dr.sphinx Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 Nebo to naopak otevře dveře k tomu, abys si člověk začal užívat i levnější lahůdky jen tak pro radost - pokud už má někdo "splněno", je to dobrá kratochvíle. A taky musím říct, že na běžné nošení bych (zatím?) neměl koule - GSa i ty jedny Rolexky beru skoro kdykoli kamkoli a je mi to buřt, o ten nádherný tah bych se bál. Jinak samozřejmě bomba.
JMK Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 řŘekl bych že jedny z mála osobitých hodinek. Jsou hezký a neokoukaj se.
MVX Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 Já si zase myslím (posuzuji podle svých Seiko), že známky nošení k hodinkám prostě patří a čím déle hodinky mám tím jsem radši že je na nich vidět každodenní nošení.
instant Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 V 23. 2. 2018 v 16:54, ave1112 napsal: VELKA GRATULACIA k ikonickym orlojom, myslim ze to nieje sen len kolegu nadomnou ale sen kazdeho clena na tomto fore,.. Ale tak opatrne s takymi prehlaseniami.. aby to niekto nahodou nevzal vazne
sashator Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 Gratulace, hodinky samozřejmě parádní, jako velkej milovník tohoto Genta designu jsem o nich několikrát dost uvažoval, ale tyhle jsou podle mě velký a 15300 v dobrým stavu a za rozumnou cenu člověk nesežene (o jumbech ani nemluvě), takže mám klid. Navíc omlátit rolády apod za 150 je o dost menší problém než ROčka, který jsou právě o ostrejch hranách a brusu, kterej už nikdy nevrátíš do tohoto stavu. Podel mě jsou tohle jedny z mála hodinek, kterejm "stáří" zas tak moc nesluší.Ale závidím ti, jednou to třeba taky přijde, všechno prodám, pořídím třístovky a nějaká vlásečnice sem, vlásečnice tam mi bude ukradená.
Doq111 Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 Mal som pocuvat mamu a lepsie sa ucit...
tkol Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Odesláno 25. února 2018 Překrásné!!! Velká gratulace... poslední dobou mám nutkání prodat většinu hodinek a koupit AP... hrozně se to ve mě láme... A musim přiznat, že hodně velký podíl na tom máš ty a tvé příspěvky ve vlákně AP...
JamesLurk Odesláno 3. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2018 (upraveno) Zdravím pánové, tak po deset dnech vzájemného soužití mám první praktické poznatky a pár asi už pro tuto chvíli posledních fotek. sery.vlk + sashator - Leštění a broušení dělají velmi šikovně. Některé brusy jako třeba vršek lunety jsou dělány přímo ručně víecméně na podložce podobné šmilgr papíru (je to ve videu), chce to šikovnost a cit. Úhly lunety jsou broušeny na speciálních člověkem operovaných strojích, kdy se zasadí pod určitým úhlem na jednu část stroje a ta se následně tlačí na brusný kotouč. Přesnost musí být prakticky absolutní, je tam tolerance už nevím kolik mikronů. Stál jsem metr od toho a pěkná práce. S tlakem se to nesmí přehánět, prostě se to musí dokonale umět. Určitě se vyvarovat záseků a nárazů, ale vlásenek a lehkých škrábanečků se není potřeba tolik bát. Když se po letech dělá kompletní servis, hodinky projdou stejnými postupy jako při výrobě a po letech se z nich dají udělat prakticky nové hodinky, kdy se přímo v AP se stejným citem obnoví nejen povrch, ale i upgradujou strojek