Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Velmi po nich pošilhávám. Je to už nějaký čas co vstoupily do života. Jsou už nějaké praktické zkušenosti s hesalitem a jeho povrchovou úpravou? Co šrámy nebo případné rozleštění? Jak drží povrch lunety Ví někdo co stojí origo mesh? Díky za postřehy.

Upraveno uživatelem Petr29
  • Odpovědi 138
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hesalit stále bez škrábanců, luneta jakbysmet. Žádné nápravy tedy zatím nebyly třeba. Je ale fakt, že co jsem je na podzim koupil, nosím je pořád jen pod nějakým dlouhým rukávem. V létě budou na poškození nejspíše náchylnější.

Odesláno (upraveno)

Tak si říkám, že pokud si člověk kupuje hodinky pro radost, neměl by ty materialy co se snadno poškodí moc řešit. Ale stále mi to nějak nejde.Nechci případně koukat na poškrábanou lunetu, jako na Steinhartech Ocean One,  které už nemám, ale vyměnit lunetu nebyl problém. Zatím co u Certin nevím. A hodinky, v pořadí další nemohu najít. Sympatie mají zatím jen tyto.

Odesláno

Ten hesalit má ještě navíc nějakou tvrzenou povrchovku, ale pokud jsi obecný magnet na futra tak ti ani safír nepomůže. Já na to nehledím a poškrábané nemám ani plastové sklíčko na Casio F-91W :)

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem je zkoušel v Koscomu. Vypadají skvěle. Nemůžu se ale rozhodnout, na oboje nemám.

post-69034-0-51104600-1578682530_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem sima1one
Odesláno

Tak jestli si myslíš, že tě ve vlákně o ph200 budeme od nich odrazovat, jsi na omylu :)

Hele PH jsou designově nadčasové, už se líbí lidem více jak 40let. 
Ty druhé jsou z moderního ?soudku?. 

Odesláno

To jsou velikostně fakt tak rozdílný nebo je to optický klam jak jsou ty DS Action posazené výš na tahu? Z fotky je to jak David vedle Goliáše.

Jinak jsou pěkný oboje. Záleží, zda tě táhne retro, nebo moderní look, ale za mě jsou ty PH200 bomba. DS Action Divery musím přiznat, že se mi líbily víc ty starší verze s Etou. Měly nenápadnou černou datumovku na pozici mezi 4-5 a hlavně něměly tak divokou barevnou vteřinovku. Preferuju, když je barevná třeba jen špička, ale celobarevný vteřinovky nemusím (což je jediné co mi vadí i u těch PH200). Taky se mi nelíbí ty zkosený indexy. Ale to jsou čistě moje subjektivní pocity ohledně vzhledu, takže to absolutně nehraje roli. Ani s jedněma podle mě chybu neuděláš. Ale pokud chceš hlas, tak já bych šel do těch vlevo :)

Jinak ty o kterých jsem mluvil byly moje první automaty a rád na ně vzpomínám. Docela by mě zajímalo, kde je jim dnes konec :)

post-32970-0-38826800-1578684930_thumb.jpg

Odesláno

Tutově ty vlevo, naživo jsou fantastický, jen jsem zvědavej, kdy se vozve ten plast uvnitř strojku. Vím, už se opakuju, já ty hodinky nosil hrozně rád, je to sakra povedená reedice, ale přes tohle u mě nejel vlak. Jediná, fakt jediná chyba jinak nádherných hodinek. Já už normálně sháněl ty plastový díly v kovu, až tak jsem je chtěl. Marně, náhradní díly na tenhle strojek jsou prakticky nedostupný. Omlouvám se, ale musel jsem.

Odesláno (upraveno)

Na moji ruku jsou malý ale hodně se mě líbí. Padli do oka proste. Balení skvělý.

Nepatří to sem ale zeptám se za boha nemůžu zjistit rozdíl v těchto hodinkách:

https://www.hodinky-koscom.cz/certina-automatic-ds-action-diver-c032-407-11-051-02-k0025446

https://www.hodinky-koscom.cz/certina-automatic-ds-action-diver-c032-407-11-051-10-k0025769

Nevi někdo prosím?

Jen barva vterinovky? A ještě vidím červenou.

Upraveno uživatelem sima1one
Odesláno (upraveno)

Tutově ty vlevo, naživo jsou fantastický, jen jsem zvědavej, kdy se vozve ten plast uvnitř strojku. Vím, už se opakuju, já ty hodinky nosil hrozně rád, je to sakra povedená reedice, ale přes tohle u mě nejel vlak. Jediná, fakt jediná chyba jinak nádherných hodinek. Já už normálně sháněl ty plastový díly v kovu, až tak jsem je chtěl. Marně, náhradní díly na tenhle strojek jsou prakticky nedostupný. Omlouvám se, ale musel jsem.

Co sa tyka plastu, tak ten maju aj tie DS action, nie? tiez maju powermatic80, takze pri rozhodovani to nehra rolu

Upraveno uživatelem miro_mt
Odesláno

Tak snad ví co dělají, to nebude snad na závadu, ale jejich vlastnost. Vždyť je to přeci swiss made.

Odesláno

BTW - - - ta modrá vteřinovka se mi hodně líbí !  Obojí je dobrá volba, bych řekl.

Dneska jsem je zkoušel v Koscomu. Vypadají skvěle. Nemůžu se ale rozhodnout, na oboje nemám.

Odesláno (upraveno)

Také jsem pošilhával po jiných. PH 200 naživo nemají konkurenci a poté co jsem na ruce měl i několik jiných Certin, jsem neváhal a PH 200 objednal. Teď se nemohu dočkat. Zvolil jsem je s kovovým tahem, je jemný a dobře sedne. V případě potřeby kožený s překlápěčkou stojí originál asi 2200,-.

Odesláno

Tak snad ví co dělají, to nebude snad na závadu, ale jejich vlastnost. Vždyť je to přeci swiss made.

No, to se asi ukáže časem, jak moc to drží. Já mám informaci takovou, že pokud ty plastový díly časem vodejdou, je to prakticky na výměnu komplet strojku. Třeba Mido a Hamilton, pokud vím, v tomhle strojku maj zmiňovaný díly normálně kovový, takže předpokládám, že tam ta životnost bude vyšší. A že je to swiss made? Hm :-)

Odesláno

Jinak co se týká těch plastových dílů, tak nevím co  tím myslíte. Novachron má snad jen DS-1 Big Date Powermatic 80.

Odesláno (upraveno)

Jinak co se týká těch plastových dílů, tak nevím co tím myslíte. Novachron má snad jen DS-1 Big Date Powermatic 80.

Kotva a krokovy kolo jsou z plastu.

Upraveno uživatelem villain83

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...