Left4deth Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 Pamatuji si, že poprvé jsem zaregistroval hodinky svého kamaráda, byly to chrono automaty Tissot. Byl jsem okouzlen zpracováním a samozřejmě automatickým strojkem.Přibližně po půl roce, nastal čas Vánoc a já jsem ve svých ještě pubertálních letech dostal jasný úkol, vybrat si dárek k vánocům. Věděl jsem, že to budou hodinky, ale vůbec jsem nevěděl jaké, absolutně jsem se nevyznal v přehršle modelů a specifikací.Vybral jsem si své první v mých očích ?pořádné hodinky? módní Jacques Lemans, quartz, s datumovkou a s vteřinovým sub-ukazatelem. Byl jsem nadšený a dlouho jsem je nosil bez nějakého dalšího zájmu o hodinky. Uběhly asi dva roky a já narazil na Chronomag fórum. Vzápětí se vše změnilo. Nekonečný přísun informací, nekončící zástupy značek a modelů.Po čase jsem věděl, že automatické hodinky musím mít.A musí to být potápky. Můj rozpočet nebyl nijak veliký, až jsem na konec v jednom hodinářství v Jihlavě narazil na novinku od Citizenu. Samozřejmě je už mám na ruce. A teď k recenzi. Hodinky disponují průměrem pouzdra 46mm a výškou 12,5mm.Pouzdro i tah jsou z masivní oceli s kartáčovanou úpravou.Dýnko je šroubovací, neznačené.Váha celého kompletu je 174g.Neznačená korunka je na ?čtvrté? pozici a není šroubovací.Sklíčko je ploché minerální, luneta jednosměrně otočná, 120 kliků.Ručičky i indexy pokrývá silná vrstva SuperLuminova.Uvnitř hodinek bije Miyota 8200 s 21 kameny, frekvencí 21600 půlkmitů za minutu, komplikací day/date a ručním nátahem, bohužel bez hackingu.Udávaná vodotěsnost je 100m. Na první pohled hodinky zaujmou svojí velikostí, která mi ovšem na moje 18,5cm zápěstí přijde akorát.Co mě opravdu dostalo, je nádherný tmavě modrý ciferník s bílými plastickými indexy, který na slunci předvádí koncert všech odstínů modré, skoro od tyrkysové až po ocelově modrou.Čitelnost je i přes absenci antireflexní úpravy minerálního skla skvělá, díky jednoduchosti celého ciferníku a také díky oranžové minutové a vteřinové ručičce.Nemám problém odečíst čas a datum za jakékoliv situace, a o to mi hlavně šlo.Luneta je v tmavě modré barvě a koresponduje s ciferníkem, a ač je plechová jde hezky ztuha, krásně cvaká a nemá tendenci se sama posouvat z mnou zvolené pozice. Okraj je příjemně vroubkovaný a zajištuje tak stabilní úchop bez jakéhokoliv řezání nebo tlačení do prstů.Nešroubovací korunka na ?čtvrté? pozici je nesmírně pohodlná, mám zvyk nosit hodinky hodně u zápěstí a i při této velikosti mě netlačí ani při celodenním nošení. Tah 22 mm ač základní, ocelový, se značenou překlápěcí sponou je velmi příjemný, ale stále přemýšlím o koupi nějakého pěkného ?shark mesh?. Škoda, že si výrobce více nepohrál se šroubovacím dýnkem, obsahuje pouze základní údaje a není nijak zdobené. Hodinky nosím celý den, nesundávám je ani na koupaní, většinou ani na spaní, akorát na manuální práci, protože leštěná spona je magnet na mikro škrábance.Překvapila mě kvalita zelené lumi vrstvy, po běžném nošení svítí velice dobře a čas je odečitatelný i ráno.Přesnost jsem nesledoval, jdou lehce do plusu, ale to mě popravdě moc nezajímá, nepotrpím si na přesný čas, tak jako na ?tikající duši?. Několikrát jsem se s nimi koupal, v rybníce i v moři, vzal je na výšlap do 2000m.nm. Fungují naprosto bez problémů. Jako hlavní nevýhodu vidím absenci safírového skla a spíše základního strojku bez ?hackingu?. Uvítal bych i alespoň drobné značení korunky a dýnka, ale to bych chtěl za ty peníze asi moc. Ani po dvou měsících nošení mě nijak neomrzely, stále se na ně rád dívám a rád je nosím, ale už teď vím, že u nich rozhodně neskončím. + nádherný modrý ciferník+velmi silná lumi+ pohodlné na ruce -základní strojek bez hackingu-neznačená spona a dýnko-absence safírového skla Snad se Vám bude mojeprvní recenze líbit, fotky jsem lepší nevyplodil, teprve se snažím přijít na to, jak je vlastně fotit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 Moc hezký kousek. Díky za recenzi, ať ti hezky slouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 Nech sluzia k spokojnosti, a normalne fakt ze su pekne:) a sedia ti paradne:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stalker Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 Citizeny mám velmi rád.Jejich kovové tahy jsou vynikající. Spokojenost,na prvním místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 15. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2017 krásný tooly, gratulace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Left4deth Odesláno 17. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2017 Díky moc, už se těším, až mi přijde shark Mesh s preklápěčkou. pak dám hned fotku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 17. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2017 ......tak ako za tie peniaze ,myslim že som ich videl okolo 100 dolarov asi viac ako v tom je už nedostaneš.......za mna pekne ale už pre mna velke.....modra ma na hodinkach berie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 18. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2017 Dneska jsem viděl naživo v jednom hodinářství a tak velké mně zase nepřipadají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Left4deth Odesláno 18. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2017 Nejsou, nepřijde mi, že bych měl nějak extra velké zápěstí a sedí mi úplně akorát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 18. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2017 (upraveno) ....ak ich nedaš tyžden dole z ruky a nebudes o nich ani vediet tak vtedy budu akorat.....ono jedna vec je ako to opticky vypada a druha ako je to pohodlne.....ale samozrejme nič sa navzajom nevylučuje Upraveno 18. září 2017 uživatelem Karol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kmonda Odesláno 18. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2017 Fajn recenze i hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Left4deth Odesláno 19. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2017 ....ak ich nedaš tyžden dole z ruky a nebudes o nich ani vediet tak vtedy budu akorat.....ono jedna vec je ako to opticky vypada a druha ako je to pohodlne.....ale samozrejme nič sa navzajom nevylučujeZ ruky je opravdu téměř nesundávám, ta korunka na "4 a tvar nožiček tomu dost pomáhá, ale kdo ví třeba pořídím 40mm sicury a" Miami " košili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 19. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2017 ...jj treba toho vyskušat viac a vybrat si to prave orechove......na začiatok super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 fajn recenze...ganc fajne hodinky ;-) citizenu se tu nevenuje moc pozornosti a to je skoda ..dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Left4deth Odesláno 29. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 (upraveno) Dneska jsem je hodil na shark Mesh s preklápěčkou. Je to bezva,ale zkracovat Mesh už snad nikdy Upraveno 29. září 2017 uživatelem Left4deth Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Štencek Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2017 Super recenze. Samotného mě ten model hodně zaujal Napsal jsem SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shane001 Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2017 Díky za recenzi těchto zajímavých hodinek. Hezké fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans Gruber Odesláno 16. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2017 Fajn počtení, na meshi vypadají nebezpečně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jetjet Odesláno 18. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2018 Pěkná recenze i hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kempo007 Odesláno 6. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2018 Zajímavé hodinky, osobně mi tam chybí šroubovací korunka. Jsem na ni prostě zvyklý a u Citizenu ala Promaster ji očekávám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se