Přejít na obsah

Thajsko - itinerář

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ale dá se přivézt moře pochutin (ustřicové omáčky, sojovky, speciální čaje , kite-katky, jejich med atd.) co se u nás nedají, nebo těžko sehnat a za pár kaček. 

Len informatívne, podľa mňa nemá absolútne význam ťahať bežné sójovky a ustricové omáčky. Domácich najobľúbenejšie značky, teda tie, z ktorých najviac varia, sú dostať aj v našich končinách u Vietnamcov. Jedná sa o značky Healthy boy, Maekrua, Cock brand. Rovnako zmesi korenín a kari značky Lobo. Samozrejme, úplné špecialitky tu dostať nie sú. Ak sa niekto chce hrabať v potravinách, tak obchoďák Siam Paragon v suteréne, veľmi široký výber, ceny normál ako inde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vždycky raději řeším prevenci než následky. Jen jednou v životě jsem prevenci podcenil, a to když jsem se jel před pár lety podívat na pyramidy v Uxmalu na Yucatanu. Říkal jsem si, že to bez repelentu zvládnu, ačkoliv nás varovali...

Konecne relevantni, kvalitni nazor. Jist na ulici v Thajsku je nebezpecny, protoze me na Yucatanu kousnul nemocnej komar.

Odkaz ke komentáři

Len informatívne, podľa mňa nemá absolútne význam ťahať bežné sójovky a ustricové omáčky. Domácich najobľúbenejšie značky, teda tie, z ktorých najviac varia, sú dostať aj v našich končinách u Vietnamcov. Jedná sa o značky Healthy boy, Maekrua, Cock brand. Rovnako zmesi korenín a kari značky Lobo. Samozrejme, úplné špecialitky tu dostať nie sú. Ak sa niekto chce hrabať v potravinách, tak obchoďák Siam Paragon v suteréne, veľmi široký výber, ceny normál ako inde.

Ano máš pravdu, proto jsem psal  - nedají nebo těžko sehnat. 

Odkaz ke komentáři

Konecne relevantni, kvalitni nazor. Jist na ulici v Thajsku je nebezpecny, protoze me na Yucatanu kousnul nemocnej komar.

Nevytrhávej z kontextu;)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Trošku oživím toto vlákno. Zvažuji na jarní prázdniny (druhá polovina února) vyrazit s robátky do Thajska. Doporučíte nějakou lokalitu u moře tak do dvou - tří hodin od Bankoku? Nechce se mi již dále letět takže bus nebo taxi. Nějaké klidnější místo na válení u moře plus nějaké výlety. Primárně pojedeme za teplem, takže nějaé velké dobrodružství neočekávám/neplánuji.

Odkaz ke komentáři

Trošku oživím toto vlákno. Zvažuji na jarní prázdniny (druhá polovina února) vyrazit s robátky do Thajska. Doporučíte nějakou lokalitu u moře tak do dvou - tří hodin od Bankoku? Nechce se mi již dále letět takže bus nebo taxi. Nějaké klidnější místo na válení u moře plus nějaké výlety. Primárně pojedeme za teplem, takže nějaé velké dobrodružství neočekávám/neplánuji.

Bohužel, o ničem pěkném tak blízko B. nevím:-(.

Odkaz ke komentáři

Mapa to dává blíž, ale je pravda že doprava. No já jen, kdyby se dělal nějaký kompromis, protože do Pattay asi ne, což :)

Jestli tedy můžu plevelit dotazem na znalé místa, na kterou stranu ostrova jet, chtěl bych se tam s rodinkou vypravit Ko Chang a Ko Kood možná Ko Maak. Díky.

Odkaz ke komentáři

Snáď sa miestny člen neurazí, že pošlem osekaný obsah SZ:

Z Bangkoku sa dá ísť na Ko Chang pomerne jednoducho:

- priamo z letiska, blízko letiska je autobusová stanica, chodí na ňu z terminálu kyvadlový spoj. Problém je, že bus na Ko Chang je okolo obeda, takže musíš priletieť v správnom čase a mať šťastie, aby nebol plný. Je to bus, čo odchádza zo stanice Ekkamai, spomenutej v ďalšom bode (ak sa niečo medzitým nezmenilo).

- z autobusovej stanice Ekkamai. Priletieť, prespať jednu noc v blízkosti BTS Ekkamai. Ešte po prílete zbehnúť na autobusku a kúpiť si lístky na druhý deň. Okienko na Ko Chang je vystrčené, ľahko sa nájde.

Bus príde na pier Ao Thammachat, tam normálne kúpiť lístok na trajekt. Po vystúpení z trajektu neváhať a naložiť sa do taxíku (klasický pickup). Taxikári majú prehľad o hoteloch, alebo aspoň o časti, kde je hotel.

Hotel doporučujem jednoznačne na západnej strane ostrova. Východná je fajn iba na výlet na motorke. Ja zvyknem bývať buď v dedine Had Sai Khao, alebo v poslednom čase v blízkosti Klong Prao Beach.

Je možné ubytovať sa aj v dedinke Had Sai Khao, tam sa večer aspoň niečo málo deje a hlavne sa tam dá prechádzať bez nutnosti motať sa po ceste medzi autami. Je v ľahkom dosahu motorkou z Klong Prao časti

a opačne.

Asi by som sa neubytovával v rezortoch okolo pieru na severe ostrova, nie je tam čo robiť, ak nechceš iba sedieť v rezorte. Plus severozápad prakticky nemá pláže. Možno lepšia je časť Bang Bao, ale z tej je zase všetko ostatné ďaleko.

Ako hovorím, ja najradšej bývam v strednej časti na západnej strane. Na východnú si robím výlety, sú tam nejaké ľudoprázdne pláže, mangrovový porast, dobrá reštaurácia, durianové sady ...

P.S. dá sa samozrejme aj mikrobusom, hociaká cestovka to zorganizuje. Obyčajne je ale plný a cesta niekedy trvá dlhšie, než busom. Mikrobus často berie plyn a v sezóne bývajú na pumpách šóry. Najradšej skrátka jazdím štátnym busom.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...