a obnoví se záruka na dva roky, takže nosit, nosit, neřešit a až se jednou budou prodávat, tak možnosti jsou. Co je fajn, že na hodinkách nejsou skoro vidět otisky prstů a tak je člověk nemusí pořád leštit. dabelM - S modrým ciferníkem je to těžší. Nejen, že je jako boutique exclusive velmi žádaný a raději ho prodáme někomu kdo si ho zaslouží víc než já, ale hlavně dřív se mi nelíbil. Letos došlo k malé změně, kdy je ciferník mnohem víc "sunray" a ten vypadá fantasticky, ovšem znamenalo by to v tuto chvíli minimálně další rok čekání na pořádné hodinky. Vzledem k prodeji mé chrono Carrery už v řijnu minulého roku toto trápení už dále nejsem ochotnej podstupovat a tak vyhrála černá. Jinak ale blue top! Kid_A - Praktická zkušenost po deseti dnech je taková, že hodinky nejsou vysoké a spolu s tahem naprosto skvěle obepínají ruku, takže nemají vyloženě tendenci se někde omlátit a nebo se poškrábat o stůl. Luneta má samozřejmě vlásenky o oblečení na leštěných plochách, tomu se nejde vyhnout a čím více jich tam bude, tím lépe, aby to vypadalo uceleně. Tah je kromě pár vlásenek na hraně jednoho dílku (o notebook) prakticky netknutý (ono to časem přijde). Stejnou zkušenost jsem měl na TH Carrera 1887, kde se mi spodek tahu díky velmi solidní oceli a malé výšce spony neškrábal, naopak Steinhart Ocean ONE s provedením spony podobným Rolexu měl šoupance snad hned první den, protože ta spona svým provedením jde oproti zbytku tahu více do výšky a vyloženě si o to říká. Hlavně ta ocel není tak moc tvrdá, mám pocit. mvxmilivnx + dr.sphinx - To je dobrá otázka. Samozřejmě tím že pracuji kolem hodinek už celkem dlouho, tak jsem zvyklý a nijak to nesnižuje lásku k ostatním hodinkám a jiným značkám. Na své Ocean One 39 Štajny nedám vůbec dopustit, jsou za ty peníze naprosto špičkový, letitá Seika Monster doma opečovávám v krabičce. Sem tam je jen tak vytáhnu a pokochám se, dokonce se mi i po několika minulých hodinkách hodně stýská, takže pravděpodobně jednou zabrousím zase zpátky tam kde jsem byl. Další AP jedině kus za kus, na nějaké sběratelství se peněženka zatím necítí. Takže již zmíněné fotografie a fajn víkend! Upraveno 3. března 2018 uživatelem JamesLurk
Potkan Odesláno 3. března 2018 Nahlásit Odesláno 3. března 2018 Vetsinou se na brouseni pouzdra opravdu pouziva smirgl papir, obsahujici smirek. Je to typ brusiva, ktery se pouziva cim dal mene, ale prave v hodinarskem prumyslu pretrvava jako tradicni nastroj. Jinak povazuju RO za prehlidku nekolika mistrovskych remesel, ktera se da nosit a obdivovat opravdu kazdy den. Super!
TomasX Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Líbí se mi tvůj přístup: ..nosit, nosit, neřešit.. Taky velká gratulace k dokonalým hodinkám.
Kid_A Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Krasny. V mych ocich davaj APcka tem DJ41 strasne naprdel.
tikzot Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 V 4. 3. 2018 v 12:34, Kid_A napsal: Krasny. V mych ocich davaj APcka tem DJ41 strasne naprdel.Souhlas;-) ale stejně i ty DJ jsou peckový, je asi myslim potřeba taky přihlédnout k ceně obou hodin a v tu chvili si myslim, že rolex bezproblému drží tempo;-) Každopádně ty AP jsou opravdu masterpiece, zpracovaní top největší! Nádhera a gratulace!
