Traveller Odesláno 3. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2017 Já bych tam hlavně nic nevezl, úplné minimum. Běžné oblečení tam je za babku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 3. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2017 Ale dá se přivézt moře pochutin (ustřicové omáčky, sojovky, speciální čaje , kite-katky, jejich med atd.) co se u nás nedají, nebo těžko sehnat a za pár kaček. Len informatívne, podľa mňa nemá absolútne význam ťahať bežné sójovky a ustricové omáčky. Domácich najobľúbenejšie značky, teda tie, z ktorých najviac varia, sú dostať aj v našich končinách u Vietnamcov. Jedná sa o značky Healthy boy, Maekrua, Cock brand. Rovnako zmesi korenín a kari značky Lobo. Samozrejme, úplné špecialitky tu dostať nie sú. Ak sa niekto chce hrabať v potravinách, tak obchoďák Siam Paragon v suteréne, veľmi široký výber, ceny normál ako inde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 3. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2017 Já si vždycky přivezu akorát ty rybářské gatě, chodím v tom doma a v létě do hospody:-). Kvádro a nějaké košile a sako jsem si tam kdysi nechal v Bangkoku ušít, ale vůbec netuším, jestli to vyšlo levněji, než u nás, byl to spíše rozmar. Ale sloužilo to všechno dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 3. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2017 Já vždycky raději řeším prevenci než následky. Jen jednou v životě jsem prevenci podcenil, a to když jsem se jel před pár lety podívat na pyramidy v Uxmalu na Yucatanu. Říkal jsem si, že to bez repelentu zvládnu, ačkoliv nás varovali... Konecne relevantni, kvalitni nazor. Jist na ulici v Thajsku je nebezpecny, protoze me na Yucatanu kousnul nemocnej komar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.78 Odesláno 4. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2017 Len informatívne, podľa mňa nemá absolútne význam ťahať bežné sójovky a ustricové omáčky. Domácich najobľúbenejšie značky, teda tie, z ktorých najviac varia, sú dostať aj v našich končinách u Vietnamcov. Jedná sa o značky Healthy boy, Maekrua, Cock brand. Rovnako zmesi korenín a kari značky Lobo. Samozrejme, úplné špecialitky tu dostať nie sú. Ak sa niekto chce hrabať v potravinách, tak obchoďák Siam Paragon v suteréne, veľmi široký výber, ceny normál ako inde. Ano máš pravdu, proto jsem psal - nedají nebo těžko sehnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 4. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2017 Veď ja nepolemizujem, iba som doplnil info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraTce Odesláno 4. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2017 Konecne relevantni, kvalitni nazor. Jist na ulici v Thajsku je nebezpecny, protoze me na Yucatanu kousnul nemocnej komar.Konecne relevantni, kvalitni nazor. Jist na ulici v Thajsku je nebezpecny, protoze me na Yucatanu kousnul nemocnej komar.Nevytrhávej z kontextu;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 3. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2017 Trošku oživím toto vlákno. Zvažuji na jarní prázdniny (druhá polovina února) vyrazit s robátky do Thajska. Doporučíte nějakou lokalitu u moře tak do dvou - tří hodin od Bankoku? Nechce se mi již dále letět takže bus nebo taxi. Nějaké klidnější místo na válení u moře plus nějaké výlety. Primárně pojedeme za teplem, takže nějaé velké dobrodružství neočekávám/neplánuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 3. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2017 zrovna je tam kamarad (mistni mlcenlivy clen) na mesic, vraci se v pulce prosince. bude-li to pak jeste aktualni, pripomen se klidne pres SZ a muzete to probrat,... