Odesláno 24. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 (upraveno) V 23. 8. 2017 v 8:09, Lamiczka napsal: ............Pořád chceme nějaký slevy a podporu akcí ze strany obchodníků a hodinářů pro nás, ale napadá mě, co za to nabízíme my jako komunita třeba veřejnosti?Já nic veřejnosti nabízet nechci a už vůbec si nepřipadám jako člen nějaký posraný "komunity". A myslím, že každej dostane odpověď poplatnou formě otázky. Nesnažil bych se zbytečně páchat dobro tam, kde není žádný zlo a naopak. Upraveno 24. srpna 2017 uživatelem Zmizík
Lamiczka Odesláno 24. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2017 V 24. 8. 2017 v 8:52, Zmizík napsal: Já nic veřejnosti nabízet nechci a už vůbec si nepřipadám jako člen nějaký posraný "komunity". A myslím, že každej dostane odpověď poplatnou formě otázky. Nesnažil bych se zbytečně páchat dobro tam, kde není žádný zlo a naopak.Omlouvám se, jestli jsem urazil tvůj jemnocit a touhu po individualitě, že jsem tě zařadil do skupiny magorů, co si v vzájemně čumí na hodinky... Není to tendence páchat dobro, když to ořežu o ty kecy okolo - ty dotazy tu vznikají a vznikat budou. Můj dotaz byl, jestli by je nestálo navést je do jedné společné sekce, kde by nesraly ty, který nezajímají a naopak by je tam našly ti, kteří by měli chuť na ně odpovídat - mě by to nevadilo a vidím v tom jistý benefity (win win pro obě strany). Sekce poraďte s výběrem na to úplně nesedí...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se