JMK Odesláno 23. února 2018 Nahlásit Odesláno 23. února 2018 Léta jsem tu nic nepsal, moje hlavní hodinky Longines Master Collection jsou po 10ti letech nošení u Dušáka na servisu.A tak jsem chtěl oprášit Seiko sarb021 a Orient Mako a zjistil že mne štve chybějící hacking a nátah rukou u Orientu.Načež jsem ve večerních hodinách podlehl nutkání a koupil nové Mako II s hackingem a ručním nátahem.Na starých Mako mám safír co jsem k nim kdysi dokoupil a ten asi půjde i na tyto. 1. rozdíl mezi starými a novými Mako:odbourání tlačítka na posun dne v týdnu - pluskovový tah působí trochu lépe než ten minulý (netahá chlupy) - pluso trochu odfláknutější logo (je tak nějak méně plastické a ze zlatého je stříbrné) - minuslogo na korunce už není hezky plastické ale jen asi laserem vypálené - minusluneta má 120 poskoků oproti 60 na starých a trochu nepříjemnější pocit z točení - minuso něco horší krabička - minus 2. první dojmy po pár dnech nošeníHlavní plus přebyl všechny minusy.Stejně jako u starých Mako jsem musel přehodit kov na syntetický řemínek protože mám rád subtilnější hodinky a ten tah je jako tank (ale řekl bych že za tu cenu super kvalita).Super přesnost +8 s za den. Uvidíme kam se to šoupne. 3. proč potápkyChodím přeci do sprchy a do vany a tam si představuju jak se potápím do hlubin moře a objevuji základnu kapitána Nema. Jezdím spíše na hory takže jasná nutnost vodotěsnosti 200m při ponoření hnáty do Jizery. A jednou za pár let vyrazím k moři kde koupu děti po pás ve vodě. Kdo to nechápe tak nevím jak to lépe popsat :-) 4. Proč Orient?Mám pracovní a rodinné vazby na Japonsko takže dobře vím že co dělají to dělají dobře! Inhouse mechanický kalibr od firmy co se snaží posouvat kvalitu za tuhle cenu je jasné "no nekup to". Navíc k hodinkám se chovám tak jak si zaslouží a nešetřím je. A tyto mají v mé mini kolekci označení "adventure watch" takže kromě pekla máčení ve vaně je nosím všude kde tuším odřeniny údery hrubé zacházení a ztrátu - a musím hledět na cenu. Přehodil jsem je na syntetický pásek ze StrapShopu a ten jim vyloženě sedne.Foceno na stole iPhonem SE. Co si o nich myslíte vy?
karel hb Odesláno 23. února 2018 Nahlásit Odesláno 23. února 2018 Ahoj, já srovnával modrou verzi, takže bych ještě přidal jako + barvu na starých, která byla metalická a hladká (na nových matná a už ne tak magická) a mizernou korunku na nových oproti hlavní korunce na starých, která je o polovinu méně hluboká a je s ní tragická manipulace. Jinak si to asi vystihl všechno. Na druhou stranu, pokud se na ně dá safír s pěkným AR a pořádný tah ze StrapCode kvůli plným dílkům u pouzdra, silným stěžejkám a plnotučné sponě, jsou to krásné a plnohodnotné univerzály za zlomek ceny a tvrzení kvalita versus cena je zde plně na místě.