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Trošku oživím toto vlákno. Zvažuji na jarní prázdniny (druhá polovina února) vyrazit s robátky do Thajska. Doporučíte nějakou lokalitu u moře tak do dvou - tří hodin od Bankoku? Nechce se mi již dále letět takže bus nebo taxi. Nějaké klidnější místo na válení u moře plus nějaké výlety. Primárně pojedeme za teplem, takže nějaé velké dobrodružství neočekávám/neplánuji.Bohužel, o ničem pěkném tak blízko B. nevím:-(. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Zalet si dolu do Krabi, mas tam Ao nang a ko lantu, kdyz se budes chtit sebemrskat tak i phi phi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Je Sloní ostrov už moc daleko? Prý je to tam fajn... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Není to tam zle, ale mam pocit, ze to byla cesta minibusem cca 6 hodin z B. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Jo, je to tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Mapa to dává blíž, ale je pravda že doprava. No já jen, kdyby se dělal nějaký kompromis, protože do Pattay asi ne, což Jestli tedy můžu plevelit dotazem na znalé místa, na kterou stranu ostrova jet, chtěl bych se tam s rodinkou vypravit Ko Chang a Ko Kood možná Ko Maak. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Snáď sa miestny člen neurazí, že pošlem osekaný obsah SZ: Z Bangkoku sa dá ísť na Ko Chang pomerne jednoducho: - priamo z letiska, blízko letiska je autobusová stanica, chodí na ňu z terminálu kyvadlový spoj. Problém je, že bus na Ko Chang je okolo obeda, takže musíš priletieť v správnom čase a mať šťastie, aby nebol plný. Je to bus, čo odchádza zo stanice Ekkamai, spomenutej v ďalšom bode (ak sa niečo medzitým nezmenilo).- z autobusovej stanice Ekkamai. Priletieť, prespať jednu noc v blízkosti BTS Ekkamai. Ešte po prílete zbehnúť na autobusku a kúpiť si lístky na druhý deň. Okienko na Ko Chang je vystrčené, ľahko sa nájde. Bus príde na pier Ao Thammachat, tam normálne kúpiť lístok na trajekt. Po vystúpení z trajektu neváhať a naložiť sa do taxíku (klasický pickup). Taxikári majú prehľad o hoteloch, alebo aspoň o časti, kde je hotel. Hotel doporučujem jednoznačne na západnej strane ostrova. Východná je fajn iba na výlet na motorke. Ja zvyknem bývať buď v dedine Had Sai Khao, alebo v poslednom čase v blízkosti Klong Prao Beach. Je možné ubytovať sa aj v dedinke Had Sai Khao, tam sa večer aspoň niečo málo deje a hlavne sa tam dá prechádzať bez nutnosti motať sa po ceste medzi autami. Je v ľahkom dosahu motorkou z Klong Prao častia opačne. Asi by som sa neubytovával v rezortoch okolo pieru na severe ostrova, nie je tam čo robiť, ak nechceš iba sedieť v rezorte. Plus severozápad prakticky nemá pláže. Možno lepšia je časť Bang Bao, ale z tej je zase všetko ostatné ďaleko. Ako hovorím, ja najradšej bývam v strednej časti na západnej strane. Na východnú si robím výlety, sú tam nejaké ľudoprázdne pláže, mangrovový porast, dobrá reštaurácia, durianové sady ... P.S. dá sa samozrejme aj mikrobusom, hociaká cestovka to zorganizuje. Obyčajne je ale plný a cesta niekedy trvá dlhšie, než busom. Mikrobus často berie plyn a v sezóne bývajú na pumpách šóry. Najradšej skrátka jazdím štátnym busom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 (upraveno) Ten sloní ostrov nevypadá věru zle. PhiPhi a Phuket již mám za sebou a je to trochu mimo moji plánovanou trasu. Upraveno 4. prosince 2017 uživatelem Traveller Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Ešte sa dá Ko Samet, ten je trochu bližšie. Ale je to malý ostrov a vhodný iba pre toho, čo chce celé dni sedieť na pláži, kúpať sa a opaľovať. Pláž je tam ale skutočne vysypaná bielym pieskom, človeku to až oči ide odpáliť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 Děkuji a doufám že Traveller dodá i fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 4. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2017 No já když tak až v únoru. Ještě paralelně řeším i Rakousko a lyže + termály. Zatím není rozhodnuto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se