bluman Odesláno 26. června 2024 Nahlásit Odesláno 26. června 2024 5 hours ago, splitas said: uvažuji nad nákupem v Japonsku a stále ceny vycházejí velmi dobře v JP 25k nej v EU 45k coz by vycházelo na cca 30k v japonsku su vseobecne dobre ceny. pocitaj ale este s tym, ak je tam remienok kroko, aligator alebo z ineho "ohrozeneho" druhu zvera, tak japonci Ti ho na 90% neposlu
bluman Odesláno 26. června 2024 Nahlásit Odesláno 26. června 2024 33 minutes ago, SadClown said: Když to vezmeš na plátce DPH co má EORI, tak DPH neplatíš a zajímá tě jen clo zaplatit musis, nasledne si to mozes teoreticky odpocitat. otazne je, co na to tvoj uctovnik, ci to bude vediet obhajit pri pripadnej danovej kontrole .
SadClown Odesláno 27. června 2024 Nahlásit Odesláno 27. června 2024 před 15 hodinami, bluman napsal: zaplatit musis, nasledne si to mozes teoreticky odpocitat. otazne je, co na to tvoj uctovnik, ci to bude vediet obhajit pri pripadnej danovej kontrole . Když máš EORI, tak ho ani neplatíš, jen vykážeš v přiznání DPH.
paya01 Odesláno 27. června 2024 Nahlásit Odesláno 27. června 2024 Před hodinou, SadClown napsal: Když máš EORI, tak ho ani neplatíš, jen vykážeš v přiznání DPH. No a právě proto pak musíš na výstupu s tím něco udělat. Buď "prodáš" - a stejně DPH zaplatíš, nebo "použiješ pro účely podnikání" - a pak musíš umět případné kontrole ze strany FÚ objasnit, k čemu potřebuješ do podnikání hodinky z Japonska. Ne že by to nešlo, ale důkazní břemeno je na tvé straně a FÚ bude mít velkou snahu to vysvětlení neuznat...
bluman Odesláno 27. června 2024 Nahlásit Odesláno 27. června 2024 4 hours ago, SadClown said: Když máš EORI, tak ho ani neplatíš, jen vykážeš v přiznání DPH. hmm, to ja som u nas naposledy musel zaplatit aj s EORI, ak si spravne pamatam, ale su to uz tak 2 roky.
splitas Odesláno 28. června 2024 Nahlásit Odesláno 28. června 2024 V 26. 6. 2024 v 20:02, bluman napsal: v japonsku su vseobecne dobre ceny. pocitaj ale este s tym, ak je tam remienok kroko, aligator alebo z ineho "ohrozeneho" druhu zvera, tak japonci Ti ho na 90% neposlu takže raději vybrat něco na tahu- ten snad pošlou
bluman Odesláno 28. června 2024 Nahlásit Odesláno 28. června 2024 (upraveno) 1 hour ago, splitas said: takže raději vybrat něco na tahu- ten snad pošlou S tahmi nie je problem, existuje medzniarodny Washingtonsky dohovor "CITES" (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) a japonci vo svojej poctivosti od prirodzenia to dost striktne dodrzuju. Ale niektori aj poslu, v kazdom pripade, ak neposlu, tak to zvyknu jasne komunikovat vopred. Inak aj nasi colnici v colnej deklaracii pozaduju prehlasenie, ze zasielka neobsahuje ziaden tovar, ktory "spada pod CITES" a mohli by taky tovar skonfiskovat pri pripadnej kontrole. U hodiniek su to najma remienky z krokodila a aligatora. Dost dobre tomu ale nerozumiem, lebo u novych hodiniek zvacsa nie je problem, totiz ak ma produkt certifikat, ze sa jedna o zviera z chovu z nejakej farmy, tak to je povolene. Ale second-hand hodinky zrazu ten certifikat nemaju Upraveno 28. června 2024 uživatelem bluman
splitas Odesláno 29. června 2024 Nahlásit Odesláno 29. června 2024 před 11 hodinami, bluman napsal: S tahmi nie je problem, existuje medzniarodny Washingtonsky dohovor "CITES" (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) a japonci vo svojej poctivosti od prirodzenia to dost striktne dodrzuju. Ale niektori aj poslu, v kazdom pripade, ak neposlu, tak to zvyknu jasne komunikovat vopred. Inak aj nasi colnici v colnej deklaracii pozaduju prehlasenie, ze zasielka neobsahuje ziaden tovar, ktory "spada pod CITES" a mohli by taky tovar skonfiskovat pri pripadnej kontrole. U hodiniek su to najma remienky z krokodila a aligatora. Dost dobre tomu ale nerozumiem, lebo u novych hodiniek zvacsa nie je problem, totiz ak ma produkt certifikat, ze sa jedna o zviera z chovu z nejakej farmy, tak to je povolene. Ale second-hand hodinky zrazu ten certifikat nemaju tak to je pěkně divné, leda by někdo doma choval aligátora a vyrobil si řemen a chtěl ho prodat na hodinkách...
