ivan_989 Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 (upraveno) Máš kanalizaci pro 4 nebo 5 pozemků, který jsou každej někoho jinýho?takto, kazdy ma svoju pripojku na svojom pozemku. Tam ma ruru a grundfos, kazdy svoju. Vsetko to vedie do spolocnej kanalizacnej sachty. Upraveno 13. října 2017 uživatelem ivan_989
geometr Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Což je ovšem něco jinýho než vlastnit (spoluvlastnit) a provozovat společnou kanalizaci nebo kanalizační přípojku. Provozovat a postavit to jsou dvě různé věci. A pokud si dokázal zkoordinovat a zrealizovat to, o čem píšeš (což ovšem není vlastnit to a provozovat), tak to je to, o čem jsem psal já, že to není až tak úplně obvyklé v téhle zemi a dotyčný, který se chce připojit do takové kanalizace, by měl být rád, že tam vůbec je. V tom mi snad dáš za pravdu po tom, co sis prošel. Jinak já tvrdím, že jak je více vlastníků pozemku (nemovitosti) než jeden, už je reálná šance, že se nedohodnou na ničem, zkušenost z mé praxe. O nesmyslných sousedských soudech, nenávisti a naschválech ani nemluvě, to vidím dnes a denně ve své praxi. Proto mě tohle trochu nadzvedlo, toť vše. Kdo ví, co je to za peripetie něco postavit v tomhle státě a ještě společně s někým (jedno jestli v rodině nebo cizím), musí mi dát za pravdu.
ivan_989 Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 i. Proto mě tohle trochu nadzvedlo, toť vše. Kdo ví, co je to za peripetie něco postavit v tomhle státě a ještě společně s někým (jedno jestli v rodině nebo cizím), musí mi dát za pravdu.ved jasne. Ja len stale neviem v com je te problem s "provozovanim" kanalizacie. Proste ked uz je vybudovana a funkcna, v provoze kanalizace fakt nevidim nejaky problem. Asi ti zle rozumiem alebo som natvrdly. Alebo oboje naraz.
cali Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 Kanalizacia (jej prevadzka) nepredstavuje ziaden problem,... ale len do chvilie nez sa upcha alebo inak doyebe, potom musi clovek volat (a platit) tlakove vozy vykopy a podobne one,.... proste nic co by clovek tuzil riesit, kedze stocne plati tak ako tak, tak je vzdy lepsie, ak to bude musiet pripadne riesit VAK.
sibirnaya Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Ivane, koukam, ze ty ses fakt frajer, vseumel a vseznalek. Klobouk dolu.
stosi Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 To nebude podle mě tak jednoduché. Pamatuji si, že jsem to kdysi řešil v práci, a pamatuju si, že "Vlastník vodovodu nebo kanalizace, popřípadě provozovatel, pokud je k tomu vlastníkem zmocněn, je povinen umožnit připojení na vodovod nebo kanalizaci, pokud to umožňují kapacitní a další technické požadavky. Možnost napojení nesmí být podmiňována vyžadováním poplatků nebo jiných finančních plnění. Náklady na realizaci napojení vodovodní přípojky nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci hradí vlastník, jemuž je umožněno napojení vodovodu nebo kanalizace, pokud se nedohodnou jinak." Klient vlastnil kanalizaci, a nechtěl konkurenci umožnit, aby se na něj napojili (v rámci konkurenčního boje), argumentoval kapacitou a tak různě, ale nakonec musel ustoupit. Dost se v tom angažovaly i správní orgány.
geometr Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 To je ze zákona o vodovodech a kanalizacích. Týká se to veřejných sítí, což by byl i tento případ. Ovšem podle tazatele nejde o to, že by po něm něco chtěl vlastník a provozovatel kanalizace, ale vlastník pozemku za to, že mu umožní, aby si tam tu kanalizaci postavil - zbudoval přípojku, důvody jsou pak zřejmé. Aspoň tak to vyplývá z úvodního dotazu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se