Přejít na obsah

Hodinky na léto k vodě a tak - Alpina 48 Avalanche Extreme Regulator

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Takže zde jsou fotky velice kontroverzních hodinek.

Chtěl jsem sportovní bílé hodinky na léto, měl jsem dlouho v plánu

Hamilton KHAKI X-WIND AUTOMATIC.

Je jich v poslední době ale hodně a celkem mi vadilo, že jsou to automaty a nakonec poměrně hodně všelijakých stupnic datumů atd.

Nicméně v reálu se mi vzhledově moc líbí.

Zde tedy odkaz na AL-650LSSS5AE6B,

kalibr AL-650, průměr 48mm. Mají jen na webu špatně uvedenu vodotěsnost, na hodinkách je 20 ATM.

Když se znovu podívám na fotky, tak se mi znovu potvrzuje vzhledem k průměru hodinek 48mm, že prostě nemohu mít hodinky pod 40mm.

Je mi jasné, že se tyto hodinky spíše líbit nebudou. Nicméně jsem po dlouhém zaměření spíše na klasiku chtěl zase něco s jiným nábojem a co má svůj osobitý design.

Hodinky jsou účelové na léto, hlavně k vodě k opálené ruce :) .

post-94-1204476091.jpg

post-94-1204476148.jpg

post-94-1204476172.jpg

post-94-1204476193.jpg

post-94-1204476209.jpg

post-94-1204476221.jpg

post-94-1204476264.jpg

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno (upraveno)
  Ondraj napsal:
Takže zde jsou fotky velice kontroverzních hodinek.

Chtěl jsem sportovní bílé hodinky na léto, měl jsem dlouho v plánu

Hamilton KHAKI X-WIND AUTOMATIC.

Je jich v poslední době ale hodně a celkem mi vadilo, že jsou to automaty a nakonec poměrně hodně všelijakých stupnic datumů atd.

Nicméně v reálu se mi vzhledově moc líbí.

Zde tedy odkaz na AL-650LSSS5AE6B,

kalibr AL-650, průměr 48mm.

Když se znovu podívám na fotky, tak se mi znovu potvrzuje vzhledem k průměru hodinek 48mm, že prostě nemohu mít hodinky pod 40mm.

Je mi jasné, že se tyto hodinky spíše líbit nebudou. Nicméně jsem po dlouhém zaměření spíše na klasiku chtěl zase něco s jiným nábojem a co má svůj osobitý design.

Hodinky jsou účelové na léto, hlavně k vodě k opálené ruce :) .

Mně se líbí. Onehdá jsem podobné zkoušel v Koscomu. Asi ty tvoje a pak ty menší, mají 45mm - http://www.alpina-watches.com/corporate/Ty...91&offset=6 Ale zkoušel jsem je na kaučuku a neseděly mi úplně dobře. Ten kov by asi byl lepší, ale já tenkrát dost spěchal, takže jsem to odložil a znovu se tam zatím nedostal. Ty strojky jsou krásný. Překrásný.

Upraveno uživatelem lolohh
Návštěvník Kamil
Odesláno

Nejsou špatný, měl sis koupit ty s diamanty. :lol:

Není to tak trochu náhrada za AP? Kalibr je upravený Unitas?

Odesláno
  Kamil napsal:
Nejsou špatný, měl sis koupit ty s diamanty. :lol:

Není to tak trochu náhrada za AP? Kalibr je upravený Unitas?

Jasně ty s diamanty jsou cool :)

Ty šroubky na lunetě a víčku možná vzdáleně ale velice vzdáleně AP připomínat můžou.

Jinak je tam samo modifikovaný Unitas na regulator.

Návštěvník YPO
Odesláno

koukám,že už taky nevíš co roupama :) - strojek a šroubky (trojhránky) jsou super a teď jdu vstřebat ten ciferník :D

Odesláno

V každém případě to nejsou hodinky na každodenní nošení, na to jsou dost šílené, ale k té vodě a na dovolené si je dovedu představit dobře.

Tah je jednoduchý a nebude jej problém překartáčovat. Takže nemusím hledět na nějaký ten šrám.

Určitě je také nepotkám na každém rohu. ;)

Tady v ČR standardně nevedou tuhle světlou variantu, jsou k vidění pouze ty s černým ciferníkem.

Odesláno
  railmaster napsal:
Hodinky sú naozaj pekné a zaujímavé, vedel by som si ich predstaviť na ruke. Ako sa ovláda korunka? Zdá sa mi, že na pohmat bude zúbkovanie veľmi jemné, dosť šmykľavé pri náťahu.

Korunkou se natahuje bez problémů a neklouže. Je poměrně velká, takže se dobře drží.

Odesláno
  PhoeniX napsal:
Takže za sebe říkám, že se mi líbí - stroj vypadá moc pěkně. A propos, že jsem tak zvědav? Na kolik přišly? Díky.

Necelých 33, jsou nové.

Odesláno

jaj Alpina, jeden z mojich favoritov. :wub: celkovo zaujimavy model. unitas s regulatorom vyzera zaujimavo.

pekna kupa. ak sa nemylim nie je to automat,ze?

Odesláno (upraveno)

Líbí a moc. A ta černá natahovací kola perfektně ladí k PVD lunetě (vrchní i spodní). Jasně, to dole není luneta, ale jiný název mě nenapadl :)

Mám Oris TT1 Regulateur, ale to jsou automaty.

A to, že Alpina takto upravila i můj oblíbený Unitas, to mě přímo nadchlo. Fakt paráda!!!

Díky té bílé barvě číselníku asi vypadají ještě větší, než ve skutečnosti jsou, že?

Ještě k nim dokup nějaké pěkné staré Alpina cibule a nech je spolu spinkat v jedné krabičce. Pak to bude dokonalé ;)

Edit: fakt nechci rýpat, berte to jen jako povzdech, prosím...

Vždy, když vidím obdobnou nádheru od nějakého malosériového výrobce, tak si vzpomenu na Prim a kladu si otázku, o kolik je třeba Alpina větší výrobce (či jaký za ní stojí kapitál), že se dostane s takovou nádherou na polovinu ceny třeba takových leteckých Primek (Hind).

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...