Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

jsem tu úpně nový a ještě navíc hodinářský laik. Chci si koupit svoje první "lepší" hodinky. Zatím nějaké sportovnější viz. můj výběr v názvu tématu. Pravděpodobně gumový pásek. Asi otřepaný dotaz nebo prosba pro místní znalce. Co říkáte na mou volbu?? Případně nějaké alternativy v podobné cenové relaci. Díky za názory a rady.

Odesláno
  Course napsal:
Dobrý den,

jsem tu úpně nový a ještě navíc hodinářský laik. Chci si koupit svoje první "lepší" hodinky. Zatím nějaké sportovnější viz. můj výběr v názvu tématu. Pravděpodobně gumový pásek. Asi otřepaný dotaz nebo prosba pro místní znalce. Co říkáte na mou volbu?? Případně nějaké alternativy v podobné cenové relaci. Díky za názory a rady.

Tady nejde o znalce,jde otvou první koupi,vem svůj cenový limit a co od hodinek očekáváš.Jestli ti sedí gumovej pásek no problem ,jde o tvůj pocit.Měl jsem omegy planet ocean na kaučuku a neseděli mi.Volba není špatná a v cenové relaci se tady strhne bitva ,musíš toho zadat víc do specifikace každý z členů ti doporučí svého mazlíka.

Odesláno

Co se týká bližší nebo přesnější specifikace tak:

1) Swiss made

2) aby značka měla v rámci možností jméno

3) hodinky byly sportovního ražení a při plácání ve vodě do cca 20 m nebo běhu jsem je nemusel sundavat

4) automat

5) aby rodina nežila kvůli mně 3 měsíce o rohlících a vodě

Tady jsem to dost důkladně pročetl a vím, že se to tady řešilo víckrát, jde mi spíš o to, jestli moje volba je v rámci mé představy takové to "maximum" z nabídky nebo jestli jsem nějaký výrazně vybočující kousek nepřehlédl. Nebo třeba zkušenost TT nikdy, protože ........

Je mi jasné, že co člověk, to názor, ale rád si nechám poradit, případně navést třeba jiným směrem.

Odesláno
  afrikab napsal:
Oris je dobra znacka, pokud se ti libi, neni co resit. Ohledne hodinek moc racionalnich duvodu neexistuje.

já jsem s oriskami také spokojen,plácání ve vodě vydrží a hladovět bys neměl.

Odesláno

Pro uplnost pridam foto:

Worltimerthumb.php.jpg

TT1 chronopost-670-1205061469.jpg

Oriskama chybu neudelas, zpracovani je na urovni. Otazkou je ten design, me ta pryz na lunete moc nebere, ale vkus mame kazdy jiny. Worldtimer je asi z hlediska strojku nepokrocilejsi ORIS, jedna se o skutecnou modifikaci kalibru, coz je narocne a firmy ktere to dokazou musi mit odpovidajici knowhow. Zpusob ovladani a vubec takovyto koncept dvou casovych zon je velmi originalni a asi se s nim nikde jinde v teto cenove relaci nesetkas. Otazkou je zda ho vyuzijes, stejne jako chronograf. Ten chronograf z hlediska strojku je bezna zaleszitost.

Tady brzy konci aukce na verzi Full Steel:post-670-1205063653.jpg

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...A:IT&ih=004

Zda se ze skonci na malu, ale posilaji jenom do US (ale to by se asi dalo nejek vyresit).

Odesláno (upraveno)
  klobadysek napsal:
Pro uplnost pridam foto:

Worltimerthumb.php.jpg

TT1 chronopost-670-1205061469.jpg

Oriskama chybu neudelas, zpracovani je na urovni. Otazkou je ten design, me ta pryz na lunete moc nebere, ale vkus mame kazdy jiny. Worldtimer je asi z hlediska strojku nepokrocilejsi ORIS, jedna se o skutecnou modifikaci kalibru, coz je narocne a firmy ktere to dokazou musi mit odpovidajici knowhow. Zpusob ovladani a vubec takovyto koncept dvou casovych zon je velmi originalni a asi se s nim nikde jinde v teto cenove relaci nesetkas. Otazkou je zda ho vyuzijes, stejne jako chronograf. Ten chronograf z hlediska strojku je bezna zaleszitost.

Tady brzy konci aukce na verzi Full Steel:post-670-1205063653.jpg

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...A:IT&ih=004

Zda se ze skonci na malu, ale posilaji jenom do US (ale to by se asi dalo nejek vyresit).

Díky za tip. Mně se právě ten celokov v kombinaci s bílou nelíbí. U tohohle typu chci černou + kaučuk na pásku. Ale přiznám se, že jsem ty hodinky přesně v téhle kombinaci ještě na živo neviděl. Chci se na ně jít podívat do Koscomu a vyzkoušet je. Spíš se bojím, aby nebyly na mě moc veliké, mám docela úzké zápěstí. Můj favorit je ten chrono model, protože ty stopky sem tam využiju a návíc mi trochu vadí ten karbon o toho worldtimeru. Ten karbon mi dost vadí obecně u hodinek, konkrétně ty Orisky s ním u těch sportovních modelů dost hýří......

Ale teď trochu od tématu sportovních hodinek. Z čeho jsem totálně unešený je u pánských společenských hodinek kombinace bílého ciferníku a modrých ručiček. Třeba ten Kupka model od Primu mi připadá skvělý.

Upraveno uživatelem Course

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...