Roi001 Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 V 13. 12. 2017 v 19:44, Frostie napsal: Myslím, že safír s titanem možná tak rychle neodkouříš...Myslíš jako baterii? Koukal jsem na ty solární pohony, oni se liší názvem, ale princip je stejný, malý solární článek a baterie. U jedněch uváděli nějakou baterii s titanem. Obyčejné NiCd při malém užívání vydrží přes 15 let, takže baterie v hodinkách by mohla vydržet 15-20 let, reálnou hodnotu z praxe asi nikdo nezná.
JanNovakJan Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 Myslel solární napájení, safírové sklo a materiál pouzdra + tahu titan.
Frostie Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 V 13. 12. 2017 v 20:06, JanNovakJan napsal: Myslel solární napájení, safírové sklo a materiál pouzdra + tahu titan.Ano, přesně. Cokoliv z titanu, s tvrzeným sklem a systémy napájení Tough Solar / Eco Drive / Solar...
Frostie Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 V 13. 12. 2017 v 19:51, Roi001 napsal: Myslíš jako baterii? Koukal jsem na ty solární pohony, oni se liší názvem, ale princip je stejný, malý solární článek a baterie. U jedněch uváděli nějakou baterii s titanem. Obyčejné NiCd při malém užívání vydrží přes 15 let, takže baterie v hodinkách by mohla vydržet 15-20 let, reálnou hodnotu z praxe asi nikdo nezná.Zná. V roce 1990 jsem koupil v Mnichově Citizeny Solar (ještě to neměli pojmenované Eco Drive). Přestaly jít po 18 letech a to jen díky mechanickému nárazu. Nevím, zda by šly dodnes. Akumulátor neměněn, původní. Sklo tvrzený krystal, ne safír.
Roi001 Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 V 13. 12. 2017 v 20:06, JanNovakJan napsal: Myslel solární napájení, safírové sklo a materiál pouzdra + tahu titan.Nebyl jsem si jist, z psaní mi to přišlo, že to tak je, jak oba píšete, ale jak jsem někde četlo o té baterii, tak mě to spletlo.
Roi001 Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 V 13. 12. 2017 v 20:18, Frostie napsal: Zná. V roce 1990 jsem koupil v Mnichově Citizeny Solar (ještě to neměli pojmenované Eco Drive). Přestaly jít po 18 letech a to jen díky mechanickému nárazu. Nevím, zda by šly dodnes. Akumulátor neměněn, původní. Sklo tvrzený krystal, ne safír.Tady by bylo zajímavý přeměřit tu baterii, zkusit jestli funguje nabíjení. Případně se kouknout i na rozměr, možná by hodinky dál fungovaly s nenabíjecí baterií, jestli je vadné jen to dobíjení. I když u takovýchto hodinek tato životnost v zásadě stačí, jen u mechanických by člověk chtěl, aby vydržely daleko déle.
ramon Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Mně zklamalo, že se do tady těch quartzů perou strojky z umělý hmoty ( když jsem na ně koukal na fotkách, tak Seiko na 100%, a Citizen si myslím, že taky). Přitom Frostieho plastový Casia maj solár strojek od Citizenu snad se 7 šutrama. Docela paradoxy.
lub Odesláno 12. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2019 (upraveno) V158 vypadá takhle. Taky mě to trochu překvapilo, ale naštěstí neodradilo od koupě.SNE107 jsou fantastický hodinky, který nosím často a rád. Modul/kalibr je přesný, do +5vt/měsíc. Oproti těm eco-drive navíc vteřinovka skáče naprosto precizně po indexech.Zajímalo by mě, jak asi vypadá V146/V147, který se dává do momentálně prodávaných solárů . Řekl bych, že to bude to samé. Bohužel, a pro mě nepochopitelně, nemají day/date, stejně jako (až na výjimky) eco drive. Osobně beru day/date jako nutnost a proto mě obecně mrzí minimální nabídka, u lepších modelů v podstatě nulová (i rámci mechanik).Eco drive má ještě všemu tu datumovku nesmyslně miniaturní a utopenou.Třeba titanový SBDJ011 jsou nádherný hodinky a kdyby měly day/date, tak už je myslím mám doma.Musím říct, že s těmito SNE107 jsem pořád neskutečně spokojenej a co se týče celkového zpracování, tak je řadím asi výš než např. SKX nebo želvy. Propracovaný náramek má navíc příjemnějších 20mm. jedna dnešní Upraveno 12. ledna 2019 uživatelem lub
MVX Odesláno 12. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2019 Jak psal Frostie na predchozi strane o koncovkach tahu.. Co je na noch spatne? Jsou plechove?
Petr.tanvald Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2019 Jestli mohu tak já bych se přikláněl k Citizenu, po 26letech hledam hodinky co bych koupil na dalších 25let
Alex3798 Odesláno 16. února 2019 Nahlásit Odesláno 16. února 2019 Já osobně bych šel do Seika, i když kvalita CItizenu je srovnatelná, jak už tu bylo nejednou řečeno...
Datel Odesláno 16. února 2019 Nahlásit Odesláno 16. února 2019 Chlapi, rozhodně Seiko, na City žen se můžu vykašlat ;o)teda je pár výjimek, jako je manželka, dcera, tchýně...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se