cali Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Zaujal ma dole vyfoteny model mozno si ho zo zvedavosti obstaram, ale chcem sa opytat na skusenosti s kinetic strojkami, -vydrzi to nieco? -niekde som cital ze ten kapacitor casom rad odchadza, da sa vraj sice vymenit, ale to si nemusim kupovat hodinky tohto druhu, aby som tam podchvilu menil "baterku" je tu nejaky stastny majitel?
Pepino65 Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Mám kinetiky už 14 let. Jednou jsem měnil kondenzátor, asi po 7-8 letech. Chodí pořád a nosím je.
cali Odesláno 24. února 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Mám kinetiky už 14 let. Jednou jsem měnil kondenzátor, asi po 7-8 letech. Chodí pořád a nosím je. Vdaka to by este slo... a menil si pretoze si musel, alebo preventivne? Resp ako sa taky pokazeny kondenzator prejavi, pocitam ze to bude najky elektrolyt takze asi poklesom kapacity, teda rezervy chodu.
Foundryman Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Pokud stojí kondenzátor víc než 200,- Kč, tak je blbost to kupovat. Baterka stojí 50,- Kč i s výměnou a vydrží cca 2 roky.
Pepino65 Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Ano cali, pokles rezervy chodu na pár hodin místo deklarovaných 100. Oprava stála 1900, ale k poměru k ceně hodinek to nebylo zlé. U hodinek kolem 5 nebo 6 tisíc se výměna jak píše Foundryman asi vůbec nevyplatí. Z těch co znám jsem byl (bohužel) jen já s rozbitými kinetikami. Je pravda, že jsem je tahal všude možně a to se na nich asi projevilo.
M916 Odesláno 24. února 2008 Nahlásit Odesláno 24. února 2008 Zaujal ma dole vyfoteny model mozno si ho zo zvedavosti obstaram, ale chcem sa opytat na skusenosti s kinetic strojkami, -vydrzi to nieco? -niekde som cital ze ten kapacitor casom rad odchadza, da sa vraj sice vymenit, ale to si nemusim kupovat hodinky tohto druhu, aby som tam podchvilu menil "baterku" je tu nejaky stastny majitel? Seiko Kinetic jsem si koupil cca 1995, nosil jsem je jako jediné hodinky do roku 2004 a teď je nosím občasně, zatím neznají, co je to hodinář, ještě nikdy nebyly otevřené, a jdou v pohodě. Mají kontrolu reservy a ta neukazuje na to, že by byl problém s klesáním kapacity kapacitéru...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se