JamesLurk Odesláno 5. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2018 Fotku s DJ jsem dal hlavně pro představu a srovnání velikosti. Oboje hodinky jsou jiné a oboje mají své na trhu nezastupitelné kouzlo. Jinak jedna důležitá věc, která na fotkách není vidět a rád bych ji zmínil je světelná hra ciferníku. Mění se podle okolních podmínek prakticky od světle šedé po hluboce černou. Každý jednotlivý čtvereček Tapisserie je schopný v jednom okamžiku odrážet světlo trošku jinak a tvořit zajímavé "mapy", odrážet lesklý sunray efekt, jindy zase celý zmatnět a mezitím se elegantně ale přesto výrazně sem tam zatřpytí jeden, dva, max tři indexy současně. Původně jsem chtěl šedý ciferník, ale po 12 dnech měním názor a musím uznat, že černá je naprosto spičková, možná méně emotivní než modrá, ale přesto velmi organická. Jaká barva je váš favorit?
Maxmillian Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Odesláno 5. března 2018 Mne se ta cerna libi dost. Jenom mam nejakej odpor k tomu datumu. Kdyby byl aspon na 6 nebo idealne tam nebyl vubec ;-( Ale jinak rozhodne peckovy hodinky a gratuluji :-)
Návštěvník dabelM Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Odesláno 5. března 2018 (upraveno) V 5. 3. 2018 v 15:09, JamesLurk napsal: Fotku s DJ jsem dal hlavně pro představu a srovnání velikosti. Oboje hodinky jsou jiné a oboje mají své na trhu nezastupitelné kouzlo. Jinak jedna důležitá věc, která na fotkách není vidět a rád bych ji zmínil je světelná hra ciferníku. Mění se podle okolních podmínek prakticky od světle šedé po hluboce černou. Každý jednotlivý čtvereček Tapisserie je schopný v jednom okamžiku odrážet světlo trošku jinak a tvořit zajímavé "mapy", odrážet lesklý sunray efekt, jindy zase celý zmatnět a mezitím se elegantně ale přesto výrazně sem tam zatřpytí jeden, dva, max tři indexy současně. Původně jsem chtěl šedý ciferník, ale po 12 dnech měním názor a musím uznat, že černá je naprosto spičková, možná méně emotivní než modrá, ale přesto velmi organická. Jaká barva je váš favorit?Já jsem měl možnost vyzkoušet v PRG bílej a v HKG černej a šedej. Černá je zatím Top, ale chtěl bych vidět live i modrou.... Upraveno 5. března 2018 uživatelem dabelM
JamesLurk Odesláno 5. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2018 (upraveno) dabelM na to se dá říct jen jedno, kdybys byl v Praze, stav se to omrknout dokud tady je. Jeden kousek čeká na zákazníka už pár týdnů a ještě necelý měsíc by měl být naživo k vidění. Je to zase úplně jiná podívaná, ty hodinky mají opravdu nesmírnou duši a ten novější dostín modré k oceli nesmírně skvěle sedí. Mít možnost černé nebo modré, asi bych neváhal, je krásná. Dřívější varianta měla cifr s označením blue cloud a byla prakticky celá matná, novější je blue sky a je lesklější, se světlejším odstínem modré a jasně viditelnějším sunray efektem. Názvy ciferníků zjištěny osobně přes interní AP systém náhradních dílů. Hold co si člověk sám nezjistí, to se nedozví. Upraveno 5. března 2018 uživatelem JamesLurk
ave1112 Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Odesláno 5. března 2018 Tie watche su MEGA sa neviem vynadivat na ne proste Nadhera a ta cierna farba cifru na poslednych fotkach je BOMBA, dobre si si vybral;-)
tedwine Odesláno 10. března 2018 Nahlásit Odesláno 10. března 2018 James, pisal som Ti SZ, je to uz teraz ale takmer bezpredmetne, vidim co si kupil. Obrovska gratulacie, su neskutocne. Fotky takisto Preco si nakoniec siel do ciernych a nie sedych ako si povodne mal v umysle? ( ked nad tym teraz tak rozmyslam, tak je to pre mna vlastne aj vyhoda - v pripade ze by ste cierne nemali sucasne na butiku s bielimy, mozem si pozret tvoje ) Zelam ti maximalnu spokojnost, nech dlho sluzia a hlavne robia radost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se