Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Rolex fórum,

prosím vážené členy i nečleny o radu, kde nechat přeleštit ocelové pouzdro Datejust Lady ze 70. let. Předpokládám buď v Carollinu nebo u Bechyně. V nějakém zdejším vláknu jsem však zaznamenal vyjádření slečny od Bechyně v tom smyslu, že "ocelové pouzdro přeleštit nelze" :-), což mě u takového hodinářství trochu zarazilo.

Máte někdo vlastní zkušenost? Nebo poradíte komu to svěřit?

Díky předem.

Odesláno
Zdravím Rolex fórum,

prosím vážené členy i nečleny o radu, kde nechat přeleštit ocelové pouzdro Datejust Lady ze 70. let. Předpokládám buď v Carollinu nebo u Bechyně. V nějakém zdejším vláknu jsem však zaznamenal vyjádření slečny od Bechyně v tom smyslu, že "ocelové pouzdro přeleštit nelze" :-), což mě u takového hodinářství trochu zarazilo.

Máte někdo vlastní zkušenost? Nebo poradíte komu to svěřit?

Díky předem.

hoď sem foto pro představu co je to za povrch.

Odesláno
hoď sem foto pro představu co je to za povrch.

Hodinky budu mít až za týden, takže fotku teď poskytnout nemůžu, co si ale pamatuju, když jsem si je prohlížel, nemají na sobě škrábance, které bych označil za kritické. Jde o běžné obnošení pečlivějším majitelem.

Odesláno
Hodinky budu mít až za týden, takže fotku teď poskytnout nemůžu, co si ale pamatuju, když jsem si je prohlížel, nemají na sobě škrábance, které bych označil za kritické. Jde o běžné obnošení pečlivějším majitelem.

O škrábance ani tak nejde spíš o povrch pouzdra, ono je snažší když je například zrcadlově lesklý ... udělat se dá ledacos, ale bez fotky je diskuse zbytečná. Jinak samozřejmě nemusí být foto autentické, ale třeba odkaz na stejný typ na Ebay...

Odesláno

Osobní zkušenost nemám, ale vim o někom, kdo si takto nechával dávat do kupy rolexky stejnýho typu u Bechyněho ve Štěpánský ... Seřízení + vyčištění strojku, vyleštění pouzdra a tahu, odstranění škrábanců ze sklíčka = naprostá spokojenost ... Je to ale už delší dobu ...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Abych to nějak uzavřel a více méně si sám odpověděl:

V první řadě děkuji za (pouze) 2 přínosné odpovědi - jednu zde a druhou přes SZ. Hodinky jsem nakonec nechal vyleštit u Bechyněho - dopadlo to výborně, musím je pochválit, vypadají jako nové.

Mějte se.

Odesláno
Abych to nějak uzavřel a více méně si sám odpověděl:

V první řadě děkuji za (pouze) 2 přínosné odpovědi - jednu zde a druhou přes SZ. Hodinky jsem nakonec nechal vyleštit u Bechyněho - dopadlo to výborně, musím je pochválit, vypadají jako nové.

Mějte se.

Pokud to není tajné, bylo by možné přidat fotku před a po vyleštění + cenu?

Odesláno

Fotky nemám, ale upřímně - bylo by sice vidět, že je pouzdro v mnohem lepším stavu než před leštěním, ale nebylo by poznat, jak dobře (nebo nedobře) je to udělané.

Cena přeleštění (pouzdro + ocelový náramek Jubilee) byla 3k Kč.

• Po roku...
Odesláno

hoj, prosim o radu, mam trochu doskrabany tah a pouzdro od morskyho pisku atd, da se to necim prelestit v domacich podminkach? videl sem tu nejaky smirgly na to, ale nemuzu to zaboha najit. jedna se o milgaussy, tzn cast leskla cast kartacovana, s lesklou bych si jeste umel poradit.. nebo to spis nechat na rolex servis?

Odesláno
hoj, prosim o radu, mam trochu doskrabany tah a pouzdro od morskyho pisku atd, da se to necim prelestit v domacich podminkach? videl sem tu nejaky smirgly na to, ale nemuzu to zaboha najit. jedna se o milgaussy, tzn cast leskla cast kartacovana, s lesklou bych si jeste umel poradit.. nebo to spis nechat na rolex servis?

Ty "šmirgly" prodává Kuba tady , ale ty jsou tuším právě jen na lesklé části.

Odesláno
jj to uz mam ale to je jen na to leskle..

Tuším, že ty ty kartáčované tu někdo dělal hrubou stranou houbičky, ale nevím kdo.

Rolexy bych asi nechal odborníkům.

Odesláno

Doporučený postup:

1. Nechat odborně přelešt it - myslím, že to zvládnou i jinde než v autorizovaným servisu a levněji, nějaký zlatník, který umí lešt it šperky

2. K moři brát jiný hodinky, kterým drobný škrábance přidají na charakteru (Submariner, Sea Dweller) :smile_anim:

3. Millgaussy brát do kanclu, na práci s PC, pravítky, tužkou atd.

Pokud je nechceš šetřit, tak se na leštění drobných šrámů vykašli. Budeš za tvrďáka. :D

Na domácí práci se mi osvědčily ty čtverečkovaný hadříky s různou jemností na leštěný plochy, na broušený pak Bergeon versatilka s nějakým svazkem skleněných vláken místo tuhy.

Odesláno

Jo, přesně tou houbičkou na nádobí - okrajem hrubé strany nové houbičky (nová "kartáčuje" nejlíp) pod vodou a opatrně, abych nevzal i leštěné části, likviduju takové ty vlasové škrábance na kartáčovaných částech tahu u Samurajů. Má to pak přibližně stejnou hrubost jako původní povrch. Zkoušel jsem obyčejné brusné papíry různých hrubostí, ale tou houbičkou byly výsledky nejlepší, brusný papír je prostě moc brusný.

Ale nevím jakou hrubost má původní povrch u Rolexů.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, koupil jsem si ony Cape Cod od Kuby a jsem naprosto spokojen. Samozřejmě, že to neodstraní hlubší škrábance, které by autorizovaný servis asi dokázal, ale udržuje to hodinky v dobré kondici a vlasové škrábance to odstraní. Jen pozor, při leštění používej rukavice, ta mrcha, co to pouští drží na rukou a pak hodinky dobře vylešti čistým hadříkem. Ale souhlasím, k moři si kup něco měně okázalého, či více odolného... BTW. po milgaussech teď pokukuju:-)

Upraveno uživatelem volfda
  • Po roku...
Odesláno

Má někdo nějakou aktuální zkušenost s přeleštěním tahu, příp. i pouzdra rolexek?!?

Tento týden jsem byl u Bechyněho a odkázali mě na Dušáka, že jim prý do září nefunguje dílna.

Návštěvník YPO
Odesláno

Má někdo nějakou aktuální zkušenost s přeleštěním tahu, příp. i pouzdra rolexek?!?

Tento týden jsem byl u Bechyněho a odkázali mě na Dušáka, že jim prý do září nefunguje dílna.

přeleštit rolex u dušáka ? hmm - to vypadá na dobrý oddíl - he he

šel bych snad raději do carollina - pan Městka to bude určitě umět lépe odstrojit

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...