Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Kalifx napsal:
Renegade Soundwave jsou vynikající a Shamen jsem v první polovině devadesátých let poslouchal skoro pořád. Ještě bych doplnil u mě nehynoucí KLF. Od těch vtipálku jsem si sehnal všechno možný a v určitých periodách se k nim stále vracím. Bohužel metal vyhodit nemůžu protože na život třeba bez "Seasons in the Abyss" od Slayeru nebo "Coma of Souls" od Kreatoru bych si jen těžko zvykal :)
MK2A od Shamen je pecka, která se mi snad nikdy neomrzí. Z RS už asi nic nevypadne, podobně jako z Leftfield nebo Spooky:-) V podstatě teď nemám žádnou současnou taneční kapelu, která by mě zajímala...vlastně už žádné takové ani nejsou, vlastně jo, třeba ty Asian DF nebo Ralph Myerz and The Jack Herren Band. U kytar končím u Midnight Oil.

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  farářskej napsal:
Hele, chlapi... ty vaši bicisti jako dobrý, ale svatý trojici Keith Moon, John Bonham a Ian Paice by nemohli zašněrovat ani tkaničky... ;)

Jasne .. kazdej mame svyho favorita :thumbsup_anim:. Silenej Moon, uber-technickej novator Paice, Bonham - klasika. Midloch a spol jsou hodne do tvrdy muziky, kterou zase tak moc z hlediska bicich neposloucham, protoze brambory do kyblu umi nasypat kazdej druhej, stejne jako hrat rychlej blast-beat ;). A to nemyslim, prosim, vubec jako urazku :).

Ja jsem zase spis na rock/jazz/funk/blues. Takze diskuze o tom, kdo je nejlepsi, je stejne bezpredmetna. Mohli bychom zacit u Buddyho Riche s jeho nehoraznou technikou, pokracovat pres silenyho pravaka, co hraje jako levak na pravostranny souprave - Simona Phillipse, pak uchylnyho Thomase Langa, nepochopitelnyho Dennise Chamberse (kterej dokaze dat 32-ky v tempu 220 levou rukou a drbat se u toho na k*ulich), Colaiutu, Steve Gadda, Davea Weckla a tak dale, a tak dale ;).

Ja mam nekolik bubenickejch hrdinu, protoze se sam snazim obcas hrat (a testovat tak nezavisle vydrz hodinek :D), takze ocenim kazdyho dobryho hrace. Pro me jsou vlastne nejlepsi uplne vsichni, protoze umi asi tak 10000x vic nez ja a muzu k nim vzhlizet ;).

Par prikladu, pokud by nekoho zajimalo :D ..

Colaiuta, Gadd, Weckl, co me bavi uz strasne dlouho - http://www.youtube.com/watch?v=Ln6b_nBM-V8

Chambers a jeho zdanlive nepohyblivy telo (vydrzet do 3 minut :)) -

Thomas Lang a kraticka ukazka -

Simon Phillips - http://www.youtube.com/watch?v=0t0lM1FYzMU

Jo .. a otec dvou kopaku je Louie Bellson, ten to udajne prinesl jako prvni ;).

Upraveno uživatelem DaDriva
Odesláno

Já zásadně klasiku. Nebo jestli chcete, tak "vážnou" hudbu. Nejradši mám modernu, jako třeba Prokofiev, Stravinskij, Bartók, Schönberg, Ligeti, Martinů, Janáček, Roussel, ale ani Beethoven neni špatnej nebo třeba Mendelsohn-Bartholdy má pěkný věci, (nesložil jen svatební pochod) dál třeba Gershwin nebo Brahms, no bylo by toho ještě hodně....Je tu taky někdo na klasiku?

