Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vážení chronomagoi,

obracím se na vás s prosbou o pomoc při hledání... Zjišťuji totiž v posledních dnech, že mnohem radši než další automaty, bych si pořídil jako další hodinky nějaké neautomatické mechaniky - s ručním nátahem...

Co by to mělo být - v ideálním případě něco na úrovni mých nynějších Seiko Spirit - jak kvalitou tak cenou (řekněme že těch 200-250 dolarů je zlatý střed)

- velikost tak 38-40mm,

- původ nejraději japonsko, může být i jiné (německo nebo Sovětský svaz, unitasu se vůbec nebráním... :) ), nevím co s činou, co se za sebe nestydí, možná bych se nechal přemluvit..

- NE chronograf, přehledný, světlý ciferník (Bauhausstil máme rádi)

Před nějakým časem někdo hledal Unitas a byly tam hodinky Auguste Reymond, ty se mi líbily moooc, jen nemůžu najít nijaký zdroj, kde bych je sehnal...

Případně můžete přes SZ i něco nabídnout...

Děkuji

Odesláno (upraveno)

Já jsem postupně utekl od automatů k manuálu.

Každopádně Unitas doporučuji. Je sice jednoduchý, taková 66, ale krásně tiká, je spolehlivý a díky velké setrvačce zatím všechny, které jsem měl i ne chronometry udržovaly příjemnou přesnost. Jinak se tu v sekci prodej hodinky s Unitasem za rozumné peníze objevují celkem často.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno (upraveno)

2ego: souhlas... RLT jsem viděl, jsou krásné, akorát těch téměř 500dolarů je na mně "trochu" moc... :crying_anim02:

2viktor: Co je to za značku? mohl bych poprositi link na výrobce neboo nějakého prodejce? Těch 37mm by zas až tak nevadilo... Děkuji!

EDIT: 2 ego_alter - nelze někde sehnat něco podobného od RLT v nelimitované edici???

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odesláno
2viktor: Co je to za značku? mohl bych poprositi link na výrobce neboo nějakého prodejce? Těch 37mm by zas až tak nevadilo... Děkuji!

Zkratka pro Die Niedersächsische Uhrenbörse - prodává je jeden Turek, míval je i na eBay, tam teď nejsou, mělo by to jít přes jeho e-obchod:

www.geccostore.com

Odesláno
2ego: souhlas... RLT jsem viděl, jsou krásné, akorát těch téměř 500dolarů je na mně "trochu" moc... :crying_anim02:

EDIT: 2 ego_alter - nelze někde sehnat něco podobného od RLT v nelimitované edici???

zkus prostudovat royovy stranky: www.rltwatches.com ,ale nic podobneho si nevybavuji....

Odesláno

Zkusím... Rlt pár zajímavých kousků mělo, na toho turka jsem zatím čas nenašel... Jak jsou na tom ty hodinky s kvalitou? Máš /měl jsi je, Viktore?

Otázka na japanofily: dělá seiko nebo orient kalibry neautomatické???

Odesláno
Zkusím... Rlt pár zajímavých kousků mělo, na toho turka jsem zatím čas nenašel... Jak jsou na tom ty hodinky s kvalitou? Máš /měl jsi je, Viktore?

Otázka na japanofily: dělá seiko nebo orient kalibry neautomatické???

Hodinky od Turka jsem neměl, jen se mi ty menší docela líbily.

Seiko dnes dělá ručně natahovaný mechaniky minimálně, myslím, že mají nějaký model v řadě Grand Seiko. Orient má natahovačky v řadě Orient Star Royal. V každým případě bys musel v rozpočtu přidat nulu a v některých případech ještě vynásobit dvojkou.

Zajímavých modelů se strojkem UNITAS najdeš spoustu, stačí název strojku zadat do vyhledávání na eBay.

Odesláno

No právě... Většina hodinek s manuálním nátahem, ktreré se mi líbí, jsou pro mě jaksi moc vysoko... Jako třeba tyhle krásné epos nebo tyto co ani nevím co jsou zač...

Tak mi asi nezbývá než čekat, až se někde něco s unitasem objeví za nějakou příznivou cenu...

Jaké jiné ručněnatahovací kalibry byste doporučili? Co eta 2804?

Odesláno (upraveno)

Objevil jsem tyto Renee Gerove n. 6423... Nevíte někdo co to je a kde a za kolik se to dá sehnat?

6423n.jpg

Jsou to hodinky přesně podle mého gusta...

A málem bych zapoměl... včera na vinohradech mě v jedné výloze zaujaly hodinky Zeppelin, nebo tak nějak... prý mechanické... nevíte o nich něco? Jaké používaj strojky? čínské nebo ruské?

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odesláno
...A málem bych zapoměl... včera na vinohradech mě v jedné výloze zaujaly hodinky Zeppelin, nebo tak nějak... prý mechanické... nevíte o nich něco? Jaké používaj strojky? čínské nebo ruské?

Zeppelin jsou ruske strojky...

Odesláno
Objevil jsem tyto Renee Gerove n. 6423... Nevíte někdo co to je a kde a za kolik se to dá sehnat?

6423n.jpg

Jsou to hodinky přesně podle mého gusta...

A málem bych zapoměl... včera na vinohradech mě v jedné výloze zaujaly hodinky Zeppelin, nebo tak nějak... prý mechanické... nevíte o nich něco? Jaké používaj strojky? čínské nebo ruské?

tady jsou stránky

Odesláno

ano, ta podobnost je zřejmá...Uvidím, až se dozvím bližší úraj o ceně...

Kdyby měl náhodou ještě někdo v rukávu schovaný nějaký tip na levnější kousek s unitasem nebo něčím podobným (klidně třeba i víc ležérního vzhledu), ať neváhá... :)

Odesláno (upraveno)
Přesněji řečeno - ruské i švýcarské.

Presneji receno, ruske, svycarske, ale taky modely s Miotou, Citizenem atd. (respektive davaj do toho vsechno mozny, model od modelu, v jejich katalogu jsem myslim videl jak rucni Unitas, tak treba chronography s Etou 7750 Valjoux, takze skutecne vsehochut ) :)

Kolega kupoval manzelce nedavno damske automaty, je v tom Miota s pruhledem v dynku a na zivo jsou velmi pekne a slusne zpracovane. Vzhledem k dane cene bych se nekterych modelu urcite nebal.

Upraveno uživatelem tiktaktiktak
Odesláno

Eposy jsou sice hezké, ale pro mě jsou moc "vysoko"...

Unitas na ebayi sleduji už nějakou dobu, ovšem to co se tam objevuje za nějaké rozumné peníze většinou nestoji za řeč - samé MM nebo O&W v zvláštních barvách...Možná nakonec stejně jen skončím u nějakých vintage seiko - jen doufám, že s nimi nedopadnu jako s "vintage prim", na které jsem si jaksi nenavykl a musel je pak dát pryč...

Odesláno

Ať přemýšlím jak přemýšlím, pokaždé skončím u Jörga... Nebude to ovšem unitas nýbrž Kleine Sekunde, pod kterou se ukrývá Peseux...

Tak.

A teď ještě něco došetřit... :mellow:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...