Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím páni,

neřešil taky někdo používání Macbook a hodinek? Respektive nějakou ochranou folii nebo kryt? Přešel jsem na MACBOOK a po týdnu koukám a na BLNR mám dost hrozně poškrábanou sponu od toho hliníku - i z boku.

Díky

Odesláno

Nejdřív jsem to řešil izolepou, ale stejně mi vadilo, že jsem při delší práci pořád hodinkama zavázel o ntb. Vyřešil jsem to externí klávesnicí, ale na delší práci si hodinky stejně sundavám.

Odesláno

Ona jakákoliv delší práce ve shrbené poloze na notebookové klávesnici je obecně masochismus - notabene když má tak debilní ostrou hranu jako všechny hliníkové macbooky (a jejich napodobeniny). Jinak u hodinek na řemenu/strapu/gumě výše popisovaný problém "šoupání kovu o kov" pochopitelně nenastává, nemluvě o tom že je to i subjektivně pohodlnější  :cool02:

Odesláno

Bohužel pracovně hodně cestuji, takže externí klávesnice je problematická :-(

Izolepu jsem taky zkoušel, bohužel vzhledem ke struktuře hliníku to prd drží. Ideální by byl nějaký nalepovací roh ... 

to Michalval - některé škrábance jsou docela hluboké, hlavně z boku, kde to nejvíce rýpe ta ostrá hrana, to na přeleštění nebude jen tak :-(

Odesláno

Ona jakákoliv delší práce ve shrbené poloze na notebookové klávesnici je obecně masochismus - notabene když má tak debilní ostrou hranu jako všechny hliníkové macbooky (a jejich napodobeniny). Jinak u hodinek na řemenu/strapu/gumě výše popisovaný problém "šoupání kovu o kov" pochopitelně nenastává, nemluvě o tom že je to i subjektivně pohodlnější  :cool02:

U MacBook Air nemám osobně problém s ostrou hranou, připadá mi dost nízká, takže si toho moc nevšímám. To u starších Pro bylo jiný kafe pro předloktí :D Jinak já teda i na řemenu měl ten problém, že mi spona vycházela přímo na dotyk s notebookem, takže se šoupaly stejně. Ani tak mi nevadí, že se to odře, ale ten pocit šoupání mi neskutečně lezl na nervy.. 

Bohužel pracovně hodně cestuji, takže externí klávesnice je problematická :-(

Izolepu jsem taky zkoušel, bohužel vzhledem ke struktuře hliníku to prd drží. Ideální by byl nějaký nalepovací roh ... 

to Michalval - některé škrábance jsou docela hluboké, hlavně z boku, kde to nejvíce rýpe ta ostrá hrana, to na přeleštění nebude jen tak :-(

No tak skoč do nějaký reklamky, kde dělají potisky ať ti tam dají zbytek nějaký průhledný fólie, kterou si můžeš nalepit na MB a máš to ;) Nebo někde kde dělají polepy na auta, fólie na okna atd. Nebo potom ty hodinky při práci sundavat jako poslední možnost.. 

Odesláno

Skočím do reklamky a uvidíme - třeba se to podaří natáhnout kolem toho zaoblení (MAC PRO)

Jinak sundávat nee - to by asi obchodní partner koukal, kdybych se mu tam začal odstrojovat :-) Poslední možností bude si pořídit rukávy jako za 1. republiky :-D

Odesláno

Hodinky si většinou při delší práci sundavám, i když nerad... Ale řešením by mohla být výše zmiňovaná fólie. 

Zkusil bych zajít do Auto Kelly, můžeš zkusit přitunit Maca karbonem. :D Třeba ho to i odlehčí. ;) 

Odesláno

Pokud k odírání spony dochází při psaní, kdy máte zápěstí opřené o přední část klávesnice, bude potřeba změnit styl a zápěstí zvednout jako když se psalo na klasickém psacím stroji.

Odesláno

Ty zvednuty ruce bych asi za chvili odnesl na zapesti. Lupnul jsem tam folii z reklamky a uvidime jak dlouho to vydrzi.

to Tmoris - asi mas delsi prstiky a zapesti mimo Mac :-))))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...