Odesláno

brambory do kyblu umi nasypat kazdej druhej... HAHAHAHAHA :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

geniální hláška... Nicméně jsem fanousek brutal death metalu, a ani se za to nestydím :)

Odesláno

brambory do kyblu umi nasypat kazdej druhej... HAHAHAHAHA :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

geniální hláška... Nicméně jsem fanousek brutal death metalu, a ani se za to nestydím :)

Odesláno (upraveno)
  andrew42 napsal:

No Scott Lewis v Extreme Conditions Demand Extreme Responses to tam mezi prvníma nasypal pěkně. :guitar:

Upraveno uživatelem vor
Odesláno
  sy242 napsal:
MK2A od Shamen je pecka, která se mi snad nikdy neomrzí. Z RS už asi nic nevypadne, podobně jako z Leftfield nebo Spooky:-) V podstatě teď nemám žádnou současnou taneční kapelu, která by mě zajímala...vlastně už žádné takové ani nejsou, vlastně jo, třeba ty Asian DF nebo Ralph Myerz and The Jack Herren Band. U kytar končím u Midnight Oil.

Tak to už mně přijde skoro podezřelý :) . Od Midnightů mám všechna alba (fešně olepená nálepkami "NICE PRICE") a aby toho nebylo málo, tak jsou dokonce i dlouhodobě nejoblíbenější kapelou mé přítelkyně, takže minimálně polovinu alb máme dvakrát :thumbsup_anim: A loni na vánoce jsem od ní dostal DVD "20000 Watts R.S.L. - The Midnight Oil Collection" a "THE ULTIMATE CLIP COLLECTION .... Z Leftfildu už téměř jistě nic nevypadne, ale na druhou stranu udělali to nejlepší co mohli - odešli na absolutním vrcholu. A že více méně definovali pojem "tribal music" jim už taky nikdo nevezme. Malinko jsem musel vydejchávat nástup kampaně O2, protože rotace jejich first promo s použitím "Release The Pressure" byla na hranici snesitelnosti. Ovšem kousek je to natolik dobrej, že to ustál :) . ADF je moje současná únikovka a můžu je v kteroukoli denní i noční dobu. Jsou možná malinko levicoví, ale s touhle logikou bych nesměl poslouchat ani "Rage Against the Machine". :) No a moje současná taneční kapela vlastně není kapela, ale skvělý nový sólový album "Róisín Murphy", protože je to vynikající záležitost, která člověka kopne na začátek devadesátejch a možná dokonce na konec osmdesátech let. Ovšem s grácií. Takže potítko na ruce a směle pod diskokoule :thumbsup_anim: Doporučuju.

Odesláno
  hciq napsal:
Zase chyba, když pořádný metalový bubny tak Chris Adler z Lamb of God. A testík.... copato má za hodinky ;)

Asi má nějaký Brejtle či co, ale jináč na Lombarda určitě nemá ;) BTW ,,brambory do kyblu,, Lombardo po odchodu ze Slayer nějakou dobu školil jazový bubeníky a zároveň si zkusil změnu stylu, což mu určitě taky prospělo, jednou sem kdesi viděl nějakej záznam jak na jevišti byli 4 bubeníci a jeden z nich Lombardo a co ti tři dohromady bubnovali tak to on dělal sám. Je to prostě otec dvotého šlapáku viz něco nemetalového:

PS: Ale uznávám že dobrých bubeníků je fakt hafo, dost záleží jaký prostor mu kapela dá a jak to pak zní na výsledné nahrávce.

Odesláno
  Kalifx napsal:
Tak to už mně přijde skoro podezřelý :) . Od Midnightů mám všechna alba (fešně olepená nálepkami "NICE PRICE") a aby toho nebylo málo...
To nebude podezřelý, akorát budeme tak stejného věku, mně skoro 32:-) MO jsem vybral z kytarovek jako představitele zvuku, který max. můžu, mohli to ale být třeba Faith No More. Jsem prostě skoro čistě syntezátorovosamplerový typ, i když je fakt že taková Raw Power od A440 bez kytary by prostě nebylo ono. Vždycky mě fascinovali týpci za hradbou synťáků a plným rackem vedle. To mě asi nikdy nepustí - we sind die :robot: er.