kuncák7 Odesláno 23. února 2018 Nahlásit Odesláno 23. února 2018 Ahoj oba, nemate nahodou nejaka srovnavaci fota - stare/ nove, vedle sebe?Byl bych rad ( na tel.se mi to nejak blbe predstavuje ).Predem diky
JMK Odesláno 23. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2018 (upraveno) Pravda ještě ciferník a korunka.U černých se mi víc líbí ta nová. Tím že je matný je černější bez odrazů. Asi je pravda že u té modré to je spíš minus.Korunka je teda dost na fest a kratší takže se s ní obtížněji manipuluje. Na druhou stranu mám z té manipulace bezpečnější pocit.A porovnávací fota bohužel nemám protože stará Mako dostal kamarád. edit: Ještě bych dodal že fakt nevypadají nijak odfláknutě nebo lacině. Zkrátka co té firmě chybí na jménu dohání poctivou prací a věřím že za tyto peníze by málokdo dokázal udělat víc. Dovedu si představit že by tam prdli ještě tritiové trubičky a byly by to hodinky které bych nesundal. Upraveno 23. února 2018 uživatelem JMK
karel hb Odesláno 23. února 2018 Nahlásit Odesláno 23. února 2018 Ahoj oba, nemate nahodou nejaka srovnavaci fota - stare/ nove, vedle sebe?Byl bych rad ( na tel.se mi to nejak blbe predstavuje ).Predem dikyBohužel, s fotem taky nepomohu. Původní Maka jsem měl kdysi a novou verzi nedávno. Když jsem je vytunil o tah a safír, tak jsem jel k tátovi, který má jedničky a srovnal je vedle sebe. Ale nic jsem nefotil. Myslím si, že na netu pár foto srovnání bude. Já osobně, pokud bych do nich chtěl vrážet peníze, bych koupil oboje, ze starých do nových přehodil cifr, ručky a možná i lunetu, přišla mi modřejší a pokud by to šlo, i hlavní korunku, která se mi jeví hodnotnější a praktičtější a potom provedl výše uvedený upgrade (mluvím o modré verzi). Ale to je asi nesmysl, jsou to drobnosti a kdo neměl staré, řešit to nebude a bude spokojen s dvojkovou verzí tak, jak je. http://forums.watchuseek.com/f71/orient-blue-mako-vs-orient-blue-mako-ii-3003266.html
JMK Odesláno 26. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2018 Tak lunetu jsem opatrně promáznul olejíčkem na jemné stroje a točí se krásně!
JMK Odesláno 14. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 14. března 2018 Tak jsem nasadil nový náramek s plnými koncovkami a nasadil safír!
kempo007 Odesláno 20. března 2018 Nahlásit Odesláno 20. března 2018 Super hodinky v pomeru cena vs. uzitna hodnota.Mam v merku Helm Vanuatu a pokud to nevyjde,hrabnu po techto.Jen jedna vec se mi nelibi a to je cifernik.Pokud si je vezmu,tak to bude prvni co vymenim.Koukal jsem se na Yobokies a pry by mel pasovat cifernik i s rucickami na SKX007.
kempo007 Odesláno 20. března 2018 Nahlásit Odesláno 20. března 2018 (upraveno) Jeste dotaz.Odkud jsi je bral?Ebay nebo nemecky eshop?Diky Upraveno 20. března 2018 uživatelem kempo007
AndyAaron Odesláno 20. března 2018 Nahlásit Odesláno 20. března 2018 Ja se zase zeptam na lumi. Na starych Mako byla udajne lumi spatna. Zmenili se neco?Jinak trosku vnitrne bojuju. Upgrad byl udelab asi dobre, na starsich se mi trosku vic libi cifr, coz je ale podstatna vec. A dalsi vec je to, ze druha korunka byl do znacne miry ?identifikator? hodinek a znacky. Popravde mi trosku chybi...
Ruiz.aw Odesláno 20. března 2018 Nahlásit Odesláno 20. března 2018 S tou druhou korunkou souhlasím. Kdysi jsem je měl a byla pohoda cvakat datum jinou než hlavní korunkou ............ ale když o tom tak přemýšlím, tak i ta druhá korunka byla, tuším, šroubovací, takže to vlastně pohoda nebyla . Je pravda, že si je proto člověk nespletl.
JMK Odesláno 4. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Kupovány v CR. Safír od Harolda, tah ze Strapcode. Lumi asi lepší průněr. A aktuálně v prodeji páč překopávám svou mini kolekci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se