Přejít na obsah

Jaké Hamilton máte ?

hodinkář

Doporučené příspěvky

Ahoj, zeptám se. Jak je to u tohoto modelu s manuálním nátahem? Slouží hlavně k rozběhnutí hodinek, ale jeho časté používání by mohlo vést k poškození strojku. Nebo ho lze používat jako u modelů "mechanical" kde jiná možnost nátahu není. Díky 20220913_114532.thumb.jpg.592d6923290eb9c054842d1aac8fc8b8.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 4 týdnech...

Moje nové kultové X-Wind. Chcel som chrona s preplácaným ciferníkom ale zároveň čitateľným. Je jednoducho perfektný. Ťah je doslova ťahom, tá naťahovacia spona je dobrý nápad 👍🏻. Mal som obavy, či nebudú moc veľké ale pocitovo sú podľa mňa akurát.  2E15198A-3939-4E9D-AB4D-CFA47CDE01B2.thumb.jpeg.6ad8f3cd3d99bfc66b7db6bbac30054f.jpeg

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Mám rád hodinky s nějakým příběhem. Nejčastěji filmovým. 

No a před pár dny se mi podařilo přidat ke Cooperovi a Murph tyto BelowZero. 

IMG_20230822_232551_5.jpg

IMG_20230822_140224_4.jpg

IMG_20230828_094524_8.jpg

Upraveno uživatelem kork74
Odkaz ke komentáři

V 13. 9. 2022 v 11:53, MIK82 napsal:

Ahoj, zeptám se. Jak je to u tohoto modelu s manuálním nátahem? Slouží hlavně k rozběhnutí hodinek, ale jeho časté používání by mohlo vést k poškození strojku. Nebo ho lze používat jako u modelů "mechanical" kde jiná možnost nátahu není. Díky 20220913_114532.thumb.jpg.592d6923290eb9c054842d1aac8fc8b8.jpg

U automatů, dle slov hodináře kterému svěřuji všechny své hodinky do péče, je nátah korunou jen do rozběhnutí strojku. Pak by se to mělo nechat na rotoru. 

Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, kork74 napsal:

Mám rád hodinky s nějakým příběhem. Nejčastěji filmovým. 

No a před pár dny se mi podařilo přidat ke Cooperovi a Murph tyto BelowZero. 

IMG_20230822_232551_5.jpg

IMG_20230822_140224_4.jpg

IMG_20230828_094524_8.jpg

Krása! Nechtělo by to ještě "Men in Black" Ventury?

Odkaz ke komentáři

Jsou dobré,...jen (nezlob se, jsem na to asi úchyl) to datové okno před 3-kou je v mých očích sráží. Vím, že je to těžké a záleží to na poměru velikosti datového věnce vůči ciferníku, ale datum (když  je na pozici 3) před číslicí (a když je kvůli němu, nedejbůh, zdeformovaná) mě se*e a hodinky nekoupím. Snesu ho před indexem, anebo osamocené....ale už mlčím 🥴

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Kamil.K napsal:

Jsou dobré,...jen (nezlob se, jsem na to asi úchyl) to datové okno před 3-kou je v mých očích sráží. Vím, že je to těžké a záleží to na poměru velikosti datového věnce vůči ciferníku, ale datum (když  je na pozici 3) před číslicí (a když je kvůli němu, nedejbůh, zdeformovaná) mě se*e a hodinky nekoupím. Snesu ho před indexem, anebo osamocené....ale už mlčím 🥴

Ani bych se neomlouval, takových nás určitě bude víc. Mně vadila (kvůli datumce) vysunutá "15" u H70555533 natolik, že po měsíci šly pryč.

Odkaz ke komentáři

V 10. 2. 2022 v 16:08, DarylVanHorne napsal:

No tak klucí, přece sem nebudu dávat ty 16let starý hodinky. Určitě máte i vy nějaké krásné a jistě novější Hamiltony. Tak se nestyďte a šup sem s nima 😂

IMG_20220210_160231.jpg

16 let, ale stále krásné......

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Kamil.K napsal:

To je v pohodě. Každý to vidíme nějak. Tady je malá strojek ve velkém pouzdře, tak byl prostor a ani to tu 3 nezdeformovalo. Na to jsou experti u Longines kde dokážou pěkné hodinky datumovkou úplně zabít. Třeba Hydroconquest, které jsem měl dlouho na seznamu, ale tu datumovkou jsem neukousl a tak šli že seznamu pryč.

Hamilton je obecně jeden z těch co to s datumovkou zachází pro moje oko velmi dobře.

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Krása! Nechtělo by to ještě "Men in Black" Ventury?

Jednou určitě budou. Ne sice přímo model MIB, ale představu mám. Líbí se mi skeleton. 

Teď ale potřebuju na chvíli uklidnit hladinu. Hodinkovou i  životní. Tak musí počkat. To už je ovšem jiný příběh. 👍🏻

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, kork74 napsal:

Jednou určitě budou. Ne sice přímo model MIB, ale představu mám. Líbí se mi skeleton. 

Teď ale potřebuju na chvíli uklidnit hladinu. Hodinkovou i  životní. Tak musí počkat. To už je ovšem jiný příběh. 👍🏻

Také mám jedny Ventury v plánu, zatím jen vím že chci ty velké. Skeleton je jedním z hlavních adeptů, ale také je jich víc a nejdřív bych to musel všechno vidět naživo.. Ale stejně jako u Tebe, ani u mne to momentálně není priorita. 

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...