Gulinak Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 Ahoj kluci a holky. Domlouvam nakup na chrono24 od velkeho overeneho japonskeho shopu a po pozadani o cenu hodinek mi je nabidli za 23 289kc. Po sdeleni, ze s DPH a clem je to na me moc a ze dekuji za nabidku mi rekli, ze zasilku mohou deklarovat cenou s hodnotou 150 dolaru a tim padem by se odvijela dan a clo od teto castky? Je mozne to takto obejit? Mate s tim zkušenosti? Je mi jasny, ze to neni 100%, ale jaka je sance, ze to bude ok? Diky moc, Petr
bluman Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 (upraveno) 58 minutes ago, Gulinak said: Ahoj kluci a holky. Domlouvam nakup na chrono24 od velkeho overeneho japonskeho shopu a po pozadani o cenu hodinek mi je nabidli za 23 289kc. Po sdeleni, ze s DPH a clem je to na me moc a ze dekuji za nabidku mi rekli, ze zasilku mohou deklarovat cenou s hodnotou 150 dolaru a tim padem by se odvijela dan a clo od teto castky? Je mozne to takto obejit? Mate s tim zkušenosti? Je mi jasny, ze to neni 100%, ale jaka je sance, ze to bude ok? Diky moc, Petr Pre colne odbavenie u nas vzdy odo mna pytaju doklad o uhrade a povodnu objednavku resp. fakturu. Predpokladam, ze v CR to bude obdobne. Upraveno 13. července 2024 uživatelem bluman
Gulinak Odesláno 14. července 2024 Nahlásit Odesláno 14. července 2024 10 hours ago, bluman said: Pre colne odbavenie u nas vzdy odo mna pytaju doklad o uhrade a povodnu objednavku resp. fakturu. Predpokladam, ze v CR to bude obdobne. Diky, to dava smysl. Vezmu tedy radeji pouzite za 18k z anglie 1
childe Odesláno 14. července 2024 Nahlásit Odesláno 14. července 2024 před 5 hodinami, Gulinak napsal: Diky, to dava smysl. Vezmu tedy radeji pouzite za 18k z anglie Rozdíl už není takový a Anglie už je taky mimo takže jestli clo z Japonska nebo Anglie je celkem jedno. Výpalné tě nemine tak jako tak
Gulinak Odesláno 15. července 2024 Nahlásit Odesláno 15. července 2024 Tak nakonec jsem je našel na ebay nove od prodejce co ma (500) 100% pozitivni hodnoceni, tak jsem je rovnou objednal a celkem vyjdou na 23 200,- Kč i s poplatkama Děkuji vsak za odpovedi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
DarylVanHorne Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2024 Ahoj, mám dotaz. Včera jsem si v Zermattu udělal radost a moje otázka zní: dovezl si někdo hodinky že Švajcu? Jedu po vlastní ose - autem, takže žádná letiště, pouze klasické hraniční přechody. Otázka je ale komplikovanější: v obchodě trvali na vystavení formuláře pro celníky Takže vyplnění údajů a s tím papírem mám nárok na vrácení nějakých těch franků. Otázka zda je ten systém nějak propojený? Upřímně bych vrácení cca 50 franků neřešil (kdybych letěl, bylo by to snadné - na letišti automaticky a pak u nás přiznat) ale když jedu autem a nikdo mě vyloženě nezastaví, tak co pak? Budou to mít naši čeští celníci v ruce od Švýcarů, nebo pokud nepožádám o navrácení těch 50 franků, tak to nikdo řešit nebude? Díky za odpověď
SadClown Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2024 před 18 minutami, DarylVanHorne napsal: Ahoj, mám dotaz. Včera jsem si v Zermattu udělal radost a moje otázka zní: dovezl si někdo hodinky že Švajcu? Jedu po vlastní ose - autem, takže žádná letiště, pouze klasické hraniční přechody. Otázka je ale komplikovanější: v obchodě trvali na vystavení formuláře pro celníky Takže vyplnění údajů a s tím papírem mám nárok na vrácení nějakých těch franků. Otázka zda je ten systém nějak propojený? Upřímně bych vrácení cca 50 franků neřešil (kdybych letěl, bylo by to snadné - na letišti automaticky a pak u nás přiznat) ale když jedu autem a nikdo mě vyloženě nezastaví, tak co pak? Budou to mít naši čeští celníci v ruce od Švýcarů, nebo pokud nepožádám o navrácení těch 50 franků, tak to nikdo řešit nebude? Díky za odpověď Pokud jedeš jak píšeš, tak to vůbec neřeš.
bluman Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2024 (upraveno) Svajciari nic nikomu oznamovat nebudu, pre nich je podstatne to, ze sa to vyvezie von z CH (pre vyplatenie tych 50CHF). Upraveno 15. srpna 2024 uživatelem bluman
DarylVanHorne Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2024 před 8 minutami, bluman napsal: Svajciari nic nikomu oznamovat nebudu, pre nich je podstatne to, ze sa to vyvezie von z CH (pre vyplatenie tych 50CHF). OK, takže dokud nežádám o vrácení těch 50CHF jsem v klidu?
DarylVanHorne Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2024 před 30 minutami, SadClown napsal: Pokud jedeš jak píšeš, tak to vůbec neřeš. No jo, autem po vlastní ose. Návrat z CH do DE a pak zpět do CZ.
bluman Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2024 4 minutes ago, DarylVanHorne said: OK, takže dokud nežádám o vrácení těch 50CHF jsem v klidu? Ja by som bol v klude i keby som si nechal tych 50 vyplatit .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se