Odesláno
  M916 napsal:
řada 1:

1) Waters Roger

2) Gabriel Peter

3) Zeppelin Led :-)

atd.

řada 2:

1) Dvořák Antonín

2) Janáček Leoš

3) van Beethoven Ludwig

atd.

řada 3:

1) SBB

2) Mišík & spol.

3) Varga & Hammel

atd.

...

Máš něco z let 1971 - 1977?

Odesláno
  DaDriva napsal:
Jasne .. kazdej mame svyho favorita :thumbsup_anim:. Silenej Moon, uber-technickej novator Paice, Bonham - klasika. Midloch a spol jsou hodne do tvrdy muziky, kterou zase tak moc z hlediska bicich neposloucham, protoze brambory do kyblu umi nasypat kazdej druhej, stejne jako hrat rychlej blast-beat ;). A to nemyslim, prosim, vubec jako urazku :).

Ja jsem zase spis na rock/jazz/funk/blues. Takze diskuze o tom, kdo je nejlepsi, je stejne bezpredmetna. Mohli bychom zacit u Buddyho Riche s jeho nehoraznou technikou, pokracovat pres silenyho pravaka, co hraje jako levak na pravostranny souprave - Simona Phillipse, pak uchylnyho Thomase Langa, nepochopitelnyho Dennise Chamberse (kterej dokaze dat 32-ky v tempu 220 levou rukou a drbat se u toho na k*ulich), Colaiutu, Steve Gadda, Davea Weckla a tak dale, a tak dale ;).

Ale jo, člověče, ten Chambers je solidní... sedí tam u toho jak vandrák u pařezu a půlku doby má zavřený oči. Fakt dobrej. Ten by mohl starýmu panu Krupovi podržet dveře :-)

Jinak jak jsi zmínil to blues, tak se samozřejmě zase vrátím k Bonhamovi - ondyno jsem poslouchal po stopadesátitisícíakdovíkolikátý LZ IV. - už dlouhodobě si ji pouštím hlavně kvůli When the Levee Breaks. To je vážně děsivej zážitek a ještě jsem v životě neslyšel, že by někdo takhle tejral blány... šílenej feeling. Ale ono je to samozřejmě daný i tím, jak ty bicí zvukař sejme, nemluvě o tom, jakou práci na spodku Zepelínům tenkrát dělal dodneška nedoceněnej John Paul Jones...

Odesláno
  sy242 napsal:
To nebude podezřelý, akorát budeme tak stejného věku, mně skoro 32:-) MO jsem vybral z kytarovek jako představitele zvuku, který max. můžu, mohli to ale být třeba Faith No More. Jsem prostě skoro čistě syntezátorovosamplerový typ, i když je fakt že taková Raw Power od A440 bez kytary by prostě nebylo ono. Vždycky mě fascinovali týpci za hradbou synťáků a plným rackem vedle. To mě asi nikdy nepustí - we sind die :robot: er.

No, a tím je záhada vysvětlena :) . Mně 34 a něco. ....... Když jsem poprvý slyšel "Ain't Talkin' 'Bout Dub" od A440, tak jsem málem odpad. Nejprofláklejší, ale stejnou měrou dobrý. Jo a jak tak koukám na tvůj nick - co Front 242? Zrovna předminulej tejden jsem dokola omílal "06:21:03:11 Up Evil". Řek bych, že už taky klasika. Nebo třeba takovej Project Pitchfork?

Odesláno

Přátelé, největší nářez je, když pan prezident s plna hrdla zapěje hymnu :suicide_anim:

No a na čem opravdu umím ujet je Progress 2 a jejich Dialog s vesmírem. Vrátil jsem se k tomu po dvaceti letech a potvrzuji, že stará láska nerezaví. Kurňa, kde jsem jenom nechal ty rezavý Sport 